B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
C 1
chengdu
xranzei 1
xranzei
zendor2 1
zendor2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Makerere Üniversitesi (Uganda)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mehmetcan Y.k
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 77

Mehmetcan Y.k

Mehmetcan Yalçınkaya
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
Konular
230
Online süresi
10mo 20d
Reaksiyon Skoru
1,305
Altın Konu
2
Başarım Puanı
289
MmoLira
3,945
DevLira
63
Ticaret - 0%
0   1   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Tanıtım: Makerere Üniversitesi, Doğu Afrika’nın en prestijli ve köklü üniversitelerinden biridir. Uganda’nın başkenti Kampala’da yer alan bu üniversite, tıp, tarım, sosyal bilimler ve teknoloji gibi alanlarda sunduğu programlarla tanınır. Bölgenin entelektüel ve siyasi liderlerini yetiştiren Makerere, Afrika’nın kalkınma ve eğitim süreçlerinde kilit bir rol oynar. Yeşillikler içindeki geniş kampüsü, hem akademik hem de kültürel etkinlikler için bir merkezdir. Üniversite, özellikle tropikal hastalıklar ve sürdürülebilir tarım üzerine yaptığı araştırmalarla dikkat çeker.

Tarihçe: 1922’de bir teknik okul olarak kurulan Makerere, başlangıçta mesleki eğitim vermeyi amaçladı. 1949’da üniversite statüsü kazanan kurum, kısa sürede Doğu Afrika’nın en önemli yüksek öğrenim merkezi haline geldi. Kolonyal dönemde ve bağımsızlık sonrası süreçte, Uganda, Kenya ve Tanzanya gibi ülkelerin liderlerini yetiştirdi. 20. yüzyılın ikinci yarısında, Afrika’nın bağımsızlık hareketlerine ve kalkınma çabalarına destek veren Makerere, bölgedeki entelektüel tartışmaların merkezi oldu. Günümüzde, uluslararası iş birlikleri ve yenilikçi araştırma projeleriyle Afrika’nın küresel eğitim sahnesindeki temsilcilerinden biridir.​

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri