- Konular
- 1,281
- Çözüm
- 91
- Online süresi
- 3mo 26d
- Reaksiyon Skoru
- 4,070
- Altın Konu
- 566
- Başarım Puanı
- 274
- MmoLira
- 136,864
- DevLira
- 450
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Minecraft'ta Kubbe Nasıl Yapılır?
Kubbe, geometri derslerinde sıkça duyduğumuz bir şekildir. Yarı dairesel bir yapı, ikiye kesilmiş bir meyveye benzer.
Ve bu şekli geometri dersinde öğrenmemizin bir nedeni var; kubbe aslında gerçek hayattaki mimaride çok kullanışlı bir şekildir ve tarih boyunca pek çok bina kubbe şeklini kullanmıştır.
Elbette, Minecraft yapımcıları olarak bizim için en önemlisi, kubbenin estetik açıdan hoş görünmesidir.
Ancak Minecraft'ta bir kubbe yapmayı bilmek zordur çünkü kare bloklar kullanarak dairesel bir şekil oymamız gerekir - ama yapılabilir! İşte Minecraft'ta bir kubbenin nasıl inşa edileceği ve kullanılacağı.
Kubbe Nasıl Kullanılır
Muhtemelen böyle bloklu bir oyunda yakın daireyi nerede kullanacağınızı merak ediyorsunuzdur? Pekala, muhtemelen Minecraft'ta dairesel şekilleri çok kullanıyorsunuzdur.Kuleler veya spiral merdivenler veya belirli çeşme şekilleri inşa ederken . Bunların hepsi şekilleri için daireyi kullanır.
Minecraft'ın Vanilla versiyonunda bile, İglo veya Pillager Karakolu gibi bazı yapılarda doğal olarak oluşan kubbeler bulabilirsiniz.
Farklı çatı türleri inşa ederken çok kullanışlı hale gelirler. Kiliseler, tapınaklar, belirli kuleler veya hatta tüm üsler inşa ederken bir kubbe eklemeyi severim. Bazı insanlar Cam bloklardan yapılmış bir kubbe kullanarak tüm üsleri Sualtında inşa ederler.
Örneğin, özel Ağaçlar inşa ederken bile işe yarayabilirler.
Bir Kubbe İnşa Etmek
Minecraft gibi bloklu bir oyunda kubbe yapmak zor bir şekil gibi görünebilir, ancak inşa etmeye başlamadan önce kendimize koyabileceğimiz birkaç basit kural veya yönerge var:- Bir merkeze sahip olun
- Simetri
- Bir seferde bir katman
Merkezin kendisinin her tarafta simetrik bir şekil olmasını isteyeceksiniz. Bu şekilde kubbeniz tüm "4 tarafta" aynı olacaktır.
Bu bizi simetriye getiriyor. Bir daire veya küre, onu nasıl döndürürseniz döndürün eşittir ve bu nedenle amacımız simetrik bir merkeze sahip olarak bunu kendimiz için daha kolay hale getirmektir.
Merkezinizin nerede olduğunu bilmek, bir taraftan başlamak yerine, kubbenin boyutuna bağlı olarak ne kadar yer kaplayabileceğini net bir şekilde görmenizi sağlar. Daha büyük bir kubbeye sahip olmak, eğrisini daha ince yapmanıza olanak tanır, ancak elbette çok daha fazla iş demektir.
Merkezden Başlayarak
Bu eğitim için 3×3 blok merkezinden başlayacağım. Sadece seçtiğim ilk bloğu kullanıyorum.Merkezimizin merkezinden, yani orta bloklardan, 4 farklı çizgi yapıyorum. Kubbenin genel boyutuna bu şekilde karar veriyorum ve bu yapı için merkezden 7 blokla gitmeye karar verdim.
"Çizgilerin" ucunda kubbenin dış katmanını oluşturmaya başlıyorum. Burada kolayca hata yapabilirsiniz, çünkü bir daire yerine basitçe bir "elmas" şekli yapmak çok kolaydır. İşin sırrı, uçları düz bir çizgide çapraz olarak birleştirmemektir.
Aşağıdaki resimde bir çizgiden diğerine yapılmış çapraz bir çizgi görebilirsiniz. Karşısında biraz varyasyona sahip bir taraf var.
Kubbenizin genel boyutuna bağlı olarak, bu varyasyonu daha büyük yapabilir ve daha fazla öne çıkarabilirsiniz. Kubbe yeterince büyükse, 2 ve 1 blok çizgileri kullanmaktan, hatta 3 blok çizgileri kullanmaya kadar geçiş yapabilirsiniz.
Kubbenin iki ayrı çizgisinin nerede birleştiğini bilmek de önemlidir. Her iki tarafında da simetri olması önemlidir.
Arches'ı Kullanma
Bu kubbenin tam ölçülerini takip ediyor olsanız da olmasanız da kemer kullanmanızı öneririm.Kubbenizin yüksekliğine karar vermek için merkezinizden yukarıya doğru inşa etmek yerine, 4 farklı "kenardan" merkeze doğru kemerler inşa edebilirsiniz. Bu kemerler inşa etme zamanınızı çok daha kolaylaştıracaktır.
Bunlarla kubbenizin genel şeklini tahmin edebileceksiniz, aynı zamanda onun için en uygun yüksekliği de bulabileceksiniz.
Üstelik eğer şeklin doğru olmadığını düşünüyorsanız tüm kubbeyi yenilemektense kemeri yenilemek daha kolaydır.
Tekrar söylüyorum, kemeri merkeze çapraz olarak tek bloklarla bağlamayın. Bu, daha çok piramit gibi görünmesini sağlayacaktır. Biraz çeşitlilik çok hoş karşılanır.
Aşağıdaki görselde iki farklı kemerin yan yana karşılaştırmasını görebilirsiniz.
Yere yakın olan kenarların diğerlerinden daha yüksek olmasını istersiniz, üst kısımların ise daha düz ve uzun olmasını istersiniz.
Katmanlar Halinde Çalışma
Kemerleriniz hazır olduğunda, kubbenin geri kalanını inşa etmenin zamanı geldi.Bunu katmanlar halinde yapacaksınız, kemerinizin eğrisini takip edecek ve merkeze yaklaşacaksınız. Her katman, kemerin kendi parçasıyla aynı yükseklikte olacak.
Her katmanı ayırdım böylece onları daha kolay ayırt edebilirsiniz. Ancak, kubbenin burada mükemmel derecede pürüzsüz olmadığını görebiliyoruz.
Bu durum, bazı alanlardaki blokları kaldırıp diğerlerine yenilerini ekleyerek önlenebilir.
Son olarak, eğer bu basit bir cam kubbe değilse, levhalar veya merdivenler kullanarak ona daha fazla şekil ekleyebilirsiniz.
Merdivenler, sadece blokların şeklini iletmeye yardımcı olmadığı daha küçük kubbelerde daha iyi çalışacaktır. Bu boyuttaki bir kubbe ve benzeri için, levhalar daha iyidir çünkü daha inceliklidirler.