romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Minecraft'ta Kütüphane Nasıl Oluşturulur?

Konular
1,281
Çözüm
91
Online süresi
3mo 26d
Reaksiyon Skoru
4,056
Altın Konu
566
Başarım Puanı
274
MmoLira
136,792
DevLira
450
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Minecraft'ta Kütüphane Nasıl Oluşturulur?​

Kütüphaneler, birçok farklı Minecraft yapısına harika eklemelerdir.
İster bir köyünüz için halka açık bir kütüphane olsun, ister malikanenizin içinde ekipmanlarınızı büyüleyebileceğiniz kişisel bir kütüphane olsun, bir kütüphane tasarımında oldukça yaratıcı olabilirsiniz.
Bu yazımda köyünüz için bağımsız bir kütüphanenin nasıl kurulacağını göstereceğim.
Size Minecraft'ta kendim oluşturduğum bir kütüphaneyi göstereceğim ve daha büyük, daha yaratıcı yapılarınızda kullanabileceğiniz bazı tasarım fikirleri vereceğim.

Kütüphane İnşa İpuçları​

Başlamadan önce, bir kütüphanenin her zaman bağımsız bir bina olmak zorunda olmadığını unutmayın. Bazen, halihazırda var olan yapınızın içinde uygun şekilde dekore ettiğiniz bir oda olabilir.

Eğer aradığınız şey buysa aşağı kaydırıp bir kütüphanenin içini nasıl dekore edebileceğinizi görebilirsiniz.

Ancak bir kütüphane binası inşa etmek istiyorsanız endişelenmenize gerek yok. Bir kütüphanenin nasıl görünmesi gerektiğine dair belirlenmiş kurallar yoktur.

Bir kütüphane büyük bloklu bir bina, uzun bir kule veya hatta gizli bir yeraltı hazinesi olabilir. Mümkün olan en muhteşem yaratımları yapmak için genellikle alışılmışın dışında düşünmeniz gerekir.

Minecraft'ta Kütüphane Nasıl Oluşturulur​

Bu makalede sergilenen tasarım benim kendi tasarımlarımdan biridir. Biraz daha büyük bir tasarımdır, ancak diğer binalara kolayca sığabilir.

İki katlı olacak, arkasında sadece estetik amaçlı bir kule olacak. Öncelikle düzenini hazırlamamız gerekiyor.

İlk adım kütüphanemiz için bir alan belirlemektir.

Bunun için, çalışmak istediğim alanı işaretleyerek ve bir platform doldurarak başlıyorum. Düzeninde, giriş ile iç kısım arasında biraz yükseklik farkı olduğunu göreceksiniz.

1743929337134.png

Ön taraftaki giriş 4x17 blok büyüklüğünde ve 2 blok yüksekliğindedir. Burada kütüphaneye çıkan merdivenleri inşa edeceğiz, ki ben de kendim için işaretledim.

Kütüphanenin ana katı girişten sadece bir blok aşağıda olup neredeyse tamamen kare/dikdörtgen bir alandır.

Kütüphanenin duvarlarının dış kısmına kiriş olarak Ladin Kütüklerini ekledim, bunları daha sonra dış cepheyi dekore ederken kullanacağız.

Son olarak, kule 10 x 12 blok boyutundadır. Aşağıdaki görüntüde, ön taraftaki Merdivenler hariç, düzenin her duvarı için kesin ölçüleri görebilirsiniz.

1743929351946.png

Duvarlar Taş Tuğlalardan yapılacak ve 12 blok yüksekliğinde olacak, kule hariç binayı çevreleyen tüm Ladin Kütükleri de öyle. Kule çok daha uzun olacak ve çatının üzerinden yükselecek.

Bu yapıda sadece 3 pencere olacak ve hepsi en ön duvarda yer alacak. Bu hem iç hem de dış mekanın güzel ve aydınlık görünmesini sağlayacak, ancak yine de Kitaplıklarımızı koyabileceğimiz bol miktarda duvarımız olacak.

Kütüphanenin pencere ve ön kapısının tasarımını Taş Tuğla Merdiven kullanarak yapıyorum.

Kapının yakınındaki Ladin Kütüklerini daha kısa tutuyorum, üstüne de Koyu Meşe Merdiven koyuyorum. Bu Merdivenler, tasarımının bir parçası olarak tüm duvarı çevreleyecek Koyu Meşe Levhalara bağlanıyor. Bunu her kirişin altında taklit ediyorum.

1743929370071.png

Diğer duvarlarda Koyu Meşe Levhalar ve bunların altındaki Merdivenlerin Kütük kirişleri birbirine bağlama desenini sürdürüyorum. Bu, pencere olmayan yerlerde şeklin parçalanmasına yardımcı oluyor.

Kule, çatısı hariç 21 blok yüksekliğinde olacak ve ana binanın çatısının üzerine inşa ederken şeklini takip edeceğiz. Kütüphanenin üzerinde gerçekten yükselmesini istiyorsanız kuleyi çok daha uzun yapabilirsiniz.

Toplamda bu kule, her biri yaklaşık 3 blok arayla olmak üzere 6 kattan oluşuyor.

Köşelerde Yontulmuş Taş Tuğlalar kullanarak ufak değişiklikler ekliyorum ve her katta pencere olduğundan emin oluyorum. Pencerelerdeki detayları yine Taş Tuğla Merdivenler kullanarak yapıyorum ve sonra kulenin etrafına daireler halinde Koyu Meşe Levhalar ekliyorum.

1743929379493.png

Çatıya açılan en üst katın tasarımında bir değişiklik var. 2 blok daraltıp çitle çeviriyorum. Sonra üstüne çatı inşa ediyorum.

Kulenin alt katı sadece Enchanting için kullanılacak, diğer katlara ise ancak daha sonra inşa edeceğimiz lofttan ulaşılabilecek.

Kulenin dışarıdan daha ilgi çekici görünmesi için fikirler arıyorsanız ve harika bir çatı için ilhama ihtiyacınız varsa, Gözcü Kulesi yapım tasarımlarımızdan bazılarını deneyebilirsiniz.

1743929392544.png

İç Mekanın İnşası​

Bir kütüphanenin içini dekore etmek, kütüphanenin en önemli kısmıdır. Kitaplıkları ve diğer mobilyaları nereye ve nasıl yerleştireceğinizi bilmek, kazara bir labirent ile rahat bir okuma yeri arasındaki tüm farkı yaratacaktır.

Binamızın alt katından ve ortasından başlayacağız.

Kütüphaneye girdiğinizde küçük bir platform ve kütüphanenin merkezine ve ana bölümüne doğru inen bir basamak göreceksiniz.

Elbette her kütüphanede, kayıt yaptırıp kitaplarınızı ödünç alabileceğiniz bir resepsiyon masasına ihtiyaç vardır.

Bunun için Lecter, Cartography Table, Jukebox, Dark Oak Slabs ve Gates gibi çeşitli blokların bir karışımını kullanarak bir masa yapacağız. Bunların hepsi Trapdoor'larla ve üstlerine saksı bitkileriyle çevrili ve daha fazla dekore edilmiş.

Bu aslında oldukça basittir ve çevredeki alandan çok fazla yer kaplamaz. Bu, masanın arkasındaki kule odasına giden yolu çevreleyen bir Halı koymak için yeterli alan sağlar.

1743929407221.png

Kitaplıkları odanın etrafını saracak şekilde, duvarlar boyunca yerleştireceğiz ve bize sıcak bir his verecekler.

Güvenli bir ipucu, her zaman duvarlara yaslanmış en azından birkaç Kitaplık bulundurmak, ancak bunların asla pencerelerinizi örtmediğinden emin olmaktır. Bu nedenle bu tasarıma sadece birkaç tane ekledik.

Kitaplıkları sadece düz çizgiler halinde veya sadece duvarlara yaslayarak yerleştirmemeye çalışın. Kitaplıkları veya hatta çeşitli sıralarda bir araya gelen L ve 'zikzak' şekilleri kullanarak kareler oluşturun.

Bazı Kitaplıklarda, Koyu Meşe Levhalar ve bir Merdiven bloğu kullanarak bir okuma masası inşa edeceğim açıklıklar bıraktım. Kitaplıkların çoğunun yanlarında ayrıca Trapdoor'lar ve üstlerinde Merdivenler veya Levhalar bulunur, böylece gerçek çerçeveli Kitaplıklara daha çok benzemeleri sağlanır.

1743929421824.png

Girişin sağ tarafına, ikinci kata çıkan 1 blok genişliğinde bir merdiven inşa edeceğiz. İkinci kat, duvarlar boyunca bol miktarda Kitaplık bulunan bir çatı katı olacak.

Çatı katı, Spruce Slabs kullanılarak inşa edilecek ve alt kattan çok daha dar olacak. Bu daha büyük bir tasarım olduğundan, çatı katını duvarların etrafına sarabilir ve bir şekil oluşturup güvenlik için çitle çevirebiliriz.

Loftun her iki tarafı 4 blok genişliğindedir.

1743929434070.png

Lofttaki Kitaplıkları çoğunlukla duvarlara yakın tutuyorum. Ancak etraflarındaki dekorasyona biraz farklı bir tasarım ekleyerek onları daha büyük ve daha az boş hissettiriyorum.

Alt katta yaptığım gibi, çatı katının tamamını saran ve Kitaplıklara ve birkaç masaya uzanan Mavi Halı'yı da ekledim.

Aydınlatma için, alanı aydınlık tutmak için tam ortada Froglights ve Dark Oak Signs'tan yapılmış büyük bir avize ekledim . Halıların altına veya köşelere birkaç tane daha ekledim. Mob'ların ortaya çıkmasını önlemek için masalara Mumlar veya Fenerler yerleştirebilirim.

Son olarak, ön duvara ve pencerelere bağlanan çatı katının bir kısmı Kitaplıklarla kaplanmayacak. Bu, Koyu Meşe Merdivenleri kullanarak yapacağımız bir oturma ve okuma alanı yapmak için mükemmel bir nokta.

1743929451066.png

Kütüphane kulesinin içindeki farklı odaları ve katları istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bunları özel çalışma alanları ve köşeler haline getirin veya sadece içine bir sürü Kitaplık koyun.

Kişisel eşyalarınızı ve dövüş ekipmanlarınızı koymak için Sandıklar ve Fıçılarla dolu uygun bir depolama alanı bile ekleyebilirsiniz.

Büyüleyici Masalı Kütüphane​

Kütüphane, Büyüleyici Masanızı koymak için mükemmel bir yerdir. Kitaplıklarla dolu bir yerdir, bu nedenle Büyüleyici bir alan, kütüphanenizin en arkasında bir merkez parçası veya bir sır olarak mükemmel bir ektir.

Çünkü bütün bir kulemiz var, Büyüleyici Masamı buraya koymaya karar verdim. Büyüleyici bir oda için aklınıza gelebilecek her türlü tasarım var.

Temel olarak ihtiyaç duyacağınız tek şey Masanın etrafındaki Kitaplıklar olacak ve diğer her şey ihtiyaçlarınıza göre koyduğunuz basit dekorasyonlar olacak. Bir Büyü Masasını tamamen güçlendirmek için onu çevreleyen maksimum 15 Kitaplığa ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

1743929463738.png

Ayrıca alanı daha dolu göstermek için ek Kitaplıklar ve gelen her öğrenci için daha büyük bir çalışma masası ekledim.

Ayrıca Lapis Lazuli ve Büyülü Kitapların saklanabileceği bazı Sandıklar da bulunmaktadır.

paylaşım için teşekkürler

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri