- Konular
- 1,281
- Çözüm
- 91
- Online süresi
- 3mo 26d
- Reaksiyon Skoru
- 4,056
- Altın Konu
- 566
- Başarım Puanı
- 274
- MmoLira
- 136,792
- DevLira
- 450
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Minecraft'ta Ağaç Ev Nasıl Yapılır?
Oyunun başlarında oynarken yere bir ev inşa etmek sizi kesinlikle savunmasız bırakabilir. Herhangi bir çete ortaya çıkabilir ve sizi ve yapınızı bir anda yok edebilir.
Sadece bu değil, bazen bazı şeyleri değiştirmeniz gerekir.
Orman biyomu inanılmaz uzun ağaçlarıyla çok iyi bilinir ve orman ağaçlarına bakıp sadece içlerinde yaşamak isteyen tek kişinin ben olmadığımı kesin olarak biliyorum. Sadece en tepeye tırmanıp kendime güzel küçük bir saklanma yeri inşa ediyorum.
İşte bu makalede tam olarak bunu yapacağız. Size farklı tasarımlar ve kendi ağaç evinizi nasıl inşa edeceğinizi göstereceğim.
Başlamadan Önce
Yapmak istediğiniz yapının boyutunu düşünün. Küçük ve rahat bir ağaç ev istiyorsanız bunu hemen hemen her ağaçta yapabilirsiniz, ancak orman biyomu genellikle ağaç ev inşa etmek için en popüler olanıdır.Dikkate alınması gereken bir diğer biyom ise ladin ağaçlarının inanılmaz derecede uzun büyüdüğü tayga veya koyu meşe ormanlarıdır.
İnşaata başlamadan önce, nerede inşa ederseniz edin, kendinize yeterli sayıda merdiven temin etmeniz gerekecektir.
Evinize ulaşmak için kullanacağınız merdivenler.
İskele de bir seçenektir, ancak başlangıçta bambu bulmak her zaman kolay değildir. İskelenin oldukça dayanıksız olabileceğini ve inşa etme sürecinde kırılmasının çok kolay olabileceğini söylemeye gerek yok.
Bir sonraki adım, evinizin tabanını yapmak için levhalar veya hatta kapaklar (en güzel görünenler ladin olanlardır) kullandığınızdan emin olmaktır. Normal boyutlu bloklar, bu kadar küçük bir yapıda çok büyük ve hantal olacaktır.
Son olarak ağacı kendi lehinize kullanmaya çalışın ve yapınızı onunla harmanlayın.
Ağacın taç kısmını çatı olarak, gövdesini ise iç mekanın bir parçası olarak kullanmayı düşünün.
Küçük Bir Ağaç Ev Yapımı
Ağaç evinizi vanilya Minecraft ağaçlarına inşa edecekseniz, büyük ihtimalle oldukça basit ve küçük olmaları gerekecektir. Amacım ağacın yapısını çok fazla değiştirmeden rahat küçük bir ev inşa etmek.İlk yapmanız gereken şey, üzerine inşa etmek istediğiniz ağacı bulmak ve ağacın tepesine tırmanmak.
Yukarı tırmanırken tüm malzemelerinizin hazır olduğundan emin olun. Yukarı çıktığınızda, inşa etmek istediğiniz ağaçtaki yaprakların bir kısmını temizlemeniz gerekecektir, ancak tüm dalı yok etmeyin.
Evimizin boyutuna karar vermek için öncelikle ahşap levhalar kullanarak başlayacağız. Levhaları bloğun üst kısmına yerleştirdiğinizden çok emin olun, böylece üzerlerine başka bloklar yerleştirebilirsiniz.
Benimki biraz dairesel olacak.
Bu yapı çok küçük olduğundan, tam bir duvar seti inşa etmeyeceğiz. Bunun yerine, sadece biraz güvenlik eklemek için alanı çitle çevireceğiz.
Orman kütükleri ve orman çitleri ve kapıları kullanarak direkler yapıyorum. Birkaç alanda yapıyı kapatmak için yapraklar kullanıyorum.
Sonra, geriye sadece depolama alanınız, el işi masanız, fırınınız ve yatağınız gibi yardımcı bloklarınızı eklemek kalıyor. Bunları arkaya ekleyerek duvar gibi görünmesini sağlıyorum.
Daha sonra yapının etrafında dolaşıp sadece dışarıdan daha güzel görünmesini sağlamak için gizli kapılar, ek döşemeler ve merdivenler gibi bazı detaylar ekliyorum.
Büyük Bir Ağaç Ev İnşa Etmek
Daha büyük ağaç evler inşa etmenin sorunu, ağaç evin kendisi değil, onu bir ağaca sığdırmaktır. Vanilla Minecraft ağaçlarının çoğu durumda özellikle büyük olduğu bilinmemektedir.Bunun için, ne kadar büyük istediğinize bağlı olarak, özel bir ağaç inşa etmeyi denemek akıllıca olacaktır.
Bu şekilde ağacın kendisiyle sınırlı kalmayacak bir yapıya sahip olabilirsiniz.
Ancak bu yazımızda vanilya ormanı ağaçlarımıza odaklanacağız ve şu anda sahip olduğumuz ağaçlarla elimizden geleni yapacağız.
Daha önce olduğu gibi ağaç evimizin ana katı olacak bir platform inşa ederek başlayacağız. Elbette bu, önceki evimizden önemli ölçüde daha büyük olacak. Bunun için çatıyı tutan destek kirişlerine sahip artı bir şekil kullanıyorum.
Bir kez daha ağaç evi duvarlarla tamamen kapatmıyorum çünkü açık olmasını tercih ediyorum. Ön uçlarda onu kapatan çitler olacak.
Daha sonra çatı ile platform arasındaki boşlukları kapatacak olan şey mobilyalar olacak.
Çatının ağaca birleştiği yere, başka bir merdivenle ulaşılabilen küçük bir teras yapacağım.
İçeride: Üssün her bir dalı kendi başına bir alan olacak. Bir mini çiftlik, bir eritme ve işçilik alanı, bir mutfak ve son olarak yatak alanı olacak.
Bunlar kesin değil.
Mini çiftlik oldukça basit. Bunu yapmanın en zor kısmı suyun yerinde kalması.
Bu yapı için suyu varillerin altına koydum ve ladin kapaklarıyla kapattım. Su çiftliği ıslak tutacak, ancak platform levhalardan yapıldığı için su ağaç evimizin altından aşağı akacak. Bunun için ağaç evin altına suyu durduracak bir şey inşa edeceğiz.
Her şeyi istediğiniz gibi döşeyip çevirebilirsiniz. Çiftliğinizi yukarıdaki terasa bile koyabilirsiniz.
Alan güvenli, aydınlık ve mobilyalı olduğunda, detayları eklemek için çalışabilirim. Yapacağım ilk şey, bu ağaç evi havada süzülmek yerine daha destekli göstermek olacak.
Bunu, ağacın her iki tarafına merdiven istifleyerek ve bunları koni şeklinde ağacın tabanına bağlayarak yapıyorum.
Bu koninin ne kadar büyük olduğuna bağlı olarak onu ek alan için de kullanabilirsiniz, ancak esas olarak estetik amaçlı ve mini çiftliğinizdeki suyun ağaç evinizden dışarı akmasını engellemek için kullanılacaktır. Çiftliği benim yaptığım gibi yaparsanız, levhalar aksi takdirde suyu yerinde tutmayacaktır.
Bir Ağaç Ev Köyü
Bir ağaç ev her zaman tek bir bina olmak zorunda değildir. Ağaç ev inşa etme becerilerinizde yeterince kendinize güveniyorsanız, birden fazla farklı ağaç ev inşa etmeyi düşünün. Hatta orman biyomundaki orman ağaçları sıklıkla birbirine yakın olabileceğinden bütün bir köy bile inşa edebilirsiniz.Bu sayede bir evi diğerine köprüler ve platformlar aracılığıyla kolayca bağlayabilirsiniz .
Olasılıklar sonsuzdur. Megabase'inizin bir parçası olarak birden fazla bina inşa edebilir veya ağaçların arasında kendi köyünüzü inşa etmeyi deneyebilirsiniz.