Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Poco, şaşırtıcı derecede uygun fiyatlara yetenekli orta sınıf telefonlar üretmesiyle bilinir, ancak amiral gemilerine gelince, genellikle eski ana şirket Xiaomi'nin rozetini taşırlar. Ancak Poco F7 Ultra'nın piyasaya sürülmesiyle bunun değişmeye başladığı anlaşılıyor.
F7 Ultra, gerçek bir amiral gemisi seviyesindeki cihazın tüm özelliklerine sahip. Piyasadaki en hızlı çiplerden biri olan Snapdragon 8 Elite, devasa bir batarya, hoş bir ekran, hızlı kablosuz şarj ve arkada iyi özelliklere sahip üçlü kamera sistemiyle birlikte geliyor.
Tasarım ve İnşa
- Alüminyum çerçeve, cam arka
- 160,3 x 75 x 8,4 mm, 212 gr
- IP68 dereceli
Telefon, kutu gibi yanları ve kenarlarında hafif kıvrımlar bulunan düz bir arka paneli olan tamamen düz bir ekrana sahip. Büyük bir telefon ve kutu gibi yapısı onu daha da büyük hissettiriyor, ancak özellikle ağır değil, sadece 212 g ağırlığında. Aynı zamanda, ucuz hissettirmeyecek kadar sağlam ve yoğun.
Arkada, sol üst köşede konumlanmış dairesel bir kamera yuvası var. Yeterince hoş görünüyor, ancak biraz retro göründüğünü düşünmeden edemiyorum. Çoğu modern amiral gemisi, merkezi olarak yerleştirilmiş kamera birimlerini tercih ediyor, bu da bana birkaç yıl önceki Vivo X90 Pro'yu hatırlatıyor. Söylemeye gerek yok, telefonunuzun bir masaya konduğunda sallanmasını sevmiyorsanız, bu sizin için uygun olmayacaktır.
F7 Ultra, toz ve suya dayanıklılık açısından IP68 derecesine sahip, yani toza karşı dayanıklı ve tatlı suya batırıldığında bile zarar görmeden kullanılabiliyor.
Telefon ayrıca markanın şimdiye kadarki en dayanıklı ekran kaplaması olan 'Poco Shield Glass' ile övünüyor; bu kaplamanın düşmeye karşı dayanıklılığı ve çizilmeye karşı korumayı artırdığı söyleniyor. Benim örneğim çok sert bir şekilde işlem görmedi, ancak bir hafta kadar ekran koruyucusu uygulanmadan kullandıktan sonra bile hala tertemiz görünüyor. Yani, Poco Shield Glass işini yapıyor gibi görünüyor.
Ekran ve Hoparlörler
- 6,67 inç, 1440 x 3200, OLED, 120 Hz
- 3200 nit, DCI-P3 geniş renk yelpazesi
- Stereo hoparlörler
Dörtlü kavisli cihazlarla çok zaman geçirdikten sonra, tamamen düz ekran ferahlatıcı ve oyun oynamak için kesinlikle tercih ediyorum. Burada iyi bir seçim, çünkü oyuncular muhtemelen bu telefonun ana kitlesi. Bununla birlikte, ekranın kenarından kaydırmanızı gerektiren hareket kontrolleri, özellikle de bir kılıf takılıyken, o kadar hoş hissettirmiyor.
Ekran DCI-P3 geniş gamını kapsıyor ve mükemmel kontrast seviyeleriyle son derece doğru renkler üretiyor. Görüntünüzü ayarlamayı tercih ederseniz, ayarlarda çoğu rakipten daha fazla seçenek sunuluyor. Listede, hepsinin sıcaklığı ayarlanabilen dört ön ayarlı renk modu ve daha kapsamlı kalibrasyon için gelişmiş bir mod yer alıyor.
Doğal ışığa daha yakın bir şekilde eşleşen dairesel polarizasyon katmanı da dahil olmak üzere birçok göz bakımı önlemi yerleşiktir. Ayrıca, düşük parlaklık seviyelerinde titreşimsiz bir deneyim sağlayan 3840Hz'e kadar PWM karartma oranlarını destekler.
VisionBoost D7 adlı bir yardımcı işlem çipi. Bu çipin YouTube ve Netflix gibi uygulamalarda pilde çok fazla yük olmadan netliği artırması gerekiyor. Dürüst olmak gerekirse, ayar açıkken çok büyük bir fark görmedim, ancak özellikle düşük kaliteli bir kaynağınız varsa, daha büyük bir etki yaratabilir.
F7 Ultra ayrıca ekranın altında gizli bir ultrasonik parmak izi tarayıcısına sahip . Bu özellik, piyasadaki en pahalı amiral gemilerinin bazılarında yok, bu yüzden burada görmek beni çok mutlu ediyor. Bu, ekranınız ne kadar kirlenirse kirlensin, telefonunuzun kilidinin hızlı ve güvenilir bir şekilde açılacağı anlamına geliyor.
Telefon, biri USB-C bağlantı noktasının yanındaki alttan, diğeri ise ahizeden çıkan stereo hoparlörlere sahiptir. Bu, oyun oynamak ve film izlemek için harika olan hoş ve geniş bir ses alanı yaratır.
Özellikler ve Performans
- Qualcomm Snapdragon 8 Elite
- 12GB / 16GB RAM
- 256 GB / 512 GB depolama
Bu kadar güçlü bir çipin çekirdeğinde olmasıyla F7 Ultra'nın en iyi performansa sahip olması şaşırtıcı değil. İşletim sisteminde gezinmekten uygulamaları açmaya ve çoklu görev yapmaya kadar her şey yıldırım hızında hissediliyor. Ayarlarda animasyon hızını "hızlı"ya değiştirirseniz, kesinlikle bir roket gibi hissediliyor.
Oyun performansı arıyorsanız, bu cihaz fiyat kategorisindeki en iyi performans gösterenlerden biridir. Varsayılan olarak, ona attığınız her oyunu maksimum grafik ayarlarında sorunsuz bir şekilde çalıştırır, ancak Poco F7 Ultra'nın performansı daha da ileriye taşımak için birkaç ekstra numarası vardır.
Dahili oyun kaplaması, VisionBoost D7 yonga setini kullanan iki yeni özellik olan Süper Çözünürlük ve Akıllı Kare Hızı'nı etkinleştirmenize olanak tanır. Bunlar, oyun PC'sindeki DLSS ve kare üretimine benzer şekilde çalışır ve oyununuzu interpole etmek ve yükseltmek için AI algoritmaları kullanır.
Oldukça iyi çalışıyor ve temel olarak akıcılıktan veya kaliteden ödün vermeden oyunu daha düşük bir ön ayarda çalıştırmanıza olanak tanıyor.
Kameralar
- 50Mp ana sensör
- 50Mp 2.5x telefoto
- 32Mp ultra geniş
- 32Mp selfie kamerası
Elbette, görüntü kalitesi biraz özneldir, ancak benim zevkime göre Poco F7 Ultra, oyun odaklı herhangi bir telefonun en iyi fotoğraflarını çekebilir. Asus ROG Phone 9 Pro ile kolayca mücadele eder ve Redmagic'in tüm girişimlerini de geride bırakır.
Bunun başlıca nedeni görüntü işleme: renkler hoş ve gerçekçi görünüyor, dinamik aralık harika ve üçlü lens size çekimleri çerçevelemek için iyi miktarda çok yönlülük sağlıyor. Dijital yakınlaştırmayı da beklediğimden daha iyi işliyor ve yaklaşık 10x büyütmeye kadar kullanılabilir sonuçlar sunuyor.
Ultra geniş açı üçlünün en zayıfı, sıklıkla olduğu gibi ve bu özellikle geceleri geçerli. Bu lenste detaylar çok bulanık ve otomatik odaklama özelliği yok, bu yüzden yakın çekimlerde kullanamazsınız. Renkler de diğerlerine kıyasla biraz kaymış.
Gündüz, ana ve telefoto bazı çarpıcı çekimler yapabilir, ancak geceleri mümkün olduğunca ana kameraya bağlı kalmak isteyeceksiniz. Telefoto iyi bir iş çıkarıyor, ancak bu küçük sensörle yapabilecekleriniz sınırlıdır ve çoğu zaman gece moduna büyük ölçüde güveneceksiniz.
Pil Ömrü
- 5300 mAh pil
- 120W kablolu şarj
- 50W kablosuz şarj
Hiç uğraşmadan bir şarjla iki gün dayanabildim ve oldukça yoğun bir kullanıcıyım. Daha dikkatli olsaydınız, üçüncü güne kadar dayanmanın mümkün olduğunu düşünürdüm. Elbette, yoğun oyun seansları pili çok daha hızlı tüketir, bu yüzden her zaman olduğu gibi, nasıl kullandığınıza bağlı. Her durumda, pil ömrünün harika olduğunu söylemek güvenlidir.
Sonunda bitirdiğinizde, şarj için uzun süre beklemeyeceksiniz. Birlikte verilen 120W duvar adaptörüyle, telefon yarım saatten biraz fazla bir sürede tamamen boştan %100 şarja geçmeyi başardı. Kablosuz şarjı tercih ediyorsanız, orada da etkileyici hızlar bekleyebilirsiniz. Poco F7 Ultra, uygun şarj pediyle 50W'a kadar kablosuz şarjı destekler.
Yazılım ve Uygulamalar
- Android 15 tabanlı HyperOS 2
- Arama ve İkizler Çemberi
- Başa çıkılması gereken bazı gereksiz yazılımlar
Olumlu yönlerden başlarsak, HyperOS çok şık bir görünüme sahip ve çok hızlı. Burada biraz iOS etkisi var, özellikle hızlı ayarlar gölgesi ve kilit ekranı özelleştirmesiyle. Şahsen, ikisi de harika göründüğü için bundan memnunum.
Sistemin her alanında tonlarca özelleştirme seçeneği var, bu yüzden herhangi bir şey istediğiniz gibi görünmüyorsa veya davranmıyorsa, onu değiştirme şansınız yüksek. Sağladığı özgürlüğü seviyorum ve ayrıca ana ekranımda bulundurabileceğim uygulama miktarını da takdir ediyorum.
Eksileri her zamanki gibi aynı. Cihazı ilk kurduğunuzda temizlemeniz gereken biraz gereksiz yazılım var, çok kötü değil ama onsuz da yapabileceğim bir hayal kırıklığı. Ayrıca duvar kağıdı seçici ve oyun merkezi gibi bazı sistem uygulamalarına yerleştirilmiş reklamlar da var. Aksi takdirde premium hissi veren bir deneyimden gerçekten uzaklaşıyor.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)