Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Samsung QN90A Neo QLED: En İyi Görüntü ve Yüksek Performans
Samsung'un QN90A Neo QLED televizyonu, 2021 yılında piyasaya sürüldü ve şirketin QLED teknolojisini bir adım daha ileri taşıdı. Neo QLED, mini LED teknolojisiyle güçlendirilmiş bir QLED ekranıdır ve bu da daha fazla kontrol edilen siyahlar, yüksek parlaklık ve üstün renk doğruluğu sağlar. Samsung QN90A, özellikle sinema keyfi ve oyun severler için mükemmel bir tercih sunuyor.
Görüntü Kalitesi ve Teknoloji
QN90A, Neo QLED teknolojisi sayesinde son derece etkileyici bir görüntü sunuyor. Mini LED arka aydınlatma sistemi, geleneksel LED’lerden çok daha fazla ışık kontrolü sağlar, bu da ekranın her alanında daha dengeli bir parlaklık sunar. Quantum Matrix Technology sayesinde, her pikselin kontrolü daha hassas hale gelir. Bu, özellikle karanlık sahnelerde siyahların derinliğini artırarak detayları net bir şekilde görmenizi sağlar. Ayrıca, HDR10+ ve Dolby Vision desteği ile yüksek dinamik aralık (HDR) içeriği mükemmel bir şekilde görüntülenir. Quantum Dot teknolojisi, renklerin doygunluğunu artırarak izlediğiniz içerikleri daha canlı hale getirir.
Tasarım ve Kullanıcı Deneyimi
Samsung QN90A, ince çerçevesi ve modern tasarımı ile dikkat çeker. Ultra ince yapı sayesinde, bu televizyon, her tür yaşam alanına rahatça uyum sağlar. Samsung’un One Connect Box sistemi, tüm bağlantıları bir arada tutarak kablo karmaşasını ortadan kaldırır. Tizen OS işletim sistemi ise hızlı ve sezgisel bir kullanıcı arayüzü sunar, ayrıca tüm popüler akış servislerine kolayca erişim sağlar.
Ses Performansı
QN90A'nın ses kalitesi, güçlü Object Tracking Sound (OTS) teknolojisi sayesinde oldukça başarılıdır. Bu teknoloji, sesin ekrandaki aksiyona doğru odaklanmasını sağlar ve surround ses deneyimini optimize eder. Dolby Atmos desteğiyle, sesin etrafınızda 360 derece döner gibi hissedilmesi sağlanır. Ses kalitesi, çoğu TV’ye göre daha üst düzeydir, ancak daha etkili bir ses deneyimi için harici bir ses sistemi önerilebilir.
Oyun ve Performans
Samsung QN90A, 144Hz yenileme hızı, VRR (Variable Refresh Rate) ve FreeSync Premium Pro desteği ile oyunseverler için mükemmel bir deneyim sunar. Bu özellikler, özellikle hızlı hareketlerin olduğu sahnelerde ekran yırtılmasını engelleyerek pürüzsüz bir oyun deneyimi sağlar. Game Motion Plus teknolojisi de, aksiyon dolu sahnelerde daha net ve hızlı görüntüler elde etmenize yardımcı olur.
Sonuç
Samsung QN90A Neo QLED, mükemmel görüntü kalitesi, gelişmiş ses teknolojileri ve oyun dostu özellikleri ile rakiplerinden bir adım önde. Mini LED teknolojisinin sağladığı detaylı siyahlar, yüksek parlaklık ve harika renk doygunluğu, bu televizyonu premium segmentteki en iyi seçeneklerden biri yapıyor. Sinema izlemek, oyun oynamak veya içerik akışı yapmak için mükemmel bir televizyon arayanlar için ideal bir model.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)