- Katılım
- 23 Ocak 2016
- Konular
- 8,370
- Mesajlar
- 18,406
- Online süresi
- 4mo 19d
- Reaksiyon Skoru
- 4,085
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 506
- MmoLira
- 124
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Nurullah Ataç'ın "Prospero ile Caliban" adlı eseri, yazarın edebi ve düşünsel dünyasını yansıtan önemli bir deneme kitabıdır. Kitap, Ataç'ın farklı konulardaki denemelerini bir araya getirir ve yazarın özgün üslubuyla dikkat çeker.
Kitabın temel özellikleri:
Kitabın temel özellikleri:
- Deneme türünde: Kitap, Ataç'ın çeşitli konulardaki kişisel görüşlerini ve düşüncelerini içeren denemelerden oluşur.
- Özgün üslup: Ataç, Türkçeyi kendine özgü bir şekilde kullanarak, farklı ve etkileyici bir anlatım tarzı geliştirmiştir. Bu kitapta da bu üslup belirgindir.
- Çeşitli konular: Kitaptaki denemeler, edebiyat, dil, kültür, sanat ve felsefe gibi geniş bir yelpazede konuları ele alır.
- "Prospero ile Caliban" teması: Kitabın adını aldığı bu tema, Shakespeare'in "Fırtına" adlı oyunundaki karakterler üzerinden, aydın ve halk arasındaki ilişkiyi, kültür ve medeniyet kavramlarını tartışır. Ataç, bu temayı kullanarak kendi düşüncelerini ve eleştirilerini ifade eder.


