- Konular
- 1,152
- Online süresi
- 2mo 23d
- Reaksiyon Skoru
- 1,863
- Altın Konu
- 484
- Başarım Puanı
- 329
- MmoLira
- 105,646
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Huawei'nin ultra düşük gecikmeli NearLink kalemi, dokulu parlama önleyici PaperMatte ekran seçenekleri ve Huawei'nin özel GoPaint uygulamasının birleşimidir ki bu uygulama temelde son derece popüler Procreate'in bir klonudur.
Huawei, bu son ürünle çift katmanlı tandem OLED teknolojisini ve PaperMatte kaplamayı ilk kez bir araya getiriyor. Ayrıca devasa bir pil, hızlı şarj, çok sayıda hoparlör ve yeni, özenle tasarlanmış bir klavye kapağı da var.
Ancak bu bir Huawei ürünü ve ne yazık ki bu, bazı sorunlarla birlikte geliyor. Çözüm yolları olmadan Google hizmetlerine erişim yok ve burada en son Qualcomm çipini de bulamayacaksınız.
Tasarım
- Benzersiz Altın İpek kaplama
- 5,5 mm kalınlığında, 508 g
- Yeni Glide klavye ve M-Pencil
Huawei, aksesuarlar olmadan sadece 508 g ağırlığında olan şimdiye kadarki en hafif 12 inç tablet olduğunu söylüyor. Referans olarak, Apple'ın 13 inç iPad Pro'su 579 g ağırlığındayken, Samsung'un 12,4 inç Tab S9+' ı 581 g ağırlığında. İçinde çok fazla şey yok ama değeri ne olursa olsun, taşıması zor olmadan yoğun ve kaliteli hissettiriyor.
Benim örneğimde, yan raylar oldukça tutuşu iyi olan ve parmak izi lekesi tutmayan mat altın rengi bir kaplamaya sahipti. Üst tarafta bir parmak izi okuyucu ve güç düğmesi kombinasyonu, sağ tarafta bir ses açma/kapama düğmesi ve alt tarafta bir USB-C bağlantı noktası var. Başka yerlerde, tabletin geniş hoparlör ve mikrofon dizisi için birçok küçük delik bulacaksınız.
MatePad Pro 12.2, Glide Keyboard adlı isteğe bağlı yeni bir klavye kılıfıyla satın alınabilir ve önceki yinelemelere kıyasla büyük bir tasarım değişikliğidir. Ayrı bir ayaklık ve klavye bölümü olmaktan ziyade hepsi tek parçadır.
Çoğu tasarım, ekranın açısını ayarlamak için tabletin arkasında bir ayaklık kullanırken, klavye bölümü hiçbir direnç olmadan sallanabilir. Bu, bir masada harika çalıştıkları ancak kucağınızda kullanmanın gerçekten zor olduğu anlamına gelir. Yeni Glide Klavye daha çok geleneksel bir dizüstü bilgisayar gibi çalışır. Ekranın açısını serbestçe ayarlayabilirsiniz ve koyduğunuz yerde kalır.
Menteşede, tabletin oturduğu yerin arkasında M-Pencil'ınızı saklamak için gizli bir bölme bulunur ve bu konumda saklandığında şarj olur. Kalemi tabletin yan tarafına manyetik olarak takmaktan çok daha güvenli bir çözümdür, burada kalem sırt çantasına koyduğunuzda kolayca çıkabilir ve kaybolabilir. Ancak, tercih ederseniz, yine de o konumda takılır ve şarj olur.
Bu yeni klavyede yazmak geleneksel tasarımlardan çok daha keyifli ve çok doğal hissettiren aralıklar, sert ve sağlam bir güverte ve iyi miktarda tuş hareketi var. Tek şikayetim, silme tuşunun olmaması, bu yüzden işlev ve geri tuşunu birlikte kullanmanız gerekiyor.
Ekran
- 2.8K 144Hz Tandem OLED ekran, PaperMatte seçeneği
- 2000 nit tepe parlaklık
- 8 hoparlör ve 3,5 cc arka bölme
Buradaki büyük fark, teknolojinin ilk kez Huawei'nin PaperMatte ekran teknolojisiyle birleştirilmiş olmasıdır. Böylece 2.000.000:1'lik muazzam bir kontrast oranı, hızlı 144Hz yenileme hızı, 2000 nite kadar parlaklık ve kağıt gibi görünen ve hissettiren lüks bir parlama önleyici kaplama elde edersiniz. Ayrıca, Huawei ön kamerayı ince çerçeveye sıkıştırmayı başardığı için bu ekranda herhangi bir çentik veya kesik yoktur.
İsterseniz, geleneksel bir cam kaplamayı tercih edebilirsiniz ve iç mekanda görüntüleme için en iyi siyah seviyelerini istiyorsanız bu doğru yol olabilir. Ancak kişisel olarak, PaperMatte kaplamayı kesinlikle seviyorum. Dikkat dağıtan yansımaları neredeyse tamamen ortadan kaldırdığı için tableti dış mekanlarda sonsuz derecede daha kullanılabilir hale getiriyor. Aynı zamanda, son derece leke tutmaz, parmak uçlarınızda kadifemsi bir his uyandırır ve karalama yaparken kalem ucuna çok ihtiyaç duyulan sürtünmeyi ekler.
HDR içerik bu ekranda muhteşem görünüyor. Gölgeler koyu ve detaylı, vurgular ise göz kamaştırıcı. Bahsedildiği gibi, normal cam ekran size biraz daha derin siyahlar sunacak.
Özellikler
- Muhtemelen Kirin 9000S yonga seti, ancak doğrulanmadı
- 12 GB RAM
- 512 GB Depolama
Buna rağmen, tablet kullanımda iyi performans gösteriyor. Ağır çoklu görev sırasında bile hiçbir yavaşlama veya takılma fark etmedim. Huawei, yazılımını platform için optimize etmekte iyi iş çıkardı ve sonuç her zaman hızlı ve tepkisel hissettiren bir tablet oldu.
Karşılaştırmalı testlerimiz MatePad Pro 12.2'nin rakiplerinin gerisinde olduğunu gösteriyor, ancak hesaplama iş yüklerinde fena değil. Geekbench 6'da Google Tensor G4 performansının hemen gerisinde kalıyor. Ancak GPU ağırlıklı karşılaştırmalı testlerde fark hızla açılıyor. Oyuncular için kesinlikle en iyi seçenek değil.
Bununla birlikte, gerçek dünyada MatePad Pro 12.2 çoğu oyunu sorunsuz çalıştırabilir. Şaşırtıcı bir şekilde, Genshin Impact yüksek ayarlarda 30 fps'de tamamen oynanabilir kaldı. Yoğun bir savaş sırasında garip bir yavaşlama oldu, ancak korkunç değil.
Orta ön ayara sadık kalırsanız sağlam bir 60 fps deneyimi yaşayabilirsiniz. Ancak, hızlı 144 Hz ekrandan tam olarak yararlanabileceğiniz bir oyun bulmanız pek olası değildir.
Kameralar
- 13Mp f/1.8 ana, 4K 30fps video
- 8Mp f/2.2 ultra geniş
- 16Mp f/2.2 selfie, 1080p 30fps video
Ön kamera görüntülü görüşmeler için yeterince iyi, ancak kimseyi etkilemesi pek olası değil. Otomatik odaklama yok ve FOV istediğimden biraz daha dardı. Oldukça küçük bir sensör, bu nedenle karanlıkta gürültülü oluyor, ancak iyi aydınlatılmış alanlara sadık kalırsanız işini görecektir.
Arka tarafta 13Mp ana kamera ve 8Mp ultra geniş açılı kamera elde edersiniz. Ana kamera en iyisidir, ancak yine de etkileyici değildir. En azından güvenilir bir otomatik odaklamaya sahiptir ve 30 fps'de 4K video kaydını destekler.
Optik görüntü sabitlemenin olmadığını ve elektronik sabitlemenin en iyisi olmadığını belirtmekte fayda var, bu nedenle bu özellikten en iyi şekilde yararlanmak için sabit ellere ihtiyacınız olacak.
Huawei, bir sebepten ötürü kamera kullanıcı arayüzüne 10x yakınlaştırma düğmesi ekledi, ancak ben buna basmaktan kaçınırdım. Sonuçlar o kadar pikselli ki GameBoy ile çekilmiş gibi görünüyor.
Ultra geniş açı, olabilecek en temel şey ve kenarlarda ona biraz GoPro görünümü veren bir miktar namlu bozulması var. İhtiyacınız varsa orada ancak bir QR kodunu taramıyorsanız veya görüntülü görüşme yapmıyorsanız, muhtemelen telefonunuzu çıkarmalısınız.
Pil Ömrü
- 10.100 mAh pil paketi
- 14 saat video oynatma/380 gün bekleme süresi
- 100W hızlı şarj
Tableti yalnızca bir hafta kadar kullanmış olmama rağmen, bekleme süresini test edemedim, ancak bu alanda bazı çalışmalar yapıldığını duyduğuma sevindim. Tabletler, çoğu cihazdan daha fazla, aralıklı olarak kullanılma eğilimindedir ve tabletinizi alıp çekmecede kendi kendine bittiğini görmekten daha sinir bozucu bir şey yoktur.
İronik olarak, bu senaryo bu tablette daha az can sıkıcı olurdu çünkü yıldırım hızında 100W hızlı şarjı destekler. Şarj cihazı kutuda gelir ve bir saatten kısa sürede tamamen boştan tamamen şarjlı hale gelmenizi sağlar.
Testlerim boyunca pil ömrü olağanüstüydü. Ben bir tableti tüm iş günü boyunca kullanan biri değilim, ancak çoğu akşam birkaç saat göz gezdirdiğimde, çizim yaptığımda ve içerik izlediğimde, haftada yalnızca bir kez şarj etmem gerektiğini gördüm.