Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
romegames 1
romegames
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Nothing Phone 3A İncelemesi

MUHAF1Z

TURKMMO
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Konular
1,152
Online süresi
2mo 23d
Reaksiyon Skoru
1,863
Altın Konu
484
Başarım Puanı
329
MmoLira
105,646
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1742024984107.png

Nothing, geçen yıl MWC'de Phone 2A'yı tanıttı ve anında hit oldu. Telefon, Nothing'in imzası olan stili ve özellik setini daha uygun bir fiyat noktasında getirdi ve birçok kişi için ideal noktayı yakaladı.

Bu yıl, işler değişti. Plus'ın halefi yerine, artık daha da premium olan yepyeni bir Pro'muz var.

Pro modeli kamera özelliklerini iyileştiriyor ancak aynı zamanda köklü bir tasarım değişikliği ve daha yüksek bir fiyat etiketiyle geliyor. Öte yandan Phone 3A, selefine biraz daha benziyor.

Tasarım

• Plastik çerçeve, şeffaf arka
  • Glif arayüzü
  • 201g, IP64 derecesi
Çoğunlukla plastikten yapılmış orta sınıf bir telefon olmasına rağmen Nothing Phone 3A baştan sona premium görünüyor ve hissettiriyor.

Geçtiğimiz seneki Phone 2A'da göz benzeri yatay çift kamerasıyla pek hoşuma gitmemişti ama genişletilmiş üçlü kamera dizisi bana Pixel serisinin vizörünü hatırlattı ve bunu iyi anlamda söylüyorum.

Hiçbir marka tasarım konusunda risk almaktan açıkça korkmuyor ve bu siberpunk retrofütüristik görünüm telefonun geniş kitlelere ulaşmasını sınırlasa da, bu telefonu beğenenlerin kesinlikle aşık olacağı kesin ve ben de kendimi onlardan biri sayıyorum.

Markanın imzası olan Glyph aydınlatma sistemi bu modelde mevcut ve 2A ile benzer bir konumda. Ancak bu sefer her glif kavisli. Bu küçük bir değişiklik, ancak daha tutarlı bir görünüm sağlıyor.

Telefon, düz ön ve arka panele sahip, iPhone benzeri, kutu gibi bir yapıya sahip. Arka panelden dışarı doğru çıkan oldukça belirgin bir kamera çıkıntısı var, ancak bu çıkıntı merkezde konumlandırılmış ve telefonun masanın üzerinde yüzü yukarı bakacak şekilde sallanmamasını sağlayacak kadar geniş.

Düğmeler eski modele benzer bir yerde, ayrıca iPhone'a da çok benziyor, güç düğmesi sağ tarafta ve ses kontrolleri sol tarafta ancak bu sefer güç düğmesinin altında, onu diğerlerinden ayıran pürüzsüz parlak bir yüzeye sahip ekstra bir düğme var.

Temel Anahtar olarak adlandırılıyor ve yazılım bölümünde amacı hakkında daha fazla bilgi edineceğiz. Çok fazla ayrıntıya girmeden, hatırlamanız gereken şeyleri hızlı bir şekilde kaydetmenin bir yoludur.

Fiziksel kontrollerin hayranıyım ve her zaman yeni bir düğmeyi memnuniyetle karşılarım, ancak bunun şu anda çok özelleştirilebilir olmadığını öğrenince hayal kırıklığına uğradım. Uzun vadede durumun böyle kalıp kalmayacağını göreceğiz.

Telefon, toz ve suya dayanıklılık açısından IP64 derecesine sahiptir. Bu, toz girişine karşı tamamen korunduğu ve her yönden gelen su sıçramalarına dayanabileceği anlamına gelir. Yani, plajda bir gün geçirmeniz sorun olmayacaktır, sadece cihazı tamamen suya batırmayın.

1742025189346.png

Ekran ve Hoparlörler

• 6,77 inç 120 Hz OLED
  • 1080 x 2392 çözünürlük, 3000 nit
  • Stereo hoparlörler
Nothing Phone 3A, tamamen düz ve her tarafında simetrik çerçeveler bulunan geniş 6,77 inç ekrana sahiptir. Çerçeveler, amiral gemisi bir cihazda bulabileceğinizden biraz daha kalındır, ancak simetri, telefona benzer fiyatlı birçok rakipte bulamayacağınız birinci sınıf bir parlaklık verir.

Ekran, bu fiyat noktasında oldukça saygın bir rakam olan 3000 nit'e kadar çıkıyor ve doğrudan güneş ışığıyla rekabet edebilecek kadar parlak. Ayrıca HDR içerikte de yardımcı oluyor ve desteklenen uygulamalarda vurgular göz kamaştırıcı.

Ekranın 120 Hz yenileme hızı var, bu da işletim sisteminde gezinmeyi pürüzsüz ve hızlı hissettiriyor ve pil ömrünü korumak için dinamik olarak 60 Hz'e kadar ayarlanabiliyor. Yine özellikle Apple'ın yeni iPhone 16e'sinin neredeyse iki katı fiyata 60 Hz panele sahip olduğu düşünüldüğünde, fiyat noktası için oldukça etkileyici.

3A'da çift stereo hoparlör bulunur, biri USB-C portunun yanında, diğeri ise ahize olarak kullanılır. Bu fiyat civarında yalnızca mono hoparlörle gelen birçok telefon vardır, bu nedenle bu da hoş bir eklemedir.

Ses kalitesine gelince, şaşırtıcı derecede iyi. Hoparlörler çok yüksek ses çıkarabiliyor ve yüksek uçta çok fazla netlik var. Bas eksik, ancak bu normal. Partiyi başlatmak istiyorsanız, muhtemelen bunun yerine en iyi Bluetooth hoparlörlerden birini kontrol etmek isteyeceksiniz.

Bununla birlikte, Glyph ışıklarının müzik görselleştirme özelliği sizi o çılgın ruh haline sokmaya yardımcı oluyor.

1742025305018.png

Performans

• Qualcomm Snapdragon 7s 3. Nesil
  • 8GB / 12GB RAM
  • 128 GB / 256 GB depolama
Nothing Phone 3A, Qualcomm'un orta sınıf bir SoC'si olan Snapdragon 7s Gen 3 tarafından destekleniyor ve bu yonga setiyle Avrupa'ya gelen ilk telefonlardan biri oldu. Bu, en iyi amiral gemisi cihazlarla rekabet edecek bir performans beklememeniz gerektiği anlamına geliyor, ancak yine de kullanıcıların çoğunluğuna ayak uyduracak kadar güç var.

Telefon 3A iki çeşitte mevcuttur. 8 GB RAM ve 128 GB depolama veya 12 GB RAM ve 256 GB depolama seçebilirsiniz. Test için 12 GB/256 GB modelini aldım, bu yüzden yalnızca o belirli modelin performansı hakkında konuşabilirim.

Karşılaştırmalarda, bu telefon ile Galaxy S25 Ultra gibi üst düzey performans gösteren bir telefon arasındaki farkı görmek kolay , ancak gerçekten kullandığınızda, fark hiç de büyük hissettirmiyor. Bunun bir kısmının Nothing OS'nin akıcı animasyon stiline ve verimliliğine atfedilebileceğinden eminim , ancak yine de telefon süper hızlı hissettiriyor.

İşletim sistemini kullanırken hiçbir zaman takılma görmedim ve uygulamalar her zaman hızlı bir şekilde açıldı, çoklu görev de sorun değildi. Biraz daha düşük seviyeli bir çip kullandığımı gerçekten anlayabildiğim tek zaman oyun oynarken oldu, ancak o zaman bile telefon beklentilerimi aştı.

Genshin Impact, özellikle daha yüksek grafik ön ayarlarında çalıştırılması zor bir oyun olarak bilinir. Nothing Phone 3A, Yüksek ön ayarda 30 fps'de çalıştırmakta hiç sorun yaşamadı, kare hızındaki ara sıra düşüşleri önemsemiyorsanız bunu En Yüksek'e bile yükseltebilirsiniz. 60 fps daha zorlayıcıydı, ancak daha düşük ön ayarlarda kesinlikle oynanabilir.

Telefon yük altında da güzel ve serin kaldı. Plastik çerçeve şüphesiz bu ısıyı avuçlarınızdan uzak tutmaya yardımcı oluyor ve daha uzun oyun seanslarını güzel ve konforlu hale getiriyor.

1742025394873.png

Kameralar

• 50 Mp f/1.88 ana kamera, 1/1.57 inç sensör
  • 50 Mp f/2.0 2x telefoto, 1/2.74 inç sensör
  • 8 Mp f/2.2 ultra geniş
  • 32 Mp f/2.2 selfie kamerası, sabit odaklama
Nothing Phone 3A'nın arkasında üçlü kamera kurulumu bulunuyor ve geçen yılki modele kıyasla cephaneliğe bir de telefoto kamera ekleniyor.

1/1.57 inçlik büyük bir sensöre sahip 50Mp ana kamera var ve yeni 2x telefoto da 50Mp muamelesi görüyor, ancak önemli ölçüde daha küçük bir sensör boyutuyla. Sadece ultra geniş, yetersiz 8Mp çözünürlük ve otomatik odaklama olmamasıyla takımı hayal kırıklığına uğratıyor.

Özellikle fiyat noktasını göz önünde bulundurduğunuzda çok yönlü bir lens seti, zira diğer birçok telefon size yalnızca bir ana ve bir ultra geniş kamera kazandıracaktır. Telefotonun Pro kardeşi gibi 3x lensi olmasını dilemekten kendimi alamıyorum.

2x çok fazla erişim alanı değil ve ana sensörün yüksek çözünürlüğü göz önüne alındığında, dijital kırpma muhtemelen yeterli olacaktır.

Kamera uygulaması 30x'e kadar yakınlaştırma yapmanıza olanak tanır, ancak kesinlikle bu kadar zorlamamalısınız. 10x ve altı daha iyi görünür, ancak yerel odak uzaklıklarında çekim yapmak önemli ölçüde daha iyi sonuçlar verir.

Fotoğrafları telefonda görüntülerken, görüntü işlemenin çok fazla kontrast ve keskinlik eklediğini düşündüm. Ancak, aynı fotoğrafları bilgisayarımda görüntülediğimde, çok daha doğal ve hoş görünüyorlardı. Bunun neden olduğunu gerçekten açıklayamıyorum ancak yine de gerçek görüntüler oldukça iyi görünüyor.

Uygun fiyatlı bir telefon, bu yüzden kamera odaklı amiral gemileriyle başa baş gitmesini bekleyemezsiniz ancak sıradan bir kullanıcı için bu lensler işi rahatlıkla görür. Bu özellikle gün ışığında geçerlidir, ancak akşamları daha sabit bir ele ihtiyacınız olacak, çünkü hareket bulanıklığı ve gren yardımcı lenslerde daha büyük bir sorun haline geliyor.

Nothing Phones'a özgü bir özellik de Glifleri dolgu ışığı olarak kullanabilme yeteneğidir. Bunu oldukça beğeniyorum çünkü gölgeler flaşı kullanmak kadar sert değil, ancak LED'lerin beyaz rengi bunun yalnızca belirli ortamlarda iyi çalıştığı anlamına geliyor.

Videoya gelince, oldukça vasat bir görüntü. Sadece ana ve telefoto 4K ve maksimum 30 fps'de çekim yapabiliyor. 60 fps istiyorsanız, aynı lensler 1080p'de bunu yaparken, ultra geniş açılı ve selfie kamerası 1080p 30 fps'de maksimuma ulaşıyor. Görüntüler yeterince iyi görünüyor, ancak video içeriği çekme konusunda ciddiyseniz, bu iş için ideal araç değil.

1742025497751.png

Pil Ömrü

• 5000mAh pil
  • 50W kablolu şarj
  • Kutuda şarj cihazı yok
Nothing Phone 3A'nın içinde 5000mAh pil var. Bu bir zamanlar sınıfının lideri bir rakamdı, ancak artık giderek daha yaygın. Bu rakamı aşan birçok orta sınıf telefon görüyoruz.

Bu nedenle, dayanıklılık açısından özel bir şey beklemiyordum, ancak hoş bir şekilde şaşırdım. Ortalama olarak, şarj başına neredeyse iki günlük kullanım elde edebildim. Elbette, pil ömrü tamamen telefonu nasıl kullandığınıza bağlıdır ve uzun süreler boyunca yoğun oyunlar oynuyorsanız, çok daha hızlı tükenir.

Şarj etme zamanı geldiğinde, Telefon 3A 50W'a kadar hızlarda kablolu şarjı desteklediği için çok beklemeyeceksiniz. Bu, sizi sadece yarım saatte tamamen boştan yaklaşık %70 şarja ulaştıracaktır.

Kablosuz şarj desteği yok, bu fiyat noktasında gayet anlaşılabilir bir durum ve kutuda şarj cihazı da yok. Yani, cephaneliğinizde yoksa iyi bir şarj cihazının maliyetini de hesaba katmanız gerekecek.

Yazılım

• Android 15 destekli NothingOS 3.1
  • Yeni Temel Alan özelliği
  • Gemini ve Circle to Search'ü destekler
Nothing telefon kullanmanın en iyi yanı muhtemelen yazılımın donanım kadar iyi görünmesidir. Orta segmentte, cihazın maliyetini telafi etmek için reklamlarla ve gereksiz yazılımlarla dolu telefonlar bulursunuz, ancak Nothing OS için durum böyle değil. Baştan sona birinci sınıf hissettiren şık, gereksiz yazılımlardan uzak bir deneyim sunuyor.

Detaylara gösterilen özen neredeyse eşsiz, markanın imza stili ayarlar menülerine kadar uzanıyor ve takvim widget'ındaki sayfa çevirme animasyonu gibi küçük detaylar her bir noktaya ne kadar özen gösterildiğini gösteriyor.

Estetik herkese hitap etmeyecektir, ancak bu telefonun dışı için de geçerli. Şahsen, bunun en iyi görünümlü Android görünümü olduğunu düşünüyorum ve tüm uygulama simgelerimi şık ve minimalist bir hava için tek renkli yapma yeteneğine sahip olmayı seviyorum.

Daha az bölücü olan şey ise performans, bu işletim sistemi ne yapıyor olursanız olun süper hızlı ve akıcı hissettiriyor. Hiçbir şey yazılımı açıkça iyi optimize etmemiş ve gerçekten amiral gemisi benzeri bir deneyim sağlıyor.

En son Google özellikleri bu modelde mevcuttur, yani Gemini'yi varsayılan arama asistanı olarak kullanmanın yanı sıra Circle to Search'ü de kullanabilirsiniz . Bu özellikler artık oldukça yaygın bir şekilde kullanıma sunuluyor, ancak bunlar hala her Android telefonda bulunmuyor ve bunları burada görmekten mutluluk duyuyorum.

Bu yılki büyük eklemelerden biri, hızlı erişim için kendi donanım düğmesine sahip olan Essential Space. Düğmeye hızlıca basıldığında ekran görüntüsü alınır ve bununla birlikte bir not alma fırsatı verilir. Uzun basıldığında ses kaydı başlatılır ve çift basıldığında tüm bu parçacıkların depolandığı Essential Space açılır.

Essential Space'in içinde, AI notlarınızı ve ekran görüntülerinizi otomatik olarak analiz eder ve özetler ve bunları düzenli tutmak için farklı koleksiyonlara ekleyebilirsiniz. İncelemecinin kılavuzunda, "içerik kaydetme ve hatırlamanın getirdiği sıkıntıları ortadan kaldırmak, yakalayıp işleyip hatırlayabilmek ve böylece sizin yapmanıza gerek kalmaması için, tıpkı ikinci bir anı gibi" tasarlandığından bahsedilmiyor.

Şahsen, Essential Key'in ne yaptığına dair kontrol sahibi olmayı tercih ederim. Google Wallet'ı açmanın hızlı bir yolu güzel olurdu veya belki belirli bir kamera moduna kısayol. Tahminde bulunacak olursam, Nothing'in insanların önce yeni özelliği denemesini istediğini düşünüyorum ve sonra gelecekte düğmenin farklı kullanımlar için açıldığını görebiliriz.

Bahsetmeye değer bir diğer iyileştirme ise vaat edilen destek süresidir. Hiçbir şey Phone 3A Serisinin lansman gününden itibaren altı yıl boyunca güncelleme alacağını vaat etmiyor. Bu, düzeltici ve işlevsellik güncellemelerine ek olarak üç yıllık Android güncellemesi ve dört yıllık güvenlik güncellemesini içerir.

1742025738878.png

Paylaşım için teşekkürler.

Rica ederim. İyi forumlar

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri