Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!
Xiaomi'nin üst düzey akıllı telefonu bir kez daha küresel lansmana çıkıyor ve 15 Ultra, mobil fotoğrafçılığın zirvesi olma iddiasında.
Mükemmel Xiaomi 14 Ultra'nın yanı sıra Samsung Galaxy S25 Ultra ve Apple iPhone 16 Pro Max gibi güçlü rakiplerle de rekabet edecek gibi görünüyor .
Birçok 2025 amiral gemisi gibi , selefine kıyasla hiçbir şekilde yenilenme anlamına gelmiyor, ancak Xiaomi 15 Ultra satın alabileceğiniz en iyi telefonlardan biri ve sadece fotoğrafçılık açısından değil.
Tasarım
- Yeni renk yolu
- Hala bir canavar
- İsteğe bağlı Fotoğraf Seti
Beklediğiniz gibi, tasarım arkadaki devasa dairesel 'volkan' kamera modülü etrafında dönüyor. Genel olarak, daha küçük bir kamera çıkıntısını tercih ederim ama aslında bu telefonun asıl amacı fotoğrafçılık becerisi, bu yüzden ücretsiz geçiş hakkı alıyor.
Kamera çıkıntısı, büyük olmasının yanı sıra, nano dokulu bir çerçeve ve kırmızı bir halka ile çevrili bir Gorilla Glass 7i parçasıdır. En azından benim siyah modelimde durum böyle. Beyaz seçenek ve yeni iki tonlu Gümüş Krom renk yolunda kırmızı halka yoktur.
Yine de, nano dokulu, saat benzeri çerçevenin aynı soruna sahip olacağını ve bunun da küçük kir parçalarını çekip hapsedeceğini düşünüyorum. Ayrıca 14 Ultra'daki lenslerin trapezoid düzenini tercih ediyorum ama bu küçük bir şikayet.
Xiaomi 15 Ultra'nın da çarpıcı görünümlü bir telefon olduğunu düşünsem de, bu yıl siyah veya beyaz renkleri pek sevmiyorum. Örneğimin siyahı biraz parlak ve yeni cam elyaf yüzeyi aşırı kaygan.
Bu sefer sadece iki tonlu modelde elde edeceğiniz 14 Ultra'nın üstün, kamera benzeri vegan derisinden sonra bu bir utanç. Yine de, o modeli test eden eski bir meslektaşım gümüş bölümün çok plastik hissettirdiğini bildiriyor.
Kullanıcıların onu bir kılıf içinde tutma olasılığı yüksek görünüyor ve başka yerlerde, her şey beklediğiniz kadar üst düzey. Çapraz çizgili güç tuşunu, tamamen düz kenarlar trendinden kaçınan eğimli kenarları olan mat siyah alüminyum çerçeveyi beğeniyorum, ki bundan pek hoşlanmıyorum.
15 Ultra'nın iPhone 16 gibi bir tür yerleşik kamera düğmesine sahip olup olmadığını merak ediyorsanız , sahip değil. Bunun nedeni Xiaomi'nin bir Fotoğrafçılık Kiti sunmasıdır. Bu yıl bu bir 'Legend Edition' bununla ilgili daha sonra daha fazla bilgi vereceğiz.
Ön tarafta Xiaomi Shield Glass 2.0 ve IP68 toz ve suya dayanıklılık derecesi elde edersiniz. Genel olarak, telefon iyi yapılmış ve çok dayanıklı hissettiriyor. Kutuya şeffaf bir silikon kılıf dahildir.
Elbette, 226 gr ağırlığında olduğundan biraz ağırdır, bunu aklınızda bulundurun.
Ekran ve Hoparlörler
- 6,73 inç AMOLED
- 1-120Hz yenileme hızı
- Her Yerde Sıvı Ekran
- Stereo hoparlörler
Bu yılki küçük bir yükseltme ise 3200 nitlik daha yüksek tepe parlaklığı, ancak bu 3000 nit'ten fazla, bu yüzden fark edilmiyor.
Xiaomi'nin bu mükemmel ekrana sadık kalması pek de şaşırtıcı değil ve ben hala ön taraftaki camın kenarlarının kavisli, altındaki panelin ise düz olduğu ve size her iki dünyanın da en iyisini sunan All Around Liquid Display'i seviyorum.
İstediğiniz kadar keskin, canlı renkler, mükemmel kontrast ve bolca parlaklık. Kendinize sormanız gereken en önemli şeyin bu kadar büyük bir ekran isteyip istemediğiniz olduğunu söyleyebilirim. İstemiyorsanız, daha yönetilebilir 6,36 inç ekranıyla Xiaomi 15 daha uygun olabilir.
Telefona getirilen önemli bir yükseltme, ultrasonik parmak izi tarayıcısının eklenmesidir. 14 Ultra'yı zaten çok iyi buldum, ancak 15 Ultra'nın şüphesiz süper hızlı ve güvenilir olduğu ortaya çıktı.
14 Ultra'da olduğu gibi, stereo hoparlörler mükemmel netlik ve güçle müthiş. Bir telefonda test ettiğim en iyi hoparlörler arasındalar ve 15 Ultra'da Hi-Res ve Hi-Res Audio Wireless sertifikaları var.
Özellikler ve Performans
- Snapdragon 8 Elite
- 16 GB RAM
- 512 GB/1 TB depolama
- En son bağlantı
Yaşadığınız yere bağlı olarak hala çok sağlıklı bir 16 GB RAM ve 512 GB veya 1 TB hızlı UFS 4.1 depolama seçeneği elde edersiniz. İngiltere'nin yine daha küçük depolama seçeneğini almasına şaşırmam.
Performansın birinci sınıf olduğunu ve 15 Ultra'nın ter dökmeden günlük görevlerin üstesinden gelebileceğini söylediğimde şaşırmayacaksınız.
Telefonda teorik olarak ek 6GB eklenebilen bir RAM genişletme özelliği var. Bu, benim örneğimde varsayılan olarak açık.
Elbette, kamera yeteneklerine odaklanmış ancak mükemmel ekranı ve güçlü temel özelliklerinin birleşimiyle 15 Ultra aynı zamanda mükemmel bir oyun telefonu. Bu açıdan en büyük dezavantajı, portre konumunda tutulduğunda kamera çıkıntısının engel olması.
3D Çift Kanallı IceLoop soğutma sistemi, zorlu görevler sırasında telefonun aşırı ısınmasını engellemede iyi bir iş çıkarıyor.
Geriye kalan temel özellikler ise Wi-Fi 7, Bluetooth 6.0'a yükseltme ve artık eSIM'i de içeren Çift SIM ile güçlü.
Ayrıca, uzaktan kumandalar bir çocuğun erişemeyeceği bir yerde tutulduğunda veya kaybolduğunda televizyonumu kontrol etmek için kişisel olarak gerçek bir nimet olduğunu düşündüğüm bir IR blaster da alıyorsunuz.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)