D 1
delimuratt
melankolıa18 1
melankolıa18
shrpnl 1
shrpnl
Fethi Polat 1
Fethi Polat
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
Agora Metin2 1
Agora Metin2
raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Mirthwood İncelemesi

MUHAF1Z

TURKMMO
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Konular
1,152
Online süresi
2mo 23d
Reaksiyon Skoru
1,863
Altın Konu
484
Başarım Puanı
329
MmoLira
105,646
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1740764312467.png

Mirthwood, Bad Ridge Games ile V Publishing iş birliğinde geliştirilen yeni bir çiftçilik simülasyonu/sandbox RPG'sidir.

İlk bakışta, ortaçağdaki Stardew Valley'den başka bir şey gibi görünmüyor, ancak bu tamamen doğru değil ve geliştiricilerin amacı bu olsa bile, adil bir şey söylemek de mümkün değil.

Birçok açıdan, öncüllerinin oluşturduğu formülü takip ediyor; oyuncu önce bir karakter yaratarak başlıyor ve daha sonra uzak bir yere seyahat ediyor ve orada istediği gibi kullanabileceği uzak bir çiftliğin tapusunu alıyor; ancak ortam ve genel ton açısından farklılık gösteriyor.

1740764367643.png

Hikaye kitabı benzeri karakter modelleri ve sahnedeki sahneler gibi görünen katmanlı orman sahneleriyle, her şey sanki Eyvind Earle konsept sanatlarından alınmış gibi görünüyor ve oyuncunun kendi çiftçilik fantezisine sürüklenmesini sağlıyor.

Macera, oyuncunun hareketin temellerini öğreneceği ve haydut sürüsü aile evine baskın yapmadan önce NPC'lerle etkileşime gireceği bir prologa başlamadan önce kısa bir sinematikle açılır. Bu noktada, Özgür Topraklar'a giden en yakın gemiye doğru savaşarak yol alarak dövüşün temellerini öğrenirler.

Öncelikle bir çiftçilik simülasyonu ve ikinci olarak bir RPG olan bir oyundan beklenebileceği gibi, dövüşler basittir. Hafif bir saldırı, ağır bir saldırı ve engelleme veya yana doğru adım atma yeteneği vardır.

Oyuncunun saldırmak veya kaçmak için düşmanıyla aynı hizada olması gerektiği için eskrim yapmaya benzer, oyun tamamen 2D olsaydı bu bir sorun olmazdı.

Ancak izometrik olduğu için, bu tür sınırlamalar dövüşü sinir bozucu hale getirir çünkü motor bazen düşman pozisyonunu değiştirdikten sonra bile oyuncuyu belirli bir yöne saldırmaya kilitler.

1740764425888.png

Oyuncu Özgür Topraklar'a vardığında, çiftliğini geliştirirken, ekinlerini biçerken, odun keserken, bitki ve mantar toplarken, çevreyi keşfederken, NPC'lere yardım ederken ve tüm kusurlarıyla birlikte kırsal ortaçağ yaşamında kendine bir yer edinirken kendi hızını belirleyebilir.

Oyuncu kendi evine vardığında, oyuncuya mülkle dilediğini yapabileceğini söyleyen gizemli bir veba doktoru tarafından karşılanacaktır. İlk işlerle başladım.

Aşınmış döşeme tahtalarını değiştirmek için başlangıç baltamla yeterince odun kestim ve sıradan kazmamla yıkılan duvarları değiştirmek için yeterince kayayı parçaladım ve kirli bir kulübeyi anında rahat bir kulübeye dönüştürdüm.

Tıpkı Animal Crossing gibi bir şeyde yapıldığı gibi , ev hissi yaratmak için kendi yaptığım dekorları eklemeye başladım; örneğin bir tencere, sandık ve gardırop.

Ancak iç tasarım fikirlerimi yönlendirecek bir ızgara olmadığını ve görüş açılarını değiştirme veya duvar dekoru için en arkadaki kısım dışında bir şey kullanma olanağının olmadığını görünce hayal kırıklığına uğradım.

1740764492847.png

Sonunda kasabaya girdiğimde, bir sürü NPC ekranı doldurdu ve ben geçerken beni selamladı. Bu selamlamalar, romantizm, dedikodu, şaka vb. gibi seçeneklerle çok yollu diyalog zincirleri açtı.

Etkileşime girebileceğim çok sayıda insan olmasına rağmen, neredeyse hepsi tuzuna layık herhangi bir çiftçilik simülasyonu/RPG için temel bileşenler olan derinlik veya nüans benzerliğinden yoksun oldukları için bende bir şey bırakmadı.

Gizemli veba doktoruyla tekrar buluşmak pek de iyi değildi. Bana sunduğu görevler yetersizdi, yüceltilmiş getirme görevlerine dönüşüyordu.

Ancak, ilgimi çeken bir yan görev daha vardı. Şehrin dışında bulunan Medville ailesinin bal şarabı fabrikasına ne olduğunu araştırmak.

Olay yerine vardığımda, saldıran haydutları savuşturdum ve harabelerin etrafında dolaştım, sahibi Duncan Medville tarafından yazılmış birkaç mektup buldum, bu mektuplarda bal likörünün çöküşüne yol açan trajik olaylar zinciri korkunç ayrıntılarla anlatılıyordu.

Bu yan görevi tamamlamanın ikinci kısmı, sahibinin hayatta kalan karısını bulmak ve kocasının ölüm haberini iletmek için kıtayı geçmekti.

1740764578013.png

Ancak tipik bir RPG'de olduğu gibi bir silah veya zırh seti almak yerine, bana yalnızca diğer donanımlı eşyaların etkinliğini artıran şanslı bir tavşan ayağı verdi; bu, tüm bunları yapıp üzerinde "Özgür Topraklar'ı baştan sona dolaştım ve aldığım tek şey bu boktan tavşan ayağıydı." yazan bir tişört almakla eşdeğerdi.

O noktadan sonra Mirthwood'da zamanımı boşa harcadığım hissinin çok farkına vardım ki bu benim için en iyi ihtimalle vasat bir deneyimin işaretiydi.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri