Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Cevaplandı [YARDIM] FreeBSD Sürümleri Hakkında

AESIR0

Level 1
Üye
Konular
5
Çözüm
1
Online süresi
3d 6h
Reaksiyon Skoru
4
Altın Konu
0
TM Yaşı
3 Yıl 1 Ay 29 Gün
Başarım Puanı
27
MmoLira
457
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhabalar değerli TurkMMO kullanıcıları.

Burada belirtmiş olduğum ve Burada belirtmiş olduğum alt yapı dosyaları için iki konudada FreeBSD Sürümü belirtilmemiş yada ben göremedim.
Benim merak ettiğim şu, bu paketleri ben istediğim gibi istediğim FreeBSD Sürümünde kurarsam ne olur?

Örneğin ben BSD 14 Sürümünü kullanmak istiyorum diyelim fakat paket için belirttikleri sürüm BSD 11 olsun, ben bunu 14 de çalıştırırsam ne olur, yada ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalırım?

Bu merakımı giderebilecek birisi varsa lütfen konu altında belirtirseniz çok sevinirim.

Herkese iyi forumlar diler, şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Ticaret - 0%
0   0   0
Makefile içerisinde dikkat etmen gereken unsurlar ise şöyle liblere ve gcc sürümüne bakman gerekiyor ve sunucunda eksik olan libleri de cd /usr/game/share&bin yani game ve db dosyan nerdeyse ldd game ve ldd db komutu ile öğrenebilirsin,

Manuel pkg yüklemek için de şu komutu deneyebilirsin içerisinde birçok pkg mevcut

[CODE title="bash"]sudo pkg install gcc10 gcc12 gcc8 gcc9 gettext-runtime gmake gmp groff indexinfo libedit libevent libffi libiconv liblz4 libpaper libxml2 mpc mpdecimal mpfr mariadb106-client mariadb106-server pcre2 perl5 pkg psutils python python3 python311 python39 readline uchardet unixODBC zstd
[/CODE]

Bsd eski olması durumunda bsd repoları güncel olmayacaktır ve install komutu çalışmayacaktır bu gibi durumlarda

örneğin gcc12...
Merhaba hocam,

Files için uygun FreeBSD sürümü diye bir durum yok elbette yüksek sürümlerde daha stabil çalışacaktır fakat kütüphane uyumsuzlukları meydana gelecektir bunları da çözmek için game ve db'nin hangi sürümlerde derlendiğini öğrenmen gerekiyor yani Makefile dosyalarını incelemelisin buna göre sunucuna uygun kütüphaneleri yüklemeli ve kendi sunucunda build almalısın uygun libler ve pkglar ile istediğin bsd sürümünde istediğin files'ı çalıştırabilirsin.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Merhaba hocam,

Files için uygun FreeBSD sürümü diye bir durum yok elbette yüksek sürümlerde daha stabil çalışacaktır fakat kütüphane uyumsuzlukları meydana gelecektir bunları da çözmek için game ve db'nin hangi sürümlerde derlendiğini öğrenmen gerekiyor yani Makefile dosyalarını incelemelisin buna göre sunucuna uygun kütüphaneleri yüklemeli ve kendi sunucunda build almalısın uygun libler ve pkglar ile istediğin bsd sürümünde istediğin files'ı çalıştırabilirsin.

Umarım açıklayıcı olmuştur.
Hocam kuran çarpsın tekte anladım teşekkür ederim :D peki makefile içerisinde nelere dikkat etmem gerekiyor, mesela gcc sürümü falan makefile içerisinde mi geçiyor. Ayrıca konularda belirtilmiş bir kaç şey var mesela, onları bire bir sürümde indirmem gerekiyor anladım fakat desteği kalmadıysa manuel olarak el ile nasıl yükleyebilirim bunun bir anlatımı var mıdır?

Makefile içerisinde dikkat etmen gereken unsurlar ise şöyle liblere ve gcc sürümüne bakman gerekiyor ve sunucunda eksik olan libleri de cd /usr/game/share&bin yani game ve db dosyan nerdeyse ldd game ve ldd db komutu ile öğrenebilirsin,

Manuel pkg yüklemek için de şu komutu deneyebilirsin içerisinde birçok pkg mevcut

[CODE title="bash"]sudo pkg install gcc10 gcc12 gcc8 gcc9 gettext-runtime gmake gmp groff indexinfo libedit libevent libffi libiconv liblz4 libpaper libxml2 mpc mpdecimal mpfr mariadb106-client mariadb106-server pcre2 perl5 pkg psutils python python3 python311 python39 readline uchardet unixODBC zstd
[/CODE]

Bsd eski olması durumunda bsd repoları güncel olmayacaktır ve install komutu çalışmayacaktır bu gibi durumlarda

örneğin gcc12 gerektiriyor filesın bu komut ile manuel gcc12 yükleyebilirsin

[CODE title="bash"]cd /usr/ports/lang/gcc12
sudo make install clean
[/CODE]

Çözüm

[/CODE]

örneğin gcc12 gerektiriyor filesın bu komut ile manuel gcc12 yükleyebilirsin

[CODE title="bash"]cd /usr/ports/lang/gcc12
sudo make install clean
[/CODE]
Şimdi 2-3 saatliğine beylikdüzüne gideceğim hocam, döndüğümde bu söylediklerinizi BSD 14 ile deneyip kurulumları yapmaya çalışacağım. Herhangi bir problemde dm üzerinde iletişime geçebilir miyim izniniz olursa?

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri