romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Apple M4 İncelemesi

GUNNERIUS

Level 20
TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Konular
3,748
Çözüm
334
Online süresi
6mo 28d
Reaksiyon Skoru
8,027
Altın Konu
947
Başarım Puanı
474
MmoLira
86,651
DevLira
-12
Ticaret - 100%
1   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Bugün sizlere Apple’ın yeni nesil işlemcisi M4 hakkında kendi deneyimlerimden yola çıkarak bir inceleme hazırladım. Apple, ARM tabanlı işlemcileriyle zaten sektörün öncüsü olmuşken, M4 ile çıtayı bir kez daha yükseltmiş. Performans, enerji verimliliği ve yapay zeka entegrasyonu gibi alanlarda önemli yenilikler sunan bu işlemci, hem günlük kullanıcıları hem de profesyonelleri hedefliyor. Şimdi gelin, Apple M4’ün detaylarına birlikte göz atalım.

1737962816453.png

Apple M4, tıpkı M3 serisi gibi 3nm üretim teknolojisi ile geliştirilmiş. Bu teknoloji, işlemcinin içine daha fazla transistör sığdırılmasına olanak tanırken, enerji tüketimini de ciddi anlamda azaltıyor. Apple’ın verilerine göre, M4 işlemcisi bir önceki nesil M3’e kıyasla %12 daha fazla CPU gücü ve %15 daha iyi grafik performansı sunuyor. Üstelik bu iyileştirmeler, pil ömründen ödün verilmeden gerçekleştirilmiş.

3nm üretim süreci sayesinde M4, ısı yönetimi konusunda da oldukça başarılı. Yoğun yük altında bile cihazın aşırı ısınmadığını ve performans kaybı yaşamadığını deneyimlerimle doğruladım. Bu özellik, özellikle uzun süre çalışan kullanıcılar için büyük bir avantaj.
M4 işlemcisi, toplamda 10 çekirdekli bir CPU barındırıyor. Bu çekirdeklerin 4’ü performans odaklı, 6’sı ise enerji verimliliği için tasarlanmış. Günlük işler için enerji verimliliği çekirdekleri yeterli olurken, daha yoğun işlemler için performans çekirdekleri devreye giriyor. Özellikle çoklu görevler arasında geçiş yaparken cihazın hiç zorlanmadığını fark ediyorsunuz.

Testlerimde birden fazla tarayıcı sekmesi açıkken, 4K video düzenleme yaparken ve aynı anda birkaç uygulama çalıştırırken bile işlemcinin akıcılığı beni etkiledi. M4’ün hibrit çekirdek yapısı, günlük kullanımdan profesyonel iş akışlarına kadar her alanda başarılı bir performans sergiliyor.

M4, 10 çekirdekli GPU ile geliyor ve Apple’ın Metal 3 yazılımı ile mükemmel bir uyum içinde çalışıyor. Bu da grafik ağırlıklı işler yapan kullanıcılar için büyük bir avantaj. Özellikle video düzenleme, oyun oynama ve 3D modelleme gibi işlemlerde bu GPU’nun gücünü hissediyorsunuz.

Işın izleme (ray tracing) teknolojisinin desteklenmesi, oyunlardaki ve 3D uygulamalardaki görsel kaliteyi inanılmaz bir seviyeye çıkarıyor. Testlerimde yüksek çözünürlüklü videolar üzerinde çalışırken veya grafik ağırlıklı oyunlar oynarken GPU’nun ne kadar güçlü olduğunu net bir şekilde gördüm. Oyunlarda hem kare hızları hem de görseller oldukça tatmin ediciydi.

Apple M4, yapay zeka ve makine öğrenimi görevlerini hızlandıran gelişmiş Neural Engine ile donatılmış. 16 çekirdekli bu yapay zeka motoru, özellikle görüntü işleme ve video düzenleme gibi görevlerde ciddi bir fark yaratıyor. Örneğin, bir videoyu düzenlerken sahnelerin analiz edilmesi ve objelerin tanınması çok daha hızlı gerçekleşiyor.

Neural Engine ayrıca Apple’ın Siri ve diğer yapay zeka tabanlı hizmetlerini daha verimli hale getiriyor. Özellikle cihazın öğrenme hızında belirgin bir artış fark ettim.

Apple’ın 3nm üretim süreci, pil ömrünü de olumlu yönde etkiliyor. M4 işlemcili bir MacBook Air ile yaptığım testlerde cihaz, tam şarjla 20 saate yakın bir kullanım süresi sundu. Bu, özellikle hareket halindeyken uzun süre prizden uzak kalmak isteyen kullanıcılar için harika bir özellik.

Apple M4, günlük kullanıcılar ve profesyoneller için harika bir işlemci olmuş. Performansı, enerji verimliliği, yapay zeka entegrasyonu ve grafik gücüyle hemen hemen her alanda beklentilerinizi karşılayabilecek bir yapıya sahip. Özellikle grafik tasarım, video düzenleme ve yazılım geliştirme gibi profesyonel işler yapıyorsanız, M4 işlemcili bir cihaz almak sizin için doğru bir karar olabilir.

Eğer yeni bir MacBook, iMac veya Mac Mini almayı düşünüyorsanız, M4 işlemcili modelleri kesinlikle göz önünde bulundurmalısınız.

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri