- Konular
- 3,748
- Çözüm
- 334
- Online süresi
- 6mo 28d
- Reaksiyon Skoru
- 8,036
- Altın Konu
- 947
- Başarım Puanı
- 474
- MmoLira
- 86,753
- DevLira
- -12
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Merhaba Turkmmo kullanıcıları,
Bugün sizlere Western Digital’in ekonomik çözümlerinden biri olan WD Green (SATA) SSD’yi inceleyeceğim. Bu SSD, özellikle eski sistemlerini hızlandırmak isteyen veya düşük bütçeyle günlük kullanım için bir SSD arayan kullanıcılar için oldukça ideal bir seçenek. Ben bu ürünü bir arkadaşımın eski bir dizüstü bilgisayarında kullanma fırsatı buldum ve performansını sizlere aktaracağım.
Bugün sizlere Western Digital’in ekonomik çözümlerinden biri olan WD Green (SATA) SSD’yi inceleyeceğim. Bu SSD, özellikle eski sistemlerini hızlandırmak isteyen veya düşük bütçeyle günlük kullanım için bir SSD arayan kullanıcılar için oldukça ideal bir seçenek. Ben bu ürünü bir arkadaşımın eski bir dizüstü bilgisayarında kullanma fırsatı buldum ve performansını sizlere aktaracağım.
WD Green, oldukça sade bir tasarıma sahip. 2.5 inç form faktörüyle neredeyse tüm masaüstü ve dizüstü bilgisayarlara kolayca uyum sağlıyor. SATA III arayüzü ile maksimum 545 MB/s okuma hızına ve 430 MB/s yazma hızına ulaşabiliyor. Tabii ki bu değerler NVMe SSD’lerle kıyaslandığında düşük kalabilir ama SATA SSD’ler arasında günlük kullanım için gayet yeterli.
WD Green’in 120 GB, 240 GB, 480 GB ve 1 TB kapasite seçenekleri mevcut. Arkadaşımın bilgisayarı için 240 GB modelini tercih ettik, çünkü sistem diskinde yeterli alan sağlıyor ve bütçe dostu bir seçenek.
WD Green’in 120 GB, 240 GB, 480 GB ve 1 TB kapasite seçenekleri mevcut. Arkadaşımın bilgisayarı için 240 GB modelini tercih ettik, çünkü sistem diskinde yeterli alan sağlıyor ve bütçe dostu bir seçenek.
WD Green, özellikle HDD’den geçiş yapan kullanıcılar için büyük bir hız farkı yaratıyor. Sistem açılış süreleri dramatik bir şekilde kısalıyor; eskiden birkaç dakika süren Windows açılışı, bu SSD ile 15-20 saniyeye indi. Ayrıca tarayıcı açılışı, ofis programları gibi günlük uygulamalarda da performans farkı hissediliyor.
Ancak bu SSD’nin bir oyun bilgisayarı ya da ağır iş yükleri için tasarlanmadığını belirtmem lazım. Örneğin, büyük dosya transferlerinde hız biraz düşebiliyor ve bu da uzun süreli işler için sıkıntı yaratabilir. Ancak temel kullanım senaryolarında (internette gezinme, film izleme, ofis işleri) bu durum rahatsız edici değil.
Ancak bu SSD’nin bir oyun bilgisayarı ya da ağır iş yükleri için tasarlanmadığını belirtmem lazım. Örneğin, büyük dosya transferlerinde hız biraz düşebiliyor ve bu da uzun süreli işler için sıkıntı yaratabilir. Ancak temel kullanım senaryolarında (internette gezinme, film izleme, ofis işleri) bu durum rahatsız edici değil.
WD Green, düşük güç tüketimi ile dikkat çeken bir model. Bu da özellikle dizüstü bilgisayarlarda pil ömrünü uzatıyor ve ısınma sorununu minimize ediyor. Yoğun kullanımlarda bile cihazın sıcaklık seviyesinin sabit kaldığını fark ettim. Dayanıklılık açısından da, giriş seviyesi bir SSD olmasına rağmen uzun süreli kullanım için yeterli TBW (Terabytes Written) değerleri sunuyor. WD Green, fiyat açısından piyasadaki en uygun SATA SSD’lerden biri. Özellikle eski bir sisteminizi biraz hızlandırmak istiyorsanız, bu SSD’ye çok para harcamanıza gerek yok. Western Digital’in Dashboard yazılımı bu model için de destekleniyor. Yazılım üzerinden SSD’nin doluluk oranını ve sağlık durumunu takip edebilirsiniz.
WD Green (SATA), bütçe dostu, temel kullanım için ideal bir SSD. Eğer eski bir sisteminiz varsa ve HDD’den SSD’ye geçiş yapmayı düşünüyorsanız, bu model tam size göre. Ancak oyun ya da ağır işler için bir çözüm arıyorsanız, WD Blue veya NVMe SSD’lere göz atmanızı öneririm.