emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
Hikaye Ekle

Altın Konu Samsung 990 Pro (NVMe) incelemesi

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Merhaba Turkmmo kullanıcıları,

Bugün sizlere Samsung’un en yeni NVMe SSD modeli 990 Pro hakkında kendi deneyimlerime dayalı bir inceleme sunacağım. Uzun zamandır sistemimi güncellemek istiyordum ve özellikle oyun performansında bir adım öteye geçmek için yeni bir SSD arıyordum. Biraz araştırdıktan sonra 990 Pro’yu tercih ettim ve iyi ki etmişim diyorum. Şimdi artılarına ve eksilerine değinelim.

1737884195631.png

Samsung 990 Pro, hız konusunda gerçekten inanılmaz bir seviyede. PCIe 4.0 arayüzüyle tam uyumlu ve okuma hızlarında 7450 MB/s, yazma hızlarında ise 6900 MB/s değerlerine ulaşıyor. İlk başta bu değerlerin sadece kağıt üzerinde güzel göründüğünü düşünmüştüm ama pratikte farkı çok net bir şekilde hissediyorsunuz. Özellikle oyun yükleme süreleri ciddi anlamda kısaldı. Örneğin, Cyberpunk 2077 gibi ağır oyunlarda bile harita yükleme süresi eskisine göre neredeyse yarı yarıya azaldı.

Samsung, 990 Pro için Dynamic Thermal Guard adını verdiği bir soğutma sistemi kullanmış. Daha önceki SSD’lerimde yoğun kullanımlarda sıcaklık artışı hissediliyordu ama 990 Pro’da bu sorun minimuma inmiş durumda. Uzun süre oyun oynasam ya da büyük dosyalar transfer etsem bile ısınma çok az oluyor. Ayrıca dayanıklılık açısından 600 TBW (Terabytes Written) gibi oldukça iyi bir değer sunuyor, yani yıllarca kullanabileceğiniz bir SSD.
Samsung’un Magician Software adındaki yazılımı sayesinde SSD’nizin durumunu anlık olarak takip edebiliyorsunuz. Yazılım üzerinden firmware güncellemeleri yapmak, performans optimizasyonu yapmak gibi birçok işlem oldukça kolay. Bunu kullanmak kesinlikle büyük bir avantaj.

Buraya kadar her şey harika gibi görünüyor ama iş fiyat kısmına gelince biraz düşündürücü olabiliyor. 990 Pro, rakiplerine göre biraz daha pahalı. Ancak uzun vadeli bir yatırım olarak bakarsanız, verdiğiniz paranın karşılığını fazlasıyla aldığınızı söyleyebilirim.

Samsung 990 Pro, hem oyun tutkunları hem de profesyonel kullanıcılar için gerçekten mükemmel bir seçenek. Eğer yüksek performanslı bir NVMe SSD arıyorsanız ve bütçeniz elverişliyse kesinlikle tavsiye ederim. Ancak daha uygun fiyatlı bir şey arıyorsanız alternatiflere de göz atabilirsiniz.

Sizler de bu SSD hakkında düşüncelerinizi ya da sorularınızı yorumlarda paylaşabilirsiniz. Bir sonraki incelememde görüşmek üzere.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri