- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 6 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,092
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Cibuti Üniversitesi, Cibuti Cumhuriyeti'nin en önemli yükseköğretim kurumlarından biridir ve 2006 yılında kurulmuştur. Üniversite, Cibuti'nin eğitim alanındaki gelişimini desteklemek ve ülkedeki kalkınma sürecine katkıda bulunmak amacıyla kurulmuştur. Üniversite, bölgesel bir eğitim merkezi olma amacını güderken, Afrika ve dünya çapında da tanınan bir akademik kuruluş olmayı hedeflemektedir.
Genel Bilgiler:
- Kuruluş Yılı: 2006
- Yer: Cibuti, Cibuti Cumhuriyeti
- Eğitim Dili: Fransızca (ancak bazı programlar İngilizce ve Arapça da sunulmaktadır)
- Akademik Yapı: Cibuti Üniversitesi, çeşitli fakülteler ve enstitüler aracılığıyla öğrencilere farklı alanlarda eğitim fırsatları sunmaktadır. Üniversitenin eğitim programları, lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde çeşitli disiplinlerde mevcuttur.
Fakülteler ve Bölümler:
Cibuti Üniversitesi, geniş bir akademik yelpazeye sahiptir. Bazı ana fakülteler ve bölümler şunlardır:- Fen ve Teknoloji Fakültesi: Matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim alanlarında eğitim verir.
- İktisat ve Yönetim Fakültesi: Ekonomi, işletme, finans ve kamu yönetimi gibi konuları kapsayan programlar sunar.
- Hukuk Fakültesi: Uluslararası hukuk, medeni hukuk, ceza hukuku gibi alanlarda eğitim verir.
- Sosyal Bilimler Fakültesi: Psikoloji, sosyoloji, antropoloji gibi sosyal bilimler üzerine eğitim ve araştırmalar yapılır.
- Eğitim Fakültesi: Öğretmenlik eğitimi ve pedagojik bilimler üzerine programlar sunar.