Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Nedved35 1
Nedved35
Hikaye Ekle

Hearts of Iron

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FeeLTheGame
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 204

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

İkinci Dünya Savaşı konulu ne kadar çok strateji türünde oyun çıktı veya çıkacak bilmiyorum ama, hiç bir strateji oyununda Hearts Of Iron`dan aldığım kadar zevk almadım. Hearts Of Iron`ı ( bundan sonra HoI diye anılacaktır ) Sudden Strike ve benzer oyunlardan ayıran özelliği Sıra Tabanlı bir strateji türü olması. Yani her şey Sudden Strike`da olduğu gibi birim seçip, saldır komutu verip, kasabayı ele geçirmekle bitmiyor. HoI`de işin diplomatik taraflarıda gibi yanlarıda var.

Demokrasi

Sıra Tabanlı Strateji türünden olan HoI`ye alışmak, oyun içinde neyin ne ve nerede olduğunu anlamak için başlangıçta Tutorial kısmına bir bakmanızı öneririm. Bu kısımda diplomasi`den, kaynaklara, ordu düzeninden, birimlerin nasıl savaşacağına dair bir çok bilgi veriliyor. Bakmadan oyuna başlarsanız alışamada zorluk çekebilir ve sıkılıp oyunu bir kenara bırakabilirsiniz. Bu yüzden HoI`den gerçek zevk almak isteyenlerin Tutorial`a bakması şart.

Oyunun tek kişilik oyun modunda, İkinci Dünya Savaşına üç farklı zamandan girebiliyorsunuz. ‘Awakening the Giant`ı seçerseniz oyun 1941 yılında başlıyor 1948 yılında bitiyor ve İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, İtalya, Japonya, Sovyetler Birliği, Avustralya ve Nasyolist Çin`den herhangi bir ülkeyi seçip oynayabiliyorsunuz. Awakening the Giant modunda Almanya`yı seçtiğimizi varsayalım. 1941 yılının başından oyuna başlıyoruz ve Polonya, Fransa, Finlandiya, Norveç, Belçika ve Hollanda bizim işgalimiz altında. Bundan sonra oyunun kaderini değiştirmek sizin elinizde. Almanya 1941 yılında Sovyetler Birliği`ne saldırmıştı. Ancak siz isterseniz Sovyetler`le savaşa hiç girmeden başka topraklar ele geçirebilirsiniz. Yani tarihi istediğiniz gibi değiştirmek elinizde! Bir düşünsenize yapabileceklerinizi. Mesela ben 1941 yılında SSCB`ye saldırmak yerine, İngiltere`ye saldırdım. Onları önce hava savaşında yendim daha sonra zaten pek fazla olmayan kara birliklerini İngiltere`ye asker çıkararak yerle bir ettim. Böylece savaşın kaderi değimiş oldu. Anlayacağınız her şey serbest.

Bir diğer tek kişilik oyun modu ‘Blitzkrieg`. Yani 1939 yılında oyuna başlıyor ve yine 1948 yılına kadar geçen sürede istediğiniz her şeyi yapıyorsunuz. Son tek kişilik oyun modu ise ‘The Road to War`. Oyuna en erken başladığımız mod bu. 1936 yılından başlıyor isterseniz ve 1948 yılında son buluyor. Ne kadar erken başlarsanız değiştireceğiniz o kadar çok şey var anlayacağınız. İkinci Dünya Savaşı`nın öncesinde ve sonrasında yaşanan olaylarda es geçilmemiş. Örneğin, The Road the War modunda Almanya ile oynarken bana İspanya İç Savaşı`na katılıp katılmayacağım soruldu ve ben katılmadım. Böylece ordumu yakında başlayacağım taaruzlar için daha da büyüttüm. Polonya`dan Danzig Limanı`nı vermesini istemeniz, SSCB ile Almanya`nın Nazi – Sovyet Pakt`ını imzalamasına karar verebileceğiniz gibi bir çok yaşanmış olay var.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri