Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Lego Horizon Adventures İnceleme

Double Trouble

Level 1
Üye
Konular
31
Online süresi
9696s
Reaksiyon Skoru
3
Altın Konu
0
Başarım Puanı
3
TM Yaşı
1 Yıl 3 Ay 5 Gün
MmoLira
384
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Lego Horizon Adventures İnceleme: Lego Horizon Adventures, daha yeni incelemesini yaptığımız Horizon Zero Dawn Remastered ile birlikte “Bunu yapmalarını beklemiyordum” dediğim ikinci oyun olarak karşımıza çıkıyor. Playstation 4 ve 5 için Sony’nin en çok üzerine eğildiği serilerden biri Horizon oldu ve ben gerçekten bir Lego oyunu yapılacağını, üstelik bunun Playstation’n yanı sıra Nintendo Switch’de de çıkacağını hayal edemezdim. Bakalım Playstation 5 versiyonu nasıl olmuş.

Lego Horizon Adventures İnceleme: Kıyamet Sonrası Dans Partisi​

Lego Horizon Adventures aslında Horizon Zero Dawn’da gerçekleşen olayları takip eden, hikayeyi alternatif bir açıdan, biraz daha farklı anlatan bir oyun. Yine bilinmeyen şartlarda Nora köyünde ortaya çıkan bebek Aloy ile başlıyor ve yine ailemiz hakkında bilgi almaya çalışırken bir sürü farklı dost edinip makinelere karşı maceraya atılıyoruz. Ama bu defa olay işleyişi daha “legovari” bir şekilde gerçekleşiyor.

1736934919944.png

Çok fazla spoiler verip eğlenceyi kaçırmak istemiyorum çünkü bazı durumlarda hiç beklemediğiniz şeyler oluyor ve “ya bu böyle olmuyordu ama” derken gülmeden edemiyorsunuz. Lego oyunlarının hikayeleri daha eğlenceli bir şekilde anlatmasına alışkınız ama bu oyunda ekstra keyif aldığımı belirtmem gerek. Normalde çok fazla ekran süresi bulamayan karakterleri (Teersa) daha fazla öne çıkarıp, bazı silik tipleri (Varl) daha iyi işlediklerini bile söyleyebilirim. Sylens’ın yeni karakterizasyonu ise beni benden aldı, keşke Lance Reddick’in seslendirmesi ile görebilseydik.

Hikayenin ana hatları hala aynı olsa da, gerçekleşen olaylar dramatizasyonu azaltacak ve daha az karmaşık sunulacak şekilde değiştirilmiş. Ekibimize katılan karakterlerin motivasyonları üzerinde biraz oynama yapılmış ve bazı olaylar kökten hikayeden çıkarılmış. Bir Lego oyunu olarak bundan şikayetçi değilim, hatta oyunun büyük çoğunluğunun Nora köyünde geçmesi işime bile geldi. Ama Horizon hikayesini bu oyundan öğrenmeyi planlıyorsanız çok umutlanmayın. Çok iyi bir hikaye için değil de, eğlenceli bir macera için gayet başarılı buldum. Yalnız bazı kısımlarda güzel başlayıp "sonunu getiremedik" demeleri biraz canımı sıkmadı değil. Hikaye Anlatıcı ve Gizemli Tüccarr çok daha iyi kullanılabilirdi mesela, gerek görmemişler.

Orjinal konu olabilmesi için %75lik kısmın orjinal olması gerekmektedir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri