romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Dragon Quest III HD-2D Remake İnceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Double Trouble
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 75

Double Trouble

Level 1
Üye
Konular
31
Online süresi
2h 41m
Reaksiyon Skoru
3
Altın Konu
0
TM Yaşı
1 Yıl 4 Ay 20 Gün
Başarım Puanı
3
MmoLira
384
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Dragon Quest III HD-2D Remake İnceleme: RPG denilince batıda akla ilk gelen isim Final Fantasy olsa da, Japonya’da çok daha ünlü ve sevilen bir seri var, Dragon Quest. Daha önce Dragon Quest XI’i incelemiş ve klasik JRPG oyunlarından bahsetmiştik. Dragon Quest III HD-2D Remake ise bizi neredeyse en başa, JRPG tarihinin en önemli oyunlarından birini yenilenmiş haliyle oynamaya davet ediyor.

Dragon Quest III HD-2D Remake İnceleme: İşte Kılıç İşte Düşman​

Dragon Quest III HD-2D Remake bir JRPG klasiği derken ciddiyim, türün aklınıza gelen bütün standartları bu oyunlar ile ortaya çıkmış ve bunlardan biri de hikaye. Devasa kötülükte bir düşman var, bunu durdurma görevi ise büyük bir kahramanın çocuğu olarak bizim elimizde. Yol boyu çeşitli yol arkadaşları ediniyor, insanlara ve krallıklara yardım ediyor ve yeni kahraman olarak adımızı tarihe yazmak için çalışıyoruz.

1736934866565.png

Hikayesi çok standart, geleneksel “dünyayı sen kurtar evladım” tarzında ilerleyen bir oyun, en baştan da söylediğim gibi, zaten bu gelenekleri ortaya çıkaran oyun da kendisi. Bir yandan büyük bir kahraman olan babamızın izini takip ediyor, bir yandan da çevredeki halka yardım ediyoruz. Bu sırada oyun bize biraz bilgi veriyor ama nasıl gideceğimizi kendimiz buluyor, o sırada da yan görevler yapıyoruz.

Örnek vermek gerekirse, en başta ben bir haydutun elindeki anahtarı bulmak için kule bulmaya çalışıyordum ama yönleri karıştırdığım için biraz fazla kuzeye gittim. Ulaştığım kasabada bütün halkın uyuduğunu gördüm, uyumayan tek kişi ise bize bunun çözümünün perilerin elinde olduğunu söyledi. Batıya ilerleyip peri köyünü buldum, orada herkes insanlardan kaçıyor, kraliçe ise bizden nefret ediyordu. Kraliçenin bir insan ile kaçan kızını bulmak uyku sorununu da çözecekti, bu yüzden ilgili mekanı bulup zar zor sona ulaştım. Sonuçta bütün kasaba uyandı ama görevde ne kadar başarılı olduğum konusu göreceli bir durum. Yaptıklarımın ana hikayeyle alakasız olduğunu ise sonradan anladım. Güzel bir yan macera tecrübesiydi.

Dragon Quest III HD-2D Remake ile oyunun ana hikayesi aynı kalsa da, yeni diyaloglar ve farklı içerikler ile genişletilmiş. Önemli kısımları seslendirilmiş olan diyalogları ve sunduğu muazzam dünyası ile beni hayal kırıklığına uğratmadı, herhangi bir JRPG severi de üzeceğini düşünmüyorum.

Kahramanın Kişiliği Önemli​

1998 yılında Famicom için çıkan orijinal Dragon Quest III’ün daha önce farklı yeniden yapımları olsa da, farklı konsollar için yayınlanan ve grafik geliştirmeleri dışında bir yeniliğe sahip olmayan sürümlerdi. Bu defa ise ses-grafik ve oynanışta bir sürü yenilik içeren, baştan aşağı bir yeniden yapım var elimizde. Bakalım neler değişmiş.

Orjinal konu olabilmesi için %75lik kısmın orjinal olması gerekmektedir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri