Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Yeniden NieR evrenine adım atmak, her zaman beklediğim bir şeydi ve sonunda NieR: Automata 2 ile bu fırsat doğdu. İlk oyun, hikayesinin derinliği, karakter gelişimleri ve oynanış dinamikleriyle oyun dünyasında kendine sağlam bir yer edinmişti. NieR: Automata sadece aksiyon değil, aynı zamanda düşündüren, duygusal açıdan çarpıcı bir deneyimdi. Bu yüzden NieR: Automata 2’yi dört gözle bekliyordum ve sonunda oynama fırsatım oldu. Şimdi de sizlere bu oyun hakkında izlenimlerimi aktarmak istiyorum.
Öncelikle, NieR: Automata 2’nin görsel anlamda nasıl bir evrim geçirdiğini konuşmak gerek. İlk oyunda, post-apokaliptik dünyada geçen harabe manzaraları oldukça etkileyiciydi. Ancak bu devam oyununda, grafikler bir adım öteye taşınmış ve atmosferin büyüsü çok daha derinleştirilmiş. PS5’in teknik gücünden tam anlamıyla faydalanan oyun, detaylı çevre tasarımları ve etkileyici ışıklandırmalarla göz alıcı bir görsel deneyim sunuyor. Ayrıca, harita tasarımı da oldukça geniş ve özgürlük sunuyor. Bu, oyunculara keşif yapma isteği uyandıran bir deneyim sağlıyor.
Oynanış açısından, NieR: Automata 2 daha önceki oyundan tanıdık unsurlar barındırıyor, ancak yeni eklenen mekanikler ve iyileştirmelerle çok daha derinlemesine bir deneyim sunuyor. İlk oyunda olduğu gibi, aksiyon dolu savaşlar, hızlı ve etkili kombolarla düşmanları alt etme üzerine kurulu. Fakat bu sefer, savaş mekaniklerinin biraz daha çeşitlendiğini ve her karakterin farklı dövüş tarzlarına sahip olduğunu fark ettim. Özellikle yeni karakterlerin, eski karakterlerle olan etkileşimleri ve farklı yetenekler kullanması, her savaşın daha özgün ve heyecanlı olmasını sağlıyor. Yine de, bu oyunda savaş sadece fiziksel değil, bazen zihinsel bir savaş halini alıyor. Zira NieR: Automata 2, yine oyuncuyu düşündürmeye ve duygusal olarak zorlamaya devam ediyor.
Hikaye kısmına gelince, NieR: Automata gibi, NieR: Automata 2 de oldukça derin bir anlatıma sahip. Ancak bu sefer, hikaye biraz daha karmaşık ve çok katmanlı. Yine insanlık ve makineler arasındaki savaşı görüyoruz ama bu sefer çok daha büyük bir evrensel sorunun içinde buluyoruz kendimizi. Özellikle, yeni karakterlerin geçmişlerine dair pek çok sır açığa çıkıyor ve eski oyunla bağlantılı pek çok öğe oyunun ilerleyen bölümlerinde ortaya çıkıyor. Bu, eski oyuncular için tatmin edici bir durum olsa da, yeni başlayanlar için belki biraz kafa karıştırıcı olabilir. Ancak bu oyun, her yönüyle düşündürmeye devam ediyor. Zaten NieR serisinin kendini diğer oyunlardan ayıran en önemli özelliği de bu. Sadece aksiyon değil, derinlemesine bir felsefi sorgulama yapıyorsunuz.
Bir diğer dikkat çekici nokta ise, müzikler. NieR: Automata’da müziklerin yeri oldukça büyüktü ve NieR: Automata 2'de de bu gelenek devam ediyor. Yoko Taro’nun oyunla birlikte müziği de mükemmel bir şekilde harmanladığı bu yapımda, her bir parçanın duygusal bir derinliği var. Özellikle hikayenin önemli anlarında çalan müzikler, oyuncunun hissettiği duyguyu pekiştiriyor. Müzikler, sadece bir arka plan unsuru değil, oyunun atmosferini gerçekten güçlendiren bir öğe haline gelmiş.
Karakterler açısından, NieR: Automata 2 hem eski hem de yeni yüzleri bir arada barındırıyor. 2B ve 9S’in hikayeye yeniden dahil olması, eski oyuncular için nostaljik bir deneyim sunuyor. Ancak yeni karakterlerin de oldukça ilginç ve derinlikli olduğunu söyleyebilirim. Bu karakterlerin kişilikleri, oyun ilerledikçe daha fazla açılıyor ve her biri kendi sorularını ve felsefi tartışmalarını ortaya koyuyor. Yine de, bazı karakterler fazla karışık ve hikaye ilerledikçe biraz kayboluyorlar. Ancak genel anlamda karakter gelişimi oldukça başarılı.
Oyun, önceki gibi çoklu sonlar ve seçimler sunuyor, bu da tekrar oynanabilirlik açısından oldukça etkileyici. Her bir seçim, büyük veya küçük farklar yaratabiliyor. Bu da oyuncunun her defasında farklı bir deneyim yaşamasını sağlıyor. Oyun, sadece aksiyon ve hikaye değil, aynı zamanda seçimlerinize göre şekillenen bir deneyim sunduğu için, uzun süre boyunca keyif alabileceğiniz bir yapım.