- Konular
- 3,748
- Çözüm
- 334
- Online süresi
- 6mo 28d
- Reaksiyon Skoru
- 8,036
- Altın Konu
- 947
- Başarım Puanı
- 474
- MmoLira
- 86,753
- DevLira
- -12
HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
İslam, eğitim ve öğrenmeye büyük bir değer verir. Kur’an’ın ilk ayeti, "Oku!" emriyle inmiş ve öğrenmenin, insan hayatındaki en önemli sorumluluklardan biri olduğunu vurgulamıştır. İslam, yalnızca dini bilgi değil, aynı zamanda bilimsel, sosyal ve kültürel bilgi edinmeyi de teşvik eder. Peygamber Efendimiz, "İlim Çin’de de olsa gidip alınız" diyerek, öğrenmenin sınır tanımadığını ifade etmiştir. İslam’a göre, her Müslüman, hem bireysel gelişimi hem de toplumun refahı için eğitim almalı ve bilgiyi paylaşmalıdır. Eğitim, bireylerin hem ruhsal hem de entelektüel gelişimlerine katkı sağlar. İslam, insanları düşünmeye, sorgulamaya ve bilgiye ulaşmaya teşvik eder. Toplumların kalkınması, bireylerin eğitimiyle mümkündür. İslam’da, kadın-erkek farkı gözetilmeksizin herkesin eğitim alması gerektiği vurgulanır. Eğitim, sadece kişisel bir hak değil, aynı zamanda toplumun gelişmesi ve refahı için bir gerekliliktir.