HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
İslam, toplumda kardeşlik ve dayanışma ilişkilerinin güçlendirilmesine büyük önem verir. Kur’an ve hadislerde, Müslümanların birbirlerini kardeş olarak görmeleri gerektiği sıkça vurgulanır. Kardeşlik, sadece biyolojik bir bağ değil, manevi bir ilişkidir ve tüm Müslümanlar arasında, mezhep farkı gözetmeksizin, bir birliktelik oluşturur. İslam’a göre, tüm Müslümanlar bir vücuda benzer; birinin acı çekmesi, diğerini de etkiler. Kardeşlik, insanlar arasında sevgi, saygı, yardımlaşma ve dayanışma duygularını güçlendirir. Dayanışma ise, toplumsal yardımlaşmayı ifade eder. İslam, yardımlaşmayı ve başkalarına yardım etmeyi emreder; fakirlere, yetimlere, düşkünlere yardım etmek, toplumda adaletin sağlanması ve sosyal barışın korunması için gereklidir. Zekât, sadaka ve diğer hayır işlerinin İslam’daki önemi, toplumsal dayanışmanın ne kadar kritik olduğunu gösterir. İslam’da dayanışma, sadece maddi yardım değil, manevi destek de içerir. İnsanlar, birbirlerini moral ve motivasyon açısından da desteklemelidir. İslam’ın önerdiği dayanışma ve kardeşlik, toplumda eşitlik ve huzurun sağlanmasına yardımcı olur.