noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
mavzermete 1
mavzermete
darkbey42 1
darkbey42
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
PrimeAC 1
PrimeAC
Payidar2 1
Payidar2
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Wizard' 1
Wizard'
shrpnl 1
shrpnl
Queinn 1
Queinn
Hikaye Ekle

BMP Font Rendering

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan devflex
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 321

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Bildiğiniz gibi, Metin2'nin en temel sorunlarından birisi renderlanan yazıların kötü gözükmesi. Özellikle, büyük ölçekli bir UI yaptığınız zaman, header gibi göz alıcı bölümler oluşturamıyorsunuz.
1734837486178.png

Eskiden, oyunlar bu soruna çözüm olarak, bir fontun gereksinim duyabileceği bütün shapeleri resim olarak kaydedip, belirledikleri size kadar clip'leyerek kaydıra kaydıra istediği yazıyı yazdırıyorlardı. Hem performans, hem kalite açısından günü kurtarıyordu.



Spoonfeed olmaması için, bunu yapmanın yöntemi:
  1. Herhangi bir bitmap font generator kullanarak, bitmap oluşturun. (Ben bmfont kullandım)
  2. Dışarı çıkartılmış olan font verisini parselayın
  3. Clip rect ve offset vererek yazıyı (parselediğiniz veri sayesinde) resim halinde yazdırın.
    1. Clip ve offset kullanmaya alternatif olarak, fontu harf harf dışa resim olarak aktararak aynı sonucu elde edebilirsiniz.
Tabi, direkt sorunun köküne inip anti-aliasing ve truetype eklenebilir :D
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst