Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Oracle VirtualBox Nedir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bLastX
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 376
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bLastX

www.blastx.work
TM Üye
Konular
1,673
Çözüm
48
Online süresi
9mo 24d
Reaksiyon Skoru
8,721
Altın Konu
297
Başarım Puanı
374
MmoLira
41,550
DevLira
753
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1*22qh56wZ1yspqwXnvyX9hw.png

Oracle VirtualBox, kullanıcıların birden fazla işletim sistemini aynı bilgisayar üzerinde sanal makineler (VM) kullanarak çalıştırmalarını sağlayan açık kaynaklı bir sanallaştırma yazılımıdır. 2007 yılında Sun Microsystems tarafından geliştirilmeye başlanmış ve 2010 yılında Oracle tarafından satın alınmıştır. Bu yazılım, Windows, Linux, macOS ve Solaris gibi farklı işletim sistemlerini sanal makinelerde çalıştırabilmek için kullanılır.

VirtualBox, kullanıcılara aynı bilgisayar üzerinde birden fazla işletim sistemini paralel olarak çalıştırma imkanı tanır. Örneğin, bir Windows işletim sistemi üzerinde çalışan bir kullanıcı, VirtualBox sayesinde Linux veya başka bir Windows sürümünü sanal bir ortamda çalıştırabilir. Bu, yazılım geliştiriciler, sistem yöneticileri ve test uzmanları için büyük bir avantaj sağlar, çünkü farklı işletim sistemlerini aynı anda test edebilirler.

Oracle VirtualBox'un en önemli özelliklerinden biri, kullanıcıların sanal makineleri hızlı bir şekilde oluşturabilmesi ve yönetebilmesidir. Ayrıca, VirtualBox, sanal makinelerde kullanılan diskleri dosya olarak kaydeder, böylece kullanıcılar sanal makineleri bir bilgisayardan diğerine taşıyabilir ve tekrar çalıştırabilir. Bu, özellikle yazılım testi ve eğitim gibi alanlarda önemli bir kolaylık sağlar.

VirtualBox, çoklu platform desteği sunar, yani bir Windows bilgisayarda çalıştırılabilirken, aynı zamanda Linux veya macOS sistemlerinde de kullanılabilir. Ayrıca, USB cihazları, ağ bağlantıları, 3D grafik desteği ve birçok başka özellik sunarak sanal makinelerin gerçek bilgisayarlar gibi davranmasına olanak tanır.

Sonuç olarak, Oracle VirtualBox, kullanıcıların birden fazla işletim sistemi ile sanal ortamda çalışabilmesini sağlayan güçlü bir sanallaştırma aracıdır. Hem bireysel kullanıcılar hem de profesyonel yazılım geliştiriciler için son derece faydalıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri