kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
bikral 1
bikral
ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Sistem toplama ( darboğaz )

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan fireds11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 267

fireds11

Level 5
TM Üye
Konular
105
Online süresi
2d 4h
Reaksiyon Skoru
23
Altın Konu
0
TM Yaşı
15 Yıl 24 Gün
Başarım Puanı
138
MmoLira
142
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Merhabalar, sistem toplama kararı aldım fakat yaptığım araştırmalar sonucu parça uyumluluğu darboğaz gibi dikkat edilmesi gereken bir çok konu olduğu öğrendim. Bunların önüne geçmek için Turkmmo topluluğundan yardım almak için konuyu açma gereği duydum.
Amd ryzen 9 9950x3d işlemci ve Radeon 7800xt ekran kartı almak istiyorum bunlar kendi arasında uyumlu olur mu 2 k olarak kullanmak istiyorum ve bunları hangi ana kartla birleştirmek doğru olur. Sıfırdan toplayacağım için görüş ve önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

Amd ryzen 9 9950x3d işlemci şuan piyasada yok henüz çıkmadı böyle bir sisteme alacağın anakart da en az 12+2 yada doğrudan 16 lı güç beslemesi olması gerek ileride sorun yaşamamak en yüksek verimi almak için kasa tercihine de çok dikkat et havalandırma konusunda soğrutma da öyle sıvı soğutma uzun vadede değişim gerekiyor 1 2 yıl içinde işlemci sıcaklığın yükseldiğini hissetmeye başlarsan bakım zamanı gelmiş olur sıvı soğutma değişimine gidebilirsin hava soğutma bulursan daha iyi olur sıvı soğutma performansını verecek sadece üfletip geçersin hava soğutma tercih edersen kasa olarak önde 2 tane 20 cm fanlı modellere bakabilirsin 14 cm fanlara göre 20 cm fan çok yüksek bir hava akışı ve soğutma sağlıyor. Ram seçimini alacağın anakartın uyumlu ram listesi vardır oradan bakabilirsin uygun rami seçersin yoksa sistem tam performansda çalışmayabilir bazı kullanıcılar intel ile daha uyumlu bellekleri ryzen de kullandığında performans konusunda düşüş yaşandığı biliniyor testleri de mevcut. Güç beslemesine de dikkat et kaliteli sertifikalı bir power suply tercih etmelisin ryzen 9 için çok temiz enerji vermesi gerek tam verim için. Ekran kartı seçimi tamamen sana kalmış internette hangi ekran kartı hangi oyunda daha performanslı testleri bulunuyor bir sürü bakarsın ona göre tercih edebilirsin nvdia nın artısı yazılım ve ışın izlemede daha kaliteli bu tercih meselesi sana kalmış.

Ram tercihi konusunda samsung üretimli belleğe sahip ramleri bulman daha iyi olabilir samsung bellekli ramler daha uzun ömürlü olduğu düşünülüyor. Ssd konusundada öyle.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri