Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Aşıklar Bayramı

• Konuyu başlatan mum
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 0
  • Görüntüleme 56

mum

Level 27
Fahri Üye
TM Üye
Konular
7,500
Online süresi
13g 72259s
Reaksiyon Skoru
3,056
Altın Konu
0
Başarım Puanı
549
TM Yaşı
12 Yıl 4 Ay 26 Gün
MmoLira
31,714
DevLira
0

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

0001791439001-1.jpg

“Babam, tamı tamamına yirmi beş yıl sonra, bir elinde yıllanmış uc telli bağlaması, diğer elinde ahşap bavulu, kapımın onunde diz cokmuş, gece vakti aniden ortaya cıkmış mahcup bir konuk veya gecip giden zamandan borcunu mahsup etmeye gelmiş eski bir alacaklı gibi oylece beni bekliyordu.”
Evvela, baba-oğul hesaplaşmasına dair bir roman bu… Kırgınlığın, kızgınlığın, sucluluk duygusuyla, hayatından cıkartma arzusunun kopamamakla boğuştuğu bir hesaplaşma. Romanın kahramanı avukatın “Her oğul gibi, ne kadar direnirsem direneyim daha en başından babama karşı yeniktim” hissinin hep orada durduğu bir hesaplaşma.
Bir yandan da kırık bir aşk hikÂyesinin bulutu dolanıyor babasıyla “meselesini” halletmeye calışan adamın uzerinde… Yoksa, iki aşk hikÂyesinin mi?
Roman, aynı zamanda bir yol hikÂyesi… Hem, duz anlamıyla bir yol hikÂyesi: Diyarbakır’dan Kars’a yolculuk ediyoruz. Uzun yolun menzilleri, konaklama tesisleri, aramalar, kontroller, ıssız taşra koşeleri… Memleket hastaneleri…
Ama bir yandan da hafıza icinde bir yolculuğun hikÂyesini dinliyoruz. Zihnin kuytularına, bilincin dehlizlerine de uzanan bir yolculuk. Her konakta cırak ve hayranlarının adeta onu beklediği saz aşığı babanın muphem ilişkilerinin ve evvel hayatındaki kadınların sırrına doğru
yolculuk… Asıl uzun yol, o işte…
Okurları, Kemal Varol’un onceki eserlerine de uğradığını sezecektir bu yolculuğun.
Aşıklar Bayramı icli bir turku…

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Aşıklar Bayramı Yazar: Kemal Varol Yayınevi: İletişim Yayıncılık Hamur Tipi: 2. Hamur Ebat: 13 x 19,5 İlk Baskı Yılı: 2018 Barkod: 9789750525896

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri