ShadowFon 1
ShadowFon
D 1
delimuratt
PrimeAC 1
PrimeAC
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
romegames 1
romegames
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Midak Sokağı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 36

mum

Level 27
Fahri Üye
TM Üye
Konular
7,500
Çözüm
1
Online süresi
13d 20h
Reaksiyon Skoru
3,056
Altın Konu
0
Başarım Puanı
549
MmoLira
31,714
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

0000000374023-1.jpg

“Sokak benim icin butun bir dunyanın semboludur, dunyayı nasıl goruyorsam sokağı da oyle bicimlendirdim.”

-Necib Mahfuz-

Kahire’nin yoksul bir semtinde bir arka sokak ve bu sokağın sakinleri, Necib Mahfuz’un bu cok sevilen romanının dokusunu oluşturuyor. Para hırsıyla fahişeliği secen guzel Hamide’nin cevresinde donen romanda Necib Mahfuz, Midak Sokağı’nın insanlarını kuşatan acıları, sevincleri, kinleri, heyecanları ve aşkları canlı tablolarla, bir Doğu masalının buyulu havasıyla veriyor. İngiliz egemenliğinin hukum surduğu donemde yaşanan olaylarda, Kahire’nin bu arka sokağı her sayfada kendini hissettiriyor, ruhuyla, atmosferiyle, karakterleriyle okurun belleğine kazınıyor. Halkın telaşlı, kavgalı-gurultulu yaşamı sesini duyuruyor. Mahfuz’un da icinden geldiği bu hayat, romanı besleyen malzeme oluyor.

Mahallenin Şeyh Derviş’i, dilenci olmak isteyenleri para karşılığı sakatlayan Zaita, genc berber Abbas, zengin ve kadın duşkunu Elvan Salim, eşcinsel kahveci Kirşa, arabulucu Ummu Hamide ve kızı Hamide ile Midak Sokağı, buyulu bir dunya ama bir cennet değil; Mısır’ın kucuk ve eksiksiz bir kopyası.

(Tanıtım Bulteninden)

Kitap Adı: Midak Sokağı Yazar: Necib Mahfuz Cevirmen: Leyla Tonguc Basmacı Yayınevi: Kırmızı Kedi Ebat: 13,5x19,5 İlk Baskı Yılı: 2011 Dil: Turkce Barkod: 9789944756976

[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri