- Konular
- 7,500
- Çözüm
- 1
- Online süresi
- 13d 20h
- Reaksiyon Skoru
- 3,056
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 549
- MmoLira
- 31,714
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Benim Adım Kırmızı
Yeni Turk edebiyatının dunya capında en cok okunan ve sevilen romanı Benim Adım Kırmızı, Orhan Pamuk’un tema ve olay orgusu bakımından en pozitif romanı olarak tanımlanıyor. Zengin anlatım gucu ve usta tekniğiyle yerli edebiyatın en başarılı isimleri arasında yer alan Pamuk, Benim Adım Kırmızı’da Turk romanının temel konularından biri olan Doğu-Batı medeniyetlerinin kapsamlı bir karşılaştırmasını yapıyor.
Yayımlanmasını takip eden surecte Fransa ve İtalya’da “yılın kitabı” secilen Benim Adım Kırmızı, yazarın en cok dile cevrilen eseri olarak farklı kitleleri ortak beğenide bir araya getiriyor. Okurlarıyla ilk olarak 1998 yılında buluşan eser, yazara Uluslararası IMPAC Dublin Odulu’nu de kazandırmış olmasıyla edebiyat alanında Turkiye’nin en onemli değerleri arasında yer alıyor.
16. Yuzyılda Bir İstanbul Turuna Cıkmaya Hazır Mısınız?
Benim Adım Kırmızı, 16’ncı yuzyılın sonlarındaki İstanbul yaşamını konu ediniyor. Kitaptaki olaylar, 1591 yılının bir kış gununde başlıyor. Romanın başkahramanı ise evli ve iki cocuk annesi olan, Şekure adındaki guzel bir kadın olarak okur karşısına cıkıyor. Kocasının savaşa katılması uzerine iki cocuğu ve babası ile birlikte yaşayan Şekure, artık hayatında kendisine arkadaşlık edecek başka birinin olmasını diliyor. Bu esnada da kocasının kardeşi Hasan ve kendi kuzeni Kara arasında gelgitli bir ruh hali icinde surukleniyor.
Şekure’nin babası Zarif Efendi, bir nakkaş olup gecimini saraydan istenen işlerle sağlıyor. Ve bir gun padişah, ona bir kitap vererek bu eserin gizlice işlenmesini istiyor. Doneme gore sakıncalı bir iş olan bu gorev, cok gecmeden Zarif Efendi’nin olumuyle sonuclanıyor. Babasının bir duşmanlık katline kurban gitmesi uzerine Şekure, cocuklarıyla beraber kuzeni Kara’nın evine yerleşiyor. Ancak babasını Kara’nın oldurduğunu zannederek ona duşmanca bir tavır takınıyor. Bir sure sonra, babasının Kara değil de hic beklemediği biri tarafından oldurulduğunu oğreniyor.
En Sevilen Kitaplara Hemen Şimdi Sahip Olun!
Turk edebiyatının dunyadaki en guclu temsilcilerinden olan Benim Adım Kırmızı romanını yoksa siz hala okumadınız mı? Bu eşsiz yapıtı hemen şimdi sipariş verin, sepete ozel avantajlardan yararlanmanın ayrıcalığından faydalanın.
Kitap Adı: Benim Adım Kırmızı Yazar: Orhan Pamuk Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları Hamur Tipi: 2. Hamur Sayfa Sayısı: 552 Ebat: 13,5 x 21 İlk Baskı Yılı: 2013 Baskı Sayısı: 17. Basım Dil: Turkce Barkod: 9789750825927
[h=5]Oduller[/h] Nobel Edebiyat Odulu
Erdal Oz Odulleri