- Konular
- 4
- Online süresi
- 1d 3h
- Reaksiyon Skoru
- 6
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 17 Yıl 1 Ay 29 Gün
- Başarım Puanı
- 99
- MmoLira
- 628
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Merhabalar
Uzun yıllar Zula adlı oyunda yazılımcı olarak çalıştım. MMO oyunlarda yeterince tecrübem olduğunu düşünüyorum. Sadece oyun assetlerini kullanarak, client ve server tarafını baştan yazarak oyunun remaster halini çıkartmak istiyorum. GameForge ile iletişime geçtim ve onlar sadece publisher olduğu için beni Webzen'e yönlendirdi. Webzen'e oyunun isim haklarını almak için her kanaldan ulaşmaya çalıştım ama geri dönüş alamadım.
Malum özellikle Türkiye'de PvP serverlar aldı başını gidiyor ve kimse bir şey demiyor. Bunun üstüne Mobile2 Global ve Royale Online gibi Metin2'nin mobil versiyonu var ve kimse bir şey demiyor. Ama diğer yandan da Magic to Master, Metin2'ye benzediğinden copyright nedeniyle KickStarter'dan kaldırılmıştı.
Ben hem oyunu tekrardan canlandırmak adına hem de bütün hilelerden vb. arındırmak adına oyunu baştan yapmak istiyorum. Yasal süreçler hakkında bir sıkıntı olmasından çekindiğim için sizin fikrinizi almak istedim. Her türlü geri dönüşünüz veya fikriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Uzun yıllar Zula adlı oyunda yazılımcı olarak çalıştım. MMO oyunlarda yeterince tecrübem olduğunu düşünüyorum. Sadece oyun assetlerini kullanarak, client ve server tarafını baştan yazarak oyunun remaster halini çıkartmak istiyorum. GameForge ile iletişime geçtim ve onlar sadece publisher olduğu için beni Webzen'e yönlendirdi. Webzen'e oyunun isim haklarını almak için her kanaldan ulaşmaya çalıştım ama geri dönüş alamadım.
Malum özellikle Türkiye'de PvP serverlar aldı başını gidiyor ve kimse bir şey demiyor. Bunun üstüne Mobile2 Global ve Royale Online gibi Metin2'nin mobil versiyonu var ve kimse bir şey demiyor. Ama diğer yandan da Magic to Master, Metin2'ye benzediğinden copyright nedeniyle KickStarter'dan kaldırılmıştı.
Ben hem oyunu tekrardan canlandırmak adına hem de bütün hilelerden vb. arındırmak adına oyunu baştan yapmak istiyorum. Yasal süreçler hakkında bir sıkıntı olmasından çekindiğim için sizin fikrinizi almak istedim. Her türlü geri dönüşünüz veya fikriniz için şimdiden teşekkür ederim.
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
Merhabalar
Merhaba,
Oyunun Türkiye yayın haklarına Gameforge sahip. Eğer isterlerse yasal olarak uğraşırlar. Çünkü oyuna ait her türlü tasarım ( modeller, çizimler vs ) yasal olarak onlara ait. Şu an için pvplerle uğraşmıyorlar açıkçası. İleride ne olur tahmin etmek zor.
Fakat şunu söyleyebilirim ki Webzen bu tür hakları basit bütçelerle vermez, üstelik sadece bütçede yetmez kurumsal ve daha önce bu tarz oyunları yayınlamış bir şirket yapısı ister. O yüzden onlara ulaşıp bu tarz bir talep yapmanın olumlu sonuçlanacağını düşünmüyorum.
Yukarıda da belirttiğim gibi Gameforge`un şu an ki politikası sadece Metin2 markasını korumak üzerine. Metin2 markasını kullanmadığın sürece birşey demiyorlar. Metin2 markasını kullanan bazı pvp serverlar için hukuki yollara başvurrdular son dönemde ama onun dışında birşey yok.
Bu konuyla ilgili birşeyler yapmak istersen bu çerçevede ilerleyebilirsin