Fethi Polat 1
Fethi Polat
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Scarlet 1
Scarlet
Hikaye Ekle

Altın Konu Windows ‍10 EOL Sürümleri Nasıl Güncellenir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KERİM ERBAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 125

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Windows 10'un durma noktasına gelmesiyle birlikte, Windows 10 EOL sürümlerinin nasıl güncelleneceğini öğrenmek en iyi uygulamadır . Basit rehberimizde, bilgi işlem teknolojilerinin nasıl hızla ilerlediğini ve Microsoft gibi yazılım geliştiricilerinin sürekli olarak ürün güncellemeleri ve iyileştirmeleri nasıl yayınladığını göstereceğiz. Windows 11 gibi yeni sürümler piyasaya çıktıkça, Windows 10 gibi eski sürümler sonunda kullanım ömürlerinin sonuna (EOL) ulaşır.

Güncel olmayan yazılımlarla çalışmak işletmeniz için riskler oluşturur. Windows 10 EOL sürümlerini nasıl güncelleyeceğinizi öğrenmek için okumaya devam edin.

1730798614195.png

Windows 10 EOL'yi (kullanım ömrünün sonu) anlama​

Nisan 2023'te Microsoft , Windows 10 EOL'nin 14 Ekim 2025'te gerçekleşeceğini duyurdu. Bu tarihten sonra Windows 10 artık Microsoft'tan güvenlik güncelleştirmeleri, hata düzeltmeleri ve teknik destek almayacak. Ancak, bazı eski Windows 10 sürümleri zaten EOL'ye ulaştı. Örneğin, Windows 10 21H2'nin kullanım ömrü sonu 13 Haziran 2023'teydi ve 20H2'nin kullanım ömrü sonu 10 Mayıs 2022'deydi.

Güvenlik yamaları ve düzenli güncellemeler olmadan sisteminiz kötü amaçlı yazılımlara, virüslere ve diğer çevrimiçi tehditlere karşı daha savunmasız hale gelir. Ayrıca, yazılım ve donanım geliştikçe, Windows 10'un eski sürümleri en son uygulamalar ve cihazlarla uyumlu olmayabilir ve bu da yeni özelliklerden ve teknolojilerden yararlanma yeteneğinizi sınırlayabilir.

Windows 10 EOL'ye iki yıldan az bir süre kala, en iyi performansı, güvenliği ve kullanıcı deneyimini sağlamak için işletim sisteminizi güncel tutmak önemlidir. Bu makalede, Windows 10 EOL sürümlerini kullanmanın etkilerini ve Windows 11'e yükseltmenin avantajlarını tartışacağız.

Windows 11'e yükseltmenin avantajları​

Windows 10 EOL sürümlerinden yükseltme yapmak göz korkutucu görünse de, EOL yazılımlarını yönetmek için pek çok en iyi uygulama vardır ve Windows 11'e geçmenin önemli avantajları olduğunu göreceksiniz . Microsoft'un en son işletim sistemi, hem üretkenliği hem de güvenliği artıran bir dizi iyileştirme ve yeni özellik sunar. Windows 11'e yükseltmenin bazı temel avantajları şunlardır:

1. Gelişmiş kullanıcı arayüzü: Windows 11, merkezlenmiş görev çubuğu simgeleri, yeni bir Başlat menüsü tasarımı ve iyileştirilmiş pencere yönetimi içeren yeni ve modern bir kullanıcı arayüzü sunar. Görsel olarak çekici arayüz, daha sezgisel ve sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlar.
  2. Geliştirilmiş performans: Windows 11, hız ve verimlilik için optimize edilmiştir, daha hızlı önyükleme süreleri, geliştirilmiş dizüstü bilgisayar pil ömrü ve daha iyi genel performans sağlar. İşletim sistemi, daha akıcı ve daha hızlı yanıt veren bir bilgi işlem deneyimi sunmak için en son donanım geliştirmelerinden yararlanır.
  3. Daha güçlü güvenlik: Windows 11, kuruluşunuzun cihazlarını ve verilerini tehditlerden korumaya yardımcı olan gelişmiş güvenlik özellikleriyle birlikte gelir. Bunlar arasında yerleşik Microsoft Defender Antivirus, Güvenli Önyükleme ve kötü amaçlı yazılımlara ve diğer kötü amaçlı saldırılara karşı ek koruma için donanım tabanlı izolasyon bulunur.
Windows 11'e yükseltme yapmak, ekiplerinizin bilgisayarlarının güvenli ve güncel olmasını sağlayacak ve genel bilgisayar deneyiminizi geliştiren bir dizi yeni özellik ve iyileştirmeye erişmenizi sağlayacaktır.

Windows 10 EOL sürümleri nasıl güncellenir​

Windows 10 EOL sürümlerinizi güncellemenin önemini tartıştığımıza göre, Windows 11'in desteklenen en son sürümüne yükseltme adımlarını inceleyelim. Bu sürecin şirketinizin hangi Windows sürümünü kullandığına ve hangisine yükseltme yaptığına bağlı olarak biraz farklılık gösterebileceğini unutmayın. Ayrıca, güvenilir bir internet bağlantınız ve işlemin tamamlanması için yeterli zamanınız olduğundan emin olun.

Adım 1: Sistem uyumluluğunu kontrol edin​

Yükseltmeye devam etmeden önce, sisteminizin istenen Windows sürümü için minimum gereksinimleri karşıladığından emin olun. Sistem gereksinimlerini incelemek ve uyumluluğu onaylamak için Microsoft'un web sitesini ziyaret edin .

Adım 2: Verilerinizi yedekleyin​

Yükseltme işlemi dosyalarınızı ve uygulamalarınızı korumak için tasarlanmış olsa da, işletim sisteminizde herhangi bir büyük değişiklik yapmadan önce önemli verilerinizin bir yedeğini oluşturmanız her zaman önerilir. Yükseltme işlemi sırasında öngörülemeyen herhangi bir sorun oluşursa, bu yedeği verilerinizi kaybetmeden geri yükleyebilirsiniz.

Adım 3: Mevcut Windows 10 sürümünü güncelleyin​

Windows 10'un en son sürümünde değilseniz, Windows 11'e yükseltmeyi denemeden önce mevcut sürümünüzü güncellemelisiniz. Windows Update ayarlarını açın ve kullanılabilir güncelleştirmeleri kontrol edin. Bekleyen tüm güncelleştirmeleri yükleyin.

Adım 4: Windows yükseltme aracını edinin ve çalıştırın​

Windows 11'e yükseltmek için Microsoft tarafından sağlanan resmi Windows yükseltme aracını indirip çalıştırmanız gerekir. Bu araç yükseltme işlemi boyunca size rehberlik edecek ve sisteminizin uyumluluğunu kontrol edecektir. Aracı indirmek için Microsoft'un web sitesini ziyaret edin ve çalıştırmak için ekrandaki talimatları izleyin.

Adım 5: Hangi dosyaların ve uygulamaların saklanacağını seçin​

Yükseltme işlemi sırasında, kişisel dosyalarınızı ve uygulamalarınızı saklamayı mı yoksa temiz bir kurulum yapmayı mı seçeceğiniz sorulacaktır. Kullanıcının tercihlerine uygun seçeneği belirleyin. Dosyalarını ve uygulamalarını saklamaya karar verirlerse, yeni Windows sürümüne geçirileceklerdir.

Adım 6: Yükseltmeyi çalıştırın​

Seçimlerinizi yaptıktan sonra, Windows yükseltme aracının sağladığı talimatları izleyerek yükseltme işlemine devam edin. Araç, işletim sisteminizi yükseltmek için gerekli dosyaları indirecek ve yükleyecektir. Bu biraz zaman alabilir, bu nedenle sabırlı olun ve işlemi kesintiye uğratmaktan kaçının.

Adım 7: Ayarları yapılandırın​

Yükseltme tamamlandıktan sonra gizlilik tercihleriniz ve kullanıcı hesaplarınız gibi çeşitli Windows ayarlarını yapılandırmanız gerekecektir. Bu ayarları gözden geçirmek ve kuruluş standartlarına göre ayarlamak için zaman ayırın.

Adım 8: Ek güncellemeleri kontrol edin​

Windows'un en son sürümüne yükselttikten sonra, başka güncelleştirmeler yükleyip yükleyemeyeceğinizi kontrol edin. Windows Update ayarlarını açın ve tüm en son özelliklerin keyfini çıkarabildiğinizden emin olmak için bekleyen yükseltmeleri yükleyin.

Adım 9: Verilerinizi geri yükleyin​

Temiz bir kurulum gerçekleştirdiyseniz veya yükseltme işlemi sırasında dosyalarınızı ve uygulamalarınızı saklamamayı seçtiyseniz, verilerinizi 2. Adımda oluşturulan yedeklemeden geri yüklemenin zamanı geldi. Dosyalarınızı kopyalayın ve uygulamalarınızı yeniden yükleyin; her şeyin beklendiği gibi çalıştığından emin olun.

Windows 10 EOL yükseltmesi için sorun giderme ipuçları​

Windows 10 EOL yükseltme süreci genellikle sorunsuz olsa da bazı zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Yükseltme sırasında yaygın sorunların üstesinden gelmenize yardımcı olacak birkaç sorun giderme ipucu:

1. Uyumluluk sorunları: Sisteminiz istenen Windows sürümü için minimum gereksinimleri karşılamıyorsa, donanımınızı yükseltmeniz veya en azından şimdilik Windows 10'da kalmanız gerekecektir.
  2. Yazılım uyumsuzluğu: Bazı uygulamalar yükseltmeden sonra beklendiği gibi çalışmayabilir. Mevcut güncellemeler veya uyumluluk yamaları için yazılım geliştiricisinin web sitesini kontrol edin. Gerekirse alternatif yazılım seçeneklerini değerlendirin.
  3. Sürücü uyumsuzluğu: Güncel olmayan veya uyumsuz sürücüler, yükseltmeden sonra sorunlara neden olabilir. Aygıtlarınız için en son sürücüleri indirmek ve yüklemek üzere donanım üreticinizin web sitesini ziyaret edin.
  4. Veri kaybı: Önlemler alınmasına rağmen, büyük sistem değişiklikleri sırasında her zaman veri kaybı riski vardır. Önemli dosyalarınızın yakın zamanda yedeğini aldığınızdan emin olun ve ek yedeklilik için bulut depolama veya harici sabit diskler kullanmayı düşünün.
Tartıştığımız gibi, Windows işletim sistemini kuruluşunuz genelinde güncel tutmak hayati önem taşır. Şirketinizin uç nokta yönetiminin temel bir parçasıdır ve en son yazılım ve donanımla güvenliği, performansı ve uyumluluğu korumanızı sağlar.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri