emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Altın Konu Windows Yönetim Merkezi ile Sunucu Yönetimi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KERİM ERBAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 144

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Windows sunucu yönetimi karmaşıktır ve sunucularınız farklı konumlarda çalıştığında (şirket içinde, dağıtılmış bir ağda, Azure'da, sanal olarak veya barındırılan bir ortamda) daha da karmaşık hale gelir. Sunucuları, nerede olurlarsa olsunlar, tek bir arayüzden yönetmeyi kolaylaştıran Microsoft'un Windows Admin Center ile sunucu yönetimini basitleştirebilirsiniz.
1730712506390.png

Windows Yönetim Merkezi nedir?​

Windows Admin Center, yöneticilerin sunucularını her yerden ve her zaman yönetmelerine olanak tanıyan merkezi, tarayıcı tabanlı bir arayüzdür. Araç, Windows sunucu yönetimini basitleştirir ve tüm sunucularınızı birlikte yönetmenize olanak tanır.

Kullanıcı dostu, birleşik bir arayüz ve bilindik araçlarla Windows Yönetim Merkezi, sunucu yönetimi görevlerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

Ayarları yapılandırma, performansı izleme, depolamayı yönetme ve sorunları giderme gibi işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. Windows Admin Center ayrıca sunucu yönetimini daha verimli hale getirmek için tam bir özellik ve yetenek seti sunar.

Windows Server yönetimi için Windows Admin Center neden kullanılır?​

Sunucu ortamınız nasıl yapılandırılmış olursa olsun, Windows Yönetim Merkezi Windows sunucu yönetiminizi birçok yönden iyileştirebilir.

Tüm sunucular için tek bir arayüz​

Windows Admin Center, tüm sunucularınızı yönetmek için tek bir cam panel sağlar. Yöneticiler, farklı araçlar ve arayüzler arasında geçiş yapmak yerine, tüm gerekli işlevlere ve özelliklere tek bir merkezi konumdan erişebilir. Bu, hata riskini azaltırken zamandan tasarruf sağlar ve genel yönetim sürecini basitleştirir.

Uzaktan yönetim yetenekleri​

Yöneticiler sunucuları tamamen uzaktan yönetmek için Windows Admin Center'ı indirebilir. Dağıtılmış bir ağı yönetiyor veya bir dış lokasyondan çalışıyor olsun, yöneticilerin sunuculara fiziksel olarak erişmesi veya aynı ağda olması gerekmez.

Sunucu yönetim araçları​

Geniş bir yelpazede bilindik, akıcı yönetim araçları sunan Windows Admin Center, Windows Server örneklerini her yerde etkili bir şekilde yönetmeniz için ihtiyaç duyduğunuz özelliklere ve yeteneklere sahiptir. Kapsamlı araç seti performans izleme, olay günlüğü tutma, depolama yönetimi, sanal makine yönetimi ve daha fazlasını içerir.

Ayrıca, Windows Yönetim Merkezi sürekli olarak yeni özellikler ve iyileştirmelerle güncellenir; böylece sunucu yönetimi için en son araçlara ve teknolojilere erişebilmeniz sağlanır.

Windows Admin Center indirmesinin özellikleri ve yetenekleri​

Windows Admin Center indirmesi, onu Windows sunucu yönetimi için değerli bir araç yapan birkaç özellik içerir. Bazı temel özellikler şunlardır:

1. Sunucu Yönetim Panosu​

Sunucu Yönetimi Panosu, sunucularınızın genel görünümünü sunarak sunucu sağlığını, performansını ve durumunu tek bakışta izlemenize olanak tanır. CPU kullanımı , bellek tüketimi ve ağ kullanımı gibi gerçek zamanlı ölçümleri görüntüleyebilir ve olası sorunları veya darboğazları hızla belirleyebilirsiniz.

Gösterge paneli ayrıca hizmetleri başlatma veya durdurma, rolleri ve özellikleri yönetme ve ayarları yapılandırma gibi genel yönetim görevlerine erişim sağlar.

2. Depolama yönetimi​

Windows Yönetim Merkezi, sunucu depolamanızı yönetmek için sağlam depolama yönetimi araçları sağlar. Bu araçlarla depolama birimleri oluşturabilir, biçimlendirebilir ve denetleyebilir, disk sağlığını ve kapasitesini izleyebilir ve depolama alanlarını ve depolama havuzlarını yapılandırabilirsiniz.

Ayrıca, iSCSI hedefleri oluşturma ve yönetme, dosya ve klasör izinlerini yapılandırma ve depolama çoğaltmasını ayarlama gibi gelişmiş görevleri gerçekleştirme işlevselliğine de sahiptir.

3. Hyper-V yönetimi​

Sanallaştırma kullanan kuruluşlar için Windows Admin Center, Hyper-V ortamları için sanal makine yönetim araçlarına sahiptir. Hyper-V Yönetim özelliği, sanal makineler oluşturmanıza ve yönetmenize, sanal ağları ve anahtarları yapılandırmanıza, sanal makine performansını izlemenize ve canlı geçişler gerçekleştirmenize olanak tanır.

Windows Yönetim Merkezi ayrıca Azure entegrasyonu sunarak Azure Sanal makinelerini ve hibrit bulut ortamlarını sorunsuz bir şekilde yönetmenizi sağlar.

4. Olay Görüntüleyicisi​

Olay Görüntüleyicisi, tüm sunucularınızdan olay günlüklerine erişmenizi ve bunları analiz etmenizi, ölçütlere göre olayları filtrelemenizi ve özel görünümler ve raporlar oluşturmanızı sağlar. Bu sorun giderme ve izleme aracı, eğilimleri belirlemenize ve harekete geçebilmeniz için kritik sistem olayları hakkında sizi bilgilendirmenize yardımcı olur.

Bu özelliklere ek olarak Windows Admin Center, uzak masaüstü yönetimi, entegre PowerShell konsoluyla PowerShell yönetimi, sistem performansı izleme ve daha fazlasını sunar.

İster Active Directory'yi yönetiyor olun , ister ağ ayarlarını veya diğer görevleri yapılandırıyor olun, Windows Yönetim Merkezi özelleştirilebilir ve size ihtiyaç duyduğunuz tüm araçları sağlamak için ek uzantılara sahiptir.

Windows Admin Center'ı indirmek için gereksinimler​

Windows Admin Center'ı indirip kurmadan önce belirli gereksinimleri karşılamanız gerekir.

1. Windows Server işletim sistemi, Windows Server 2012 veya üzeri, Windows 10 işletim sistemi veya üzeri ya da Windows Server veya Windows 10 veya 11 üzerinde çalışan bir Azure VM.
  2. Windows Admin Center'ın kurulu olduğu sunucu veya bilgisayarda en az 4GB RAM ve 64-bit mimari.
  3. Sunucunuza veya bilgisayarınıza yüklenmiş ve etkinleştirilmiş PowerShell, Uzak Sunucu Yönetim Araçları (RSAT) ve Windows Yönetim Çerçevesi gibi Windows Yönetim Merkezi tarafından ihtiyaç duyulan ek özellikler ve hizmetler.
  4. Microsoft Edge veya Google Chrome gibi güncel bir web tarayıcısı.

Windows Admin Center indirmesi için kurulum ipuçları​

Sunucunuz veya PC'niz gereksinimleri karşıladığında, Windows Admin Center indirmesini yüklemeye devam edebilirsiniz. Başarılı bir yükleme için bazı ipuçları ve en iyi uygulamalar şunlardır:

• Windows Admin Center'ın en son sürümünü resmi Microsoft web sitesinden veya Windows Admin Center indirme sayfasından edinin .
  • İşletim sisteminize ve mimarinize göre uygun kurulum paketini seçin. Windows Admin Center, Windows Server veya Windows 10 için bir MSI yükleyici veya EXE yükleyici olarak mevcuttur .
  • Yükleyiciyi çalıştırın ve kurulumu tamamlamak için ekrandaki talimatları izleyin. Yükleyici, lisans koşullarını kabul etme, kurulum konumunu seçme ve başlangıç ayarlarını yapılandırma adımlarında size rehberlik edecektir.
  • Kurulumu tamamladıktan sonra web tarayıcınızı açın ve kurulum sırasında verilen URL'yi girerek Windows Yönetim Merkezi arayüzünü başlatın.
  • Yönetici ayrıcalıklarına sahip bir hesabın kimlik bilgilerini girerek Windows Admin Center'da oturum açın. Bu, tüm yönetim özelliklerine ve yeteneklerine erişmenizi sağlayacaktır.
  • Arayüzü, sekmeleri ve mevcut araçları tanıyın ve ayarları tercihlerinize ve gereksinimlerinize göre yapılandırın.
Bu adımlar Windows Admin Center yüklemesini başarılı bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak ve uzaktan sunucu yönetiminizi basitleştirecektir.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri