G2 ve Capterra gibi önde gelen inceleme sitelerinden alınan gerçek puanlara dayanarak günümüzün en iyi 10 ağ izleme ve yönetim aracını listeledik.
Ağ yönetimi, başarılı bir BT işletmesinin olmazsa olmaz bir yönüdür. Basitçe ifade etmek gerekirse, ağ yönetimi, ağınızın sağlığını tanımlayan, izleyen ve haritalayan bir süreçtir, böylece ağınız üzerinde tam görünürlük elde edersiniz. Ağ yönetiminin amacı, BT ortamınızı
proaktif bir şekilde yönetmenize ve
sıfırıncı gün güvenlik açıkları ve diğer
siber güvenlik tehditleri riskini azaltmanıza yardımcı olmaktır .
Ağ izleme ve yönetim araçlarına ihtiyacım var mı?
Günümüz ağları, bir organizasyonun BT altyapısını oluşturmak için birbirine bağlı yönlendiriciler, anahtarlar, sanal makineler ve sunucular gibi farklı uç noktalardan oluşur. Daha fazla işletme uzaktan ve dağıtılmış hale geldikçe, ağınızı çeşitli siber tehditlerden korumak giderek daha önemli hale geldi.
Modern ağların her bir öğesinin siber suçluların hedef alabileceği
saldırı yüzeyini önemli ölçüde artırdığını unutmayın . Harika ağ yönetim araçları, bu uç noktaları dikkatlice izlemeniz ve kontrol etmeniz ve kuruluşunuzun ağının sorunsuz, kesintisiz performansını garantilemeniz için ihtiyaç duyduğunuz görünürlüğü sağlar.
Ağ yönetimini düşünmenin harika bir yolu, arabanızın gösterge paneli gibidir: Belirli parametreler karşılandığında farklı semboller yanıp söner, örneğin arabanızın yakıtı azaldığında veya birisi emniyet kemerini takmadığında. Bir şeyin "yanlış" olduğunu bilmek, durumu düzeltmenizi ve bir kazayı önlemenizi sağlar. Benzer şekilde, ağ yönetimi araçları, BT işinizin sağlığını ve güvenliğini korumanıza yardımcı olan uyarı alarmlarıdır.
Ağ yönetim araçlarının 5 önemli bileşeni
Ağ yönetiminin birincil amacının tüm son kullanıcılarınıza güvenli, verimli ve güvenilir bir ağ sunmak olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle, herhangi bir iyi ağ yönetim aracı bu 5 temel özelliği sunabilmelidir.
1. Merkezi ağ izleme
BT ekibiniz, BT ağınızda tüm gerekli uç noktaların bağlı ve görünür olduğundan emin olmalıdır. Bunu başarmanın en iyi yolu, tüm görevleri tek bir panoda gerçekleştirmenize olanak tanıyan merkezi ağ izlemedir. Bu, özellikle
uzak veya hibrit ekipler için önemlidir .
2. Otomatik yönetim
İdeal olarak, ağ izleme araçlarınız manuel müdahale ihtiyacını azaltmak için
otomasyondan yararlanmalıdır. Bu ayrıca insan hatası veya yedeklilik riskini azaltır ve BT teknisyenlerinizin daha yüksek değerli görevlere odaklanmasını sağlar.
3. Kapsamlı ve detaylı mesaj kaydı
Herhangi bir iyi ağ yönetim aracı mesaj günlüğü oluşturabilir, depolayabilir ve raporlayabilir. Bu, endüstri standardı KPI'ları ve diğer uyumluluk
BT uyumluluk protokollerini karşılamanıza yardımcı olur. Ağ yönetimi için en yaygın günlük mekanizması , günlük mesajlarını çok çeşitli sistemlerde kaydeden ve ileten
Syslog protokolüdür .
4. Yapılandırma yönetimi
Uzaktan çalışma daha yaygın hale geldiğinden, BT ekibinizin bilgisayar sistemlerini, sunucuları, uygulamaları ve diğer BT bileşenlerini bulundukları her yerde istedikleri durumda tutabilmesi önemlidir. Yapılandırma yönetimi, herhangi bir ağ yönetim aracı için önemlidir, böylece herhangi bir ağ sorununu kolayca teşhis edebilir ve tüm BT altyapınızı izleyebilirsiniz.
5. Ağ Analitiği
Ağ yönetim aracınızın ağınızın performansını, güvenilirliğini, görünürlüğünü ve güvenliğini iyileştirmek için gerçek zamanlı verileri toplaması ve analiz etmesi gerekir. İyi bir yazılım sağlayıcısı, BT personelinizin tekrarlayan görevlere daha az zaman harcayabilmesi için otomasyonu kullanmalıdır.
Artık ağ yönetiminin temellerini ve harika bir ağ yönetim aracının ne olması gerektiğini tartıştığımıza göre, bugün piyasada bulunan en iyi seçenekleri inceleyelim.
2. Auvik
Auvik, dokümantasyon ve izleme gibi çeşitli zaman alıcı görevleri otomatikleştiren bulut tabanlı bir ağ yönetimi ve izleme yazılımıdır. Kullanıcılar, çeşitli ağları, uç noktaları ve SaaS uygulamalarını tek bir panoda proaktif olarak yönetebilir.
Auvik'in platformu, BT ekiplerinin BT ağlarında daha az sürtüşme ve daha düşük operasyonel riskle güvenle gezinmesini sağlar. Bunu, BT altyapınızın temel parçalarına tam görünürlük sağlayarak daha proaktif yönetime katkıda bulunarak yapar.
Kullanım örnekleri
- Merkezi yönetim
- Otomatik uyarılar
- Merkezi Syslog
Eksiklikler
- Daha deneyimli BT profesyonelleri için daha uygundur
- Mobil desteğini geliştirebilir
- Tüm ağ cihazlarını desteklemez – kullanıcıların satın almadan önce Auvik uyumluluğunu kontrol etmeleri önerilir
G2'de Auvik incelemeleri
| Kategori | Auvik Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,5 ( 316 ) |
| Ürün iş yaparken iyi bir ortak oldu mu? | 9.1 |
| Destek kalitesi | 8.9 |
| Yönetim Kolaylığı | 8.7 |
| Kullanım Kolaylığı | 8.7 |
Auvik'in Capterra'daki yorumları
| Kategori | Auvik Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,6 ( 73 ) |
| Kullanım Kolaylığı | 4.4 |
| Müşteri Desteği | 4.6 |
| İşlevsellik | 4.5 |
| Para Karşılığı Değer | 4.3 |
3. Domotz
Domotz, BT teknisyenlerinin ağları ve bağlı cihazları uzaktan izlemesine, yönetmesine ve sorunlarını gidermesine yardımcı olan bulut tabanlı bir yazılımdır. SaaS şirketi, kendisini tüm sektörlerdeki her boyuttaki MSP'ler ve BT ekipleri için güçlü bir çözüm olarak pazarlamaktadır.
Çözümü, ağ yapılandırma yönetimi, sürümleme ve yedekleme, ağ topoloji haritası, PSA ile entegrasyonlar ve dokümantasyon ve destek sistemleri gibi entegre özelliklere sahiptir.
Kullanım örnekleri
- Birleşik gösterge paneli
- Entegrasyonlar
- Ağ topolojisi haritası
Eksiklikler
- Birçok cihazı yönettiğinizde yavaşlayabilir
- Eşleme özelliği SNMP uyumluluğuna ve yalnızca belirli markalara dayanmaktadır
- Kullanıcı arayüzü geliştirilebilir
Domotz'un G2'deki yorumları
| Kategori | Domotz Puanı |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,8 ( 87 ) |
| Ürün iş yaparken iyi bir ortak oldu mu? | 9.7 |
| Destek kalitesi | 9.6 |
| Yönetim Kolaylığı | 9.1 |
| Kullanım Kolaylığı | 9.5 |
Domotz'un Capterra'daki yorumları
| Kategori | Domotz Puanı |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,9 ( 102 ) |
| Müşteri Desteği | 4.2 |
| İşlevsellik | 4.5 |
| Para Karşılığı Değer | 4.4 |
4. ManageEngine OpManager
OpManager, BT ekiplerinin ağları, sunucuları ve uygulamaları üzerinde görünürlük ve kontrol elde etmeleri için özel olarak tasarlanmış bir ManageEngine ürünüdür. Web sitesine göre, ManageEngine OpManager, BT ekiplerinin potansiyel tehditleri önceden çözmelerini sağlayan kullanımı kolay bir çözümdür.
Orta ölçekliden büyük BT ekiplerine kadar popüler bir araçtır çünkü ağ aygıtlarına, sunuculara, sanal makinelere ve anahtarlara gerçek zamanlı ve derin görünürlük sağlar. Özellikle çok satıcılı kurumsal BT ağları için tasarlanmıştır.
- Cihaz sağlığının, kullanılabilirliğinin ve performansının gerçek zamanlı ağ izlemesi
- BT iş akışı otomasyonu
- E-posta ve SMS uyarıları
Eksiklikler
- Cihazlar için yedekleme özelliği daha da geliştirilebilir
- Birçok G2 kullanıcısı daha iyi müşteri desteği isteğini dile getirdi
- Bildirim aracı bazen bir yükseltmeden sonra kaybolabilir ve manuel olarak tekrar açılması gerekebilir
G2'de ManageEngine OpManager incelemeleri
| Kategori | ManageEngine OpManager Değerlendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,5 ( 104 ) |
| Ürün iş yaparken iyi bir ortak oldu mu? | 9.1 |
| Destek kalitesi | 8.9 |
| Yönetim Kolaylığı | 9.2 |
| Kullanım Kolaylığı | 8.8 |
ManageEngine OpManager, Capterra'yı değerlendiriyor
| Kategori | ManageEngine OpManager Değerlendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,7 ( 103 ) |
| Kullanım Kolaylığı | 4.6 |
| Müşteri Desteği | 4.6 |
| İşlevsellik | 4.6 |
| Para Karşılığı Değer | 4.6 |
5. PRTG Network Monitor
PRTG Network Monitor, Paessler AG'nin ağ izleme yazılımıdır. Çözüm, yerel ve geniş alan ağlarını (LAN'lar ve WAN'lar), sunucuları, web sitelerini, uygulamaları ve daha fazlasını izlemek için kullanılır. Diğer yazılım sağlayıcılarının aksine, PRTG klasik bir şirket içi izleme çözümüdür.
PRTG Network Monitor, merkezi izlemenin yanı sıra BT, OT ve IoT altyapıları için yüksek esneklik ve kolay ölçeklenebilirlik sunar. BT ekipleri, özel hizmetlerde çalıştırılan BT altyapıları üzerinde tam idari kontrole sahiptir ve donanım bakımı, yedeklemeler ve yükseltmeler konusunda tam esnekliğe sahiptir.
Kullanım örnekleri
- Bant genişliği izleme
- İzleme cihazları için önceden yapılandırılmış sensörler
- Otomatik ağ keşfi
Eksiklikler
- Uyarı ve bildirim özellikleri geliştirilebilir
- Karmaşık e-posta uyarısı ayarı
- Sınırlı yerleşik kütüphaneler
PRTG Network Monitor'un G2'deki incelemeleri
| Kategori | PRTG Ağ İzleme Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,6 ( 89 ) |
| Ürün iş yaparken iyi bir ortak oldu mu? | 8.7 |
| Destek kalitesi | 8.3 |
| Yönetim Kolaylığı | 8.5 |
| Kullanım Kolaylığı | 8.6 |
PRTG Network Monitor incelemeleri Capterra'da
| Kategori | PRTG Ağ İzleme Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,6 ( 236 ) |
| İşlevsellik | 4.5 |
6. Datadog Network Performance Monitoring
Datadog Network Performance Monitoring (NPM), şirket içi ve bulut ağlarına uçtan uca görünürlük sunan iyi bilinen bir ağ yönetim yazılımıdır. Gerçek zamanlı ağ içgörüleri sağlamanın yanı sıra, Datadog TCP yeniden iletimleri ve bağlantı kaybı gibi önemli ağ ölçümlerini de izlemenize olanak tanır.
NPM'si, Istio servis ağıyla düzenlenen Windows ve Linux cihazlarını ve konteyner ortamlarını izlemek için kullanılabilir.
Kullanım örnekleri
- Gerçek zamanlı izleme
- Entegrasyonlar
- Ağ haritalama
Eksiklikler
- Dik bir öğrenme eğrisi var
- Belgelemeyi öğrenmek karmaşık olabilir
- Müşteri desteği daha iyi geliştirilebilir
G2'de Datadog Ağ Performans İzleme incelemeleri
| Kategori | Datadog Ağ Performans İzleme Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,4 ( 530 ) |
| Ürün iş yaparken iyi bir ortak oldu mu? | 8.5 |
| Destek kalitesi | 8.3 |
| Yönetim Kolaylığı | 8.3 |
| Kullanım Kolaylığı | 8.2 |
Capterra'da Datadog Ağ Performans İzleme incelemeleri
| Kategori | Datadog Ağ Performans İzleme Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,6 ( 242 ) |
| Kullanım Kolaylığı | 4.2 |
| İşlevsellik | 4.5 |
| Para Karşılığı Değer | 4.1 |
7. Dynatrace
Dynatrace platformu, her ölçekteki işletmenin ağlarını en son analitik ve otomasyonla gözlemlemesi için tasarlanmıştır. Ağ izleme aracı, bağlantıları anlamak ve daha iyi yanıtlar elde etmek için verileri bağlamsal olarak analiz eder. Otomasyondan yararlanan Dynatrace, ayrıca önemli iş süreçlerini kolayca keşfetmenizi ve incelemenizi sağlar.
Dynatrace, Davis® hipermodal AI ile birleşik gözlemlenebilirlik ve güvenlik sunar. Bu, BT ekiplerinin bulut operasyonlarını modernize etmesini ve otomatikleştirmesini sağlar.
Kullanım örnekleri
- Altyapı gözlemlenebilirliği
- Güvenlik analitiği
- Kurumsal düzeyde gizlilik ve uyumluluk yönetimi
Eksiklikler
- Daha deneyimli BT profesyonelleri için daha uygundur
- Sorun uyarılarında gecikmeler
- Dynatrace kullanıcı arayüzünü geliştirebilir.
Dynatrace'in G2'deki incelemeleri
| Kategori | Dynatrace Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,5 ( 1.244 ) |
| Ürün iş yaparken iyi bir ortak oldu mu? | 8.7 |
| Destek kalitesi | 8.7 |
| Yönetim Kolaylığı | 8.2 |
| Kullanım Kolaylığı | 8.3 |
Dynatrace incelemeleri Capterra'da
| Kategori | Dynatrace Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,5 ( 52 ) |
| Kullanım Kolaylığı | 4.3 |
| İşlevsellik | 4.4 |
| Para Karşılığı Değer | 4.3 |
8. Progress Whatsup Gold
Progress WhatsUp Gold, BT ekibinizin bulut veya şirket içi altyapı aracılığıyla sorunları hızla belirlemesini ve çözmesini sağlar. Şirket, tüm uygulamaların, ağ cihazlarının ve sunucuların durumu ve performansına ilişkin tam görünürlük sağlar.
WhatsUp Gold Layer 2/3 keşfi, BT ağınızdaki her bağlı uç noktayı keşfetmenize, haritalamanıza ve izlemenize olanak tanır. Bu, herhangi bir bağlantı sorununu tespit etmek ve düzeltmek için gereken süreyi önemli ölçüde azaltmaya yardımcı olur.
Kullanım örnekleri
- Ağ kullanılabilirliği
- Performans izleme
- Gerçek zamanlı uyarı
Eksiklikler
- Raporlama aracı geliştirilebilir
- Bazı G2 kullanıcılarına göre, yamaların çoğunun manuel olarak uygulanması gerekiyor
- Uyarılar bazen yanlış pozitif bildirimler üretiyor
G2'de Progress WhatsUp Gold incelemeleri
| Kategori | WhatsUp Altın Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,4 ( 309 ) |
| Ürün iş yaparken iyi bir ortak oldu mu? | 9.0 |
| Destek kalitesi | 8.8 |
| Yönetim Kolaylığı | 8.2 |
| Kullanım Kolaylığı | 8.5 |
Capterra'da WhatsUp Gold incelemeleri
| Kategori | WhatsUp Altın Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,5 ( 223 ) |
| Kullanım Kolaylığı | 4.2 |
| İşlevsellik | 4.5 |
9. Nagios XI
Nagios XI, BT ağınızın kurumsal düzeyde izlenmesini, uyarılarını ve analizini sunar. Çözüm, ölçeklenebilirlik ve etkinlik için yüksek verimli süreçler kullanan Nagios Core 4 izleme motorunda çalışır.
Başlıca pazarlama önerilerinden biri, BT ekiplerinin e-posta, SMS, Slack veya Microsoft Teams aracılığıyla gönderilen uyarılar yoluyla sorunları proaktif bir şekilde izlemesine, tespit etmesine ve çözmesine olanak sağlamasıdır.
Kullanım örnekleri
- BT altyapısının izlenmesi
- Merkezi yönetim
- Proaktif uyarılar
Eksiklikler
- Orta düzeyde öğrenme eğrisi
- Özelleştirme karmaşık olabilir
- Kullanıcı arayüzü geliştirilebilir
Nagios XI G2'de incelemeler
| Kategori | Nagios XI Puanı |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,5 ( 51 ) |
| Ürün iş yaparken iyi bir ortak oldu mu? | 8.3 |
| Destek kalitesi | 8.8 |
| Yönetim Kolaylığı | 7.3 |
| Kullanım Kolaylığı | 8.8 |
Nagios XI incelemeleri Capterra'da
| Kategori | Nagios XI Puanı |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,6 ( 41 ) |
| İşlevsellik | 4.5 |
10. Zabbix
Zabbix, ağların, sunucuların, sanal makinelerin ve uygulamaların sağlığını ve bütünlüğünü izleyen kurumsal sınıf bir yazılımdır. Esnek bir bildirim mekanizması kullandığı için, BT iş liderleri herhangi bir teknik sorun veya güvenlik açığından hemen haberdar edilir, böylece sorunları hemen giderebilirler.
Platform, tüm BT altyapı yığınınıza tek bir pencereden bakmanızı sağlayarak BT ekiplerinin ağ ve sunucu altyapılarını, bulut dağıtımlarını, API'leri ve web sitelerini, sunucuları ve uygulamaları, IoT cihazlarını ve sensörlerini kolayca izlemelerine olanak tanır.
Kullanım örnekleri
- Tek cam yönetimi
- Esnek dağıtım seçenekleri
- Sınırsız ölçeklenebilirlik
Eksiklikler
- Müşteri desteği geliştirilebilir
- Daha deneyimli BT profesyonelleri için daha uygun olabilir
- Sınırlı dokümantasyon
Zabbix'in G2'deki incelemeleri
| Kategori | Zabbix Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,3 ( 187 ) |
| Ürün iş yaparken iyi bir ortak oldu mu? | 7.9 |
| Destek kalitesi | 7.9 |
| Yönetim Kolaylığı | 7.8 |
| Kullanım Kolaylığı | 7.3 |
Capterra'da Zabbix incelemeleri
| Kategori | Zabbix Derecelendirmesi |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,7 ( 87 ) |
| Kullanım Kolaylığı | 4.0 |
| İşlevsellik | 4.5 |
| Para Karşılığı Değer | 4.7 |
En iyi NMS yazılımlarının karşılaştırılması (G2)
| Kategori | NinjaBir | Avustralyalı | Ev | ManageEngine OpManager | PRTG Ağ İzleyicisi | Datadog Ağ Performans İzleme | Dinamizm | WhatsUp Altın | Nagios XI | Zabbix |
| Etraflı | 4. 5 üzerinden 7 ( 1.415 ) | 5 üzerinden 4,5 ( 316 ) | 5 üzerinden 4,8 ( 87 ) | 5 üzerinden 4,5 ( 104 ) | 5 üzerinden 4,6 ( 89 ) | 4. 5 üzerinden 4 ( 530 ) | 5 üzerinden 4,5 ( 1.244 ) | 4. 5 üzerinden 4 ( 309 ) | 5 üzerinden 4,5 ( 51 ) | 5 üzerinden 4,3 ( 187 ) |
| Ürün iş yaparken iyi bir ortak oldu mu? | 9. 5 | 9.1 | 9.7 | 9. 1 | 8. 7 | 8.5 | 8. 7 | 9.0 | 8.3 | 7.9 |
| Destek kalitesi | 9. 3 | 8.9 | 9. 6 | 8 .9 | 8. 3 | 8.3 | 8. 7 | 8.8 | 8.8 | 7.9 |
| Yönetim Kolaylığı | 9.3 | 8. 7 | 9.1 | 9. 2 | 8.5 | 8. 3 | 8. 2 | 8.2 | 7.3 | 7. 8 |
| Kullanım Kolaylığı | 9.2 | 8.7 | 9.5 | 8. 8 | 8. 6 | 8.2 | 8.2 | 7.3 | 7.4 | 8.2 |
En iyi NMS yazılımının (Capterra) karşılaştırılması
| Kategori | NinjaBir | Avustralyalı | Ev | ManageEngine OpManager | PRTG Ağ İzleyicisi | Datadog Ağ Performans İzleme | Dinamizm | WhatsUp Altın | Nagios XI | Zabbix |
| Etraflı | 5 üzerinden 4,8 ( 228 ) | 4. 5 üzerinden 6 ( 73 ) | 5 üzerinden 4,9 ( 102 ) | 5 üzerinden 4,7 ( 103 ) | 5 üzerinden 4,6 ( 236 ) | 5 üzerinden 4,6 ( 242 ) | 4. 5 üzerinden 5 ( 52 ) | 5 üzerinden 4,5 ( 223 ) | 5 üzerinden 4,6 ( 41 ) | 5 üzerinden 4,7 ( 87 ) |
| Kullanım Kolaylığı | 4. 7 | 4. 4 | 4. 4 | 4.6 | 4. 4 | 4. 2 | 4.3 | 4.2 | 4.4 | 4.0 |
| Müşteri Desteği | 4. 7 | 4.6 | 4.2 | 4.6 | 4. 2 | 4. 2 | 4. 2 | 4. 2 | 4. 2 | 4. 2 |
| İşlevsellik | 4. 6 | 4.5 | 4. 5 | 4.6 | 4.5 | 4.5 | 4. 4 | 4. 5 | 4. 5 | 4.5 |
| Para Karşılığı Değer | 4.7 | 4.3 | 4. 4 | 4.6 | 4.4 | 4.1 | 4.3 | 4.4 | 4.7 | 4.9 |
Ağ izleme ve yönetim araçlarının son puanları ve özetleri
| Satıcı | Son Skor | Özet |
| NinjaBir | 2. 220 | NinjaOne'ın ağ yönetim aracı, RMM yazılımına özgü bir çözümdür ve bu sayede her ölçekteki şirket için uygun maliyetli, bütünleşik bir platformdur. |
| Dinamizm | 1.832 | Dynatrace her ölçekteki işletme için kapsamlı bir çözümdür. Ancak olgun bir ürün olarak daha deneyimli BT personeli için daha uygun olabilir. |
| Datadog Ağ Performans İzleme | 1.3 03 | Datadog, uçtan uca çok yönlü bir izleme çözümü arayan orta ölçekli MSP'ler için iyi bir çözümdür. |
| WhatsUp Altın | 1. 072 | WhatsUp Gold, çoğunlukla BT ağlarını kolay anlaşılır öğe durumu ve uyarılarla görselleştirmek isteyen daha yalın MSP'ler tarafından kullanılır. |
| Avustralyalı | 0,941 | Kolayca kurulup dağıtılabilen bir araç arayan MSP'ler ve dahili BT ekipleri için uygun bir çözüm. |
| PRTG Ağ İzleyicisi | 0,870 | Şirket içi kurulumları tercih eden KOBİ'ler için daha uygun olan PRTG, dağıtık ekiplere sahip şirketler için sağlam bir seçimdir. |
| Zabbix | 0,787 | Düşük puanına rağmen Zabbix, ağ altyapısını izlemek isteyen daha küçük ve daha yalın BT kuruluşları için sağlam bir çözümdür. |
| Ev | 0,774 | Domotz, müşteri desteği ve tüm müşterileriyle proaktif bir iş ortağı olma konusunda iyi puanlar alıyor. |
| ManageEngine OpManager | 0,764 | OpManager, daha kapsamlı bir izleme araçları seti isteyen büyük BT kuruluşları için uygun bir seçimdir. |
| Nagios XI | 0,627 | Nagios XI, karmaşık kullanıcı arayüzü sayesinde daha deneyimli BT teknisyenlerine sahip KOBİ'ler için iyi bir çözümdür. |
Sıralama formülümüz
Her satıcı için nihai puanı türetmek için çeşitli metrikleri hesaba katan ağırlıklı bir formül kullandık. İşte nasıl parçalandığı:
Son Puan = w1 * G2 Genel Yıldız Derecesi + w2 * Capterra Genel Yıldız Derecesi + w3 * G2 İş Yapmada İyi Bir Ortak + w4 * Capterra Müşteri Desteği + w5 * G2 Toplam İnceleme Sayısı (Ölçekli) + w6 * Capterra Toplam İnceleme Sayısı (Ölçekli) + Diğer Faktörler
Nerede:
w1 = 0,15 (G2 Genel Yıldız Derecelendirmesi için Ağırlık)
w2 = 0,15 (Capterra Genel Yıldız Derecelendirmesi için Ağırlık)
w3 = 0,2 (G2 İş Yapmada İyi Bir Ortak için Ağırlık)
w4 = 0,2 (Capterra Müşteri Desteği için Ağırlık)
w5 = 0,1 (G2 Ölçekli Toplam İnceleme Sayısı için Ağırlık)
w6 = 0,1 (Capterra Ölçekli Toplam İnceleme Sayısı için Ağırlık)
Diğer Faktörler arasında kullanım kolaylığı gibi ek metrikler bulunur ve her biri ilgili ağırlıklarla çarpılır:
w7 = 0,05 (G2 Kullanım Kolaylığı için Ağırlık)
w8 = 0,05 (Capterra Kullanım Kolaylığı için Ağırlık)