- Konular
- 59,185
- Online süresi
- 4ay 14g
- Reaksiyon Skoru
- 14,227
- Altın Konu
- 2,398
- Başarım Puanı
- 1,051
- TM Yaşı
- 11 Yıl 1 Ay 21 Gün
- MmoLira
- 694,336
- DevLira
- 234
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Pasifik Adventist Üniversitesi ( PAU ), Papua Yeni Gine'nin Port Moresby şehrinin 21 kilometre (30 dakika) dışında bulunan ve Yedinci Gün Adventist Kilisesi'nin Güney Pasifik Bölümü tarafından işletilen üçüncül bir kurumdur . Hem öğretim kadrosu hem de öğrenci topluluğu uluslararası bir yapıya sahiptir. Öğrencilerin çoğu Papua Yeni Gine ve Tonga, Fiji, Samoa, Vanuatu ve Solomon Adaları gibi diğer Pasifik ada ülkelerinden gelirken, diğerleri Afrika, Avustralya, Pakistan, Çin, Filipinler ve Amerika Birleşik Devletleri'nden gelmiştir.
Dünyanın ikinci büyük Hristiyan okul sistemi olan Yedinci Gün Adventist eğitim sisteminin bir parçasıdır.
Kampüs
Kampüs ayrıca bir kuş koruma alanı olarak da bilinir. Kampüsteki bir kuş türü dünyanın bu bölgesine özgüdür. "Kuş adam" olarak da bilinen Mike Tarburton orada kalmış ve kuş yaşamını dikkatle izlemiştir. Şimdi emeklilik için Avustralya'ya taşınmıştır ve çalışmaları öğrencileri tarafından üstlenilmiştir. Kampüs dünyanın dört bir yanından kuş gözlemcileri tarafından sık sık ziyaret edilmektedir.Üniversite ayrıca, ayinleri İngilizce olarak yürütülen Koiari Park Adventist Kilisesi'ne de ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca, ayinlerin Tok Pisin dilinde yürütüldüğü ikinci bir kilise daha vardır . Kilisenin kıdemli Pastörü şu anda kendisi de PAU mezunu olan Pr Lucas Marley'dir.
Çiftçilik
PAU, Port Moresby şehrinin taze ürünlerine ev sahipliği yapmaktadır. Her pazar sabahı saat 5 gibi şehir sakinleri hafta boyunca yiyeceklerini almak için sıraya girerler. Birçok gurbetçi, iş yeri ve şehrin zenginleri taze sebze ve meyvelerin tadını çıkarır ve pazar devam ederken sakinler tarafından ücretli kahvaltı da servis edilir. Bu nedenle PAU, kilisesinden ve ücretlerden aldığı payın dışında iyi bir miktarda mali ve ekonomik fayda elde eder.Tarih
Kurum, 1983 yılında yüksek öğrenim koleji olan Pacific Adventist College adıyla kurulmuş ve 1997 yılında Papua Yeni Gine hükümeti tarafından üniversite statüsüne kavuşturulmuştur. Okul şu anda işletme, eğitim, fen, sağlık bilimi (hemşirelik), teoloji ve beşeri bilimler alanlarında lisans ve (bazı) yüksek lisans derecesi sunmaktadır.Akademik bölümler
Üniversite aşağıdaki okullara ayrılmıştır:- Beşeri Bilimler, Eğitim ve İlahiyat Okulu
- İşletme Fakültesi
- Sağlık Bilimleri Fakültesi
- Bilim ve Teknoloji Okulu
Yayınlar
Pasifik Adventist Üniversitesi Monografi Dizisi, öğretim üyesi Jennifer Jones'un Papua Yeni Gine'deki Yedinci Gün Adventist Kilisesi müziği üzerine yaptığı çalışmayla yayınlanmaya başladı. Bu cilt, Papua Yeni Gine Çalışmaları Enstitüsü tarafından ortak olarak yayınlandı.Üniversitenin kuruluşunun yirmi beşinci yıldönümünde (Ağustos 2009) Davaria: Pacific Adventist Üniversitesi Dergisi adı altında yeni bir elektronik dergi yayımlanmaya başlandı." Aynı zamanda üniversite, bir Topluluk Radyo İstasyonu (Radio 2G; 97.9 FM) kurduğunda daha ileri bir iletişim girişimine başladı.
Pacific Adventist College'ın eski müdürleri
- Ray Wilkinson
- Alan Sonter
- Owen Hughes
Eski Rektör Yardımcıları
- Owen Hughes
- Harold Peters
- Nemani Tausere
- Branimir Schubert
- Ben Thomas