- Konular
- 59,185
- Online süresi
- 4ay 14g
- Reaksiyon Skoru
- 14,227
- Altın Konu
- 2,398
- Başarım Puanı
- 1,051
- TM Yaşı
- 11 Yıl 1 Ay 20 Gün
- MmoLira
- 694,336
- DevLira
- 234
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Yeni Kaledonya Üniversitesi UNC ( Université de la Nouvelle-Calédonie ), Nouméa ve Koné'de bulunan Yeni Kaledonya Akademisi'nin bir parçası olan bir Fransız üniversitesidir.
Üniversite, 1987'de Université Française du Pacifique'in (Fransız Pasifik Üniversitesi) kurulmasıyla başlar ve biri Fransız Polinezyası'nda diğeri Yeni Kaledonya'da olmak üzere iki merkezle kurulmuştur . 1997'de iki bölümün ayrı üniversitelere bölünmesine karar verildi ve böylece 1999'da Université de la Nouvelle Calédonie ve Université de la Polynésie Française kuruldu.
UNC, her yıl yaklaşık 100 profesör ve araştırmacı ve 100 idari çalışandan oluşan bir kadroyla yaklaşık 3.000 yerel ve uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. UNC'nin 2021'den bu yana Başkanı, Gaël Lagadec ve Jean-Marc Boyer'in yerini alan ekonomist Catherine Ris'tir.
Tarih
UNC başlangıçta 1987'de kurulan Université Française du Pacifique'in (Fransız Pasifik Üniversitesi) bir bileşeniydi ve Fransız Polinezyası'ndaki başka bir merkezle birlikteydi. 1992 ile 1995 yılları arasında üniversite, Bilimler ve Teknikler Bölümü ile idari hizmetlerin bulunduğu Nouméa semtlerinden biri olan Nouville'de genişledi. O zamandan beri Hukuk, Ekonomi ve Yönetim Bölümü Nouville'deki Les Anciens Ateliers du Bagne'de (Eski Ceza Kolonisi Atölyeleri) bulunmaktadır.1994 yılında, UNC kampüsünde öğrencilere konaklama sağlamak için bir konut inşa edildi ve 2003 yılında uluslararası öğrencilere konaklama imkânı sağlamak için genişletildi. 2006 yılında, Fransız Hükümeti Nouville kampüsünün genişletilmesini finanse etti ve Nouméa'daki eski Magenta kampüsü 2012 yılında kapatıldı.
1 Mayıs 2009'da, 1990'da kurulan Yeni Kaledonya Institut Universitaire de Formation des Maîtres (Öğretmen Eğitimi için Üniversite Enstitüsü) UNC'ye dahil edildi. Ayrıca Wallis ve Futuna Bölgesi'ni de kapsar. Enstitünün amacı, Yeni Kaledonya'daki ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine Fransız Denizaşırı Departmanları ve Bölgelerinde bulunan belirli özellikleri içeren bir eğitim sunmaktır.
Fransız Hükümeti ve Yeni Kaledonya Hükümeti'nin desteği sayesinde UNC önemli ölçüde büyüdü. 2011 Pasifik Oyunları'na katılan sporcuları barındırmak için Nouville kampüsünde birkaç yapı inşa edildi:
- bir spor salonu
- 500 odalı yeni bir rezidans
- Magenta kampüsünden profesörleri ve öğrencileri ağırlamak için bir uzantı
Akademik
UNC, bir Doktora Okulu, bir enstitü ve dört bölümden oluşmaktadır. UNC'de 13 Lisans derecesi , 4 Yüksek Lisans derecesi ve 10 Diploma sunulmakta ve tıp fakültesi ve öğretmen koleji için rekabetçi giriş sınavlarına hazırlık yapılmaktadır. UNC ayrıca Centre National d'Enseignement à Distance'ın (Fransız Ulusal Uzaktan Eğitim Merkezi) katılımıyla kampüs dışındaki öğrenciler için uzaktan eğitim de sunmaktadır.Hukuk, Ekonomi ve Yönetim Bölümü
Bu bölüm, medeni hukuk profesörü Étienne Cornut tarafından yönetiliyor ve Nouville kampüsünde bulunuyor. UNC'nin Hukuk, Ekonomi ve Yönetim Bölümü'nden dört lisans derecesi alınabiliyor:- Hukuk, Ekonomi ve Yönetim Lisansı: Hukuk alanında uzman
- Hukuk, Ekonomi ve Yönetim Lisansı: Ekonomi ve Yönetim alanında uzman
- Hukuk, Ekonomi ve Yönetim alanında Profesyonel Lisans: İşletme anadalında
- Hukuk, Ekonomi ve Yönetim alanında Profesyonel Lisans: Muhasebe ve Yönetim alanında uzman
Edebiyat, Diller ve Beşeri Bilimler Bölümü
UNC Edebiyat, Diller ve Beşeri Bilimler Bölümü Dekanı Patrice Christophe'dur (2023) ve idari ofisleri Nouville'de bulunmaktadır. UNC öğrencileri Edebiyat, Diller ve Beşeri Bilimler Bölümü'nde aşağıdaki dört lisans derecesi arasından seçim yapabilirler:- Sanat, Edebiyat ve Diller Lisansı: İngilizce anadal
- Sanat, Edebiyat ve Diller Lisansı: Bölgesel Diller, Edebiyat ve Medeniyetler alanında uzman
- Sanat, Edebiyat ve Diller Lisansı: Fransız Edebiyatı anadalında
- Beşeri Bilimler ve Sosyal Bilimler Lisansı: Coğrafya ve Planlama anadalında
- Beşeri Bilimler ve Sosyal Bilimler Lisansı: Tarih anadalında
- Beşeri Bilimler ve Sosyal Bilimler alanında Profesyonel Yüksek Lisans: Pasifik Toprakları'nın Bölgeleri ve Yerel Kalkınma, Planlama ve Kalkınması (2023) anadalında
- Çok disiplinli bir Sanat, Edebiyat ve Diller Araştırma Yüksek Lisansı: Sanat, Edebiyat ve Medeniyetler anadalında
Bilimler ve Teknikler Bölümü
Nouville kampüsünde bulunan Bilimler ve Teknikler Bölümü, fizikçi Michael Mayer (2023) tarafından yönetilmektedir.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
UNC Bilimler ve Teknikler Bölümü beş lisans derecesi sunmaktadır: - Fen Bilimleri, Teknolojiler ve Sağlık Lisansı: Matematik veya BT alanında uzman
- Fen Bilimleri, Teknolojiler ve Sağlık Lisansı: Fizik ve Kimya anadalında
- Fen Bilimleri, Teknolojiler ve Sağlık Lisansı: Doğa ve Yer Bilimleri alanında uzman
- İşletim Sistemleri ve Yazılım alanında Profesyonel Lisans: Enstrümantasyon ve Kalite Kontrol alanında uzman
- Bilim ve Teknolojiler Yüksek Lisansı: Çevre Yönetimi alanında uzmanlaşma
Öğrenciler UNC'nin Bilim ve Teknikler Bölümü'nde "Première Année des Etudes de Santé"yi (tıbbi bilimlerin birinci yılı) tamamlayabilirler. Bu birinci yılda yer alan üç üç aylık dönem ve dört yarışmanın tamamlanmasının ardından öğrenciler şu alanlarda çeşitli tıp dereceleri için çalışabilirler:
- Paris'teki Pierre ve Marie Curie Üniversitesi'nde İç Hastalıkları
- Paris Descartes Üniversitesi Châtenay-Malabry'de Eczacılık Bilimleri
- Montrouge'daki Paris Descartes Üniversitesi'nde
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.Hekimliği
- Paris'teki Pierre ve Marie Curie Üniversitesi'nde Ebelik
- Saint-Maurice Hastanesi'nde Fizik Tedavi, Saint-Maurice, Val-de-Marne
- Fiziksel, Fitness veya Kültürel Aktiviteleri Koordinasyon Diploması
- BT Mühendisliği ve Sistem Elektroniği Diploması
- Uygulamalı Yer Bilimleri Diploması: Madencilik, Su ve Çevre
- Çıkarma Metalurjisi ve Metalurji Mühendisliği Diploması
Sürekli Eğitim Bölümü
UNC'nin Sürekli Eğitim Departmanı, kişisel becerilerini geliştirmek isteyen çalışan öğrencilere eğitim ve öğretim sağlar.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Departman, mezun olan öğrencilere altı diploma verebilir:- Üniversite Çalışmalarına Erişim Diploması
- Yabancı veya İkinci Dil Olarak Fransızca Diploması (yoğun)
- Yabancı veya İkinci Dil Olarak Fransızca Diploması (yoğun olmayan)
- Madde Bağımlılığı Önleme ve Tedavisi Diploması
- Enerji ve Üretim Diploması
- Yayıncılık Ticareti Diploması (Kütüphane Bilimi)
Öğretmen Yetiştirme Üniversitesi Enstitüsü
Öğretmen Yetiştirme Üniversitesi Enstitüsü 1990 yılında Noumea'da kuruldu ve 2009 yılında UNC'ye dahil edildi. Enstitüde, UNC öğrencileri Yeni Kaledonya'da ilkokul öğretmeni olmak için yarışmaya hazırlanabiliyor veya Eğitim Meslekleri alanında Yüksek Lisans derecesi alabiliyor.Doktora Okulu
UNC'nin Doktora Okulu çok disiplinlidir ve lisansüstü öğrencilerine araştırmalarını bir ada bağlamında yürütme fırsatı sunar. Doktora Okulu, Tahiti'de bulunan Fransız Polinezyası Üniversitesi ile birlikte oluşturulmuştur ve Fransız Yüksek Öğrenim ve Araştırma Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Doktora Okulu, matematik profesörü Henri Bonnel tarafından yönetilmektedir.Araştırma
UNC, Yeni Kaledonya'daki araştırmaların referans noktasıdır ve beş araştırma ekibinin evidir:- Pasifik Bölgesi Yeni Araştırmalar Merkezi
- Bilgisayar Çalışmaları ve Matematik Araştırma Ekibi
- Ekonomi ve Hukuk Çalışmaları Laboratuvarı
- Yaşam Bilimleri ve Çevre Ada Laboratuvarı
- Çok Disiplinli Yer Bilimleri ve Çevre Merkezi
Önemli insanlar
Önemli mezunlar
- Sonia Backès (1976 doğumlu), siyasetçi, Kaledonya Cumhuriyetçileri partisi lideri ve Güney Eyaleti İl Meclisi Başkanı
- Didier Poidyaliwane (1966–2022), bağımsızlık yanlısı siyasetçi
Önemli fakülte
- Déwé Gorodey (1949 doğumlu), öğretmen, yazar, feminist ve politikacı