R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Sevdamsın 1
Sevdamsın
farkmt2official 1
farkmt2official
emirhanHCL 1
emirhanHCL
Scarlet 1
Scarlet
Best Studio 1
Best Studio
Hikaye Ekle

Fransız Polinezyası Üniversitesi

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

2021-09-24.jpg

Fransız Polinezyası Üniversitesi, Fransız Polinezyası'nın Puna'auia kentinde bulunan bir Fransız üniversitesidir .

Tarih

29 Mayıs 1987 tarihli bir kararnameyle kurulan üniversite, başlangıçta Fransız Pasifik Üniversitesi olarak adlandırıldı ve biri Yeni Kaledonya'da (şimdiki Yeni Kaledonya Üniversitesi ) ve diğeri Tahiti'de olmak üzere iki siteye bölündü . Üniversitenin idari merkezi Papeete'deydi. Her iki merkez de 31 Mayıs 1999 tarihli 99-445 sayılı Kararname ile özerk hale geldi.

Fransız Polinezyası Üniversitesi, Outumaoro, Punaauia, Tahiti'de bulunmaktadır. Öğrenci sayısı, 1999'dan bu yana %60'ın üzerinde önemli bir artışla istikrarlı bir şekilde artmaktadır ve aynı şekilde ders tekliflerinin çeşitliliği de artmıştır. 2019 itibarıyla öğrenci sayısı 2898'e ulaşmıştır.

Fransız Polinezyası Üniversitesi, özellikle mezunlarının istihdam edilebilirliği için uyguladığı proaktif politika nedeniyle, yerel gazetelerin sık sık gündemindedir. Bunlardan bazıları arasında, İşverenler Forumu, sınıf birincilerinin özel şirketler tarafından sponsorluğu, Kamu İstihdam Fuarı, akademik topluluk tarafından geliştirilen yenilikçi öğretim yöntemleri sayılabilir.

Başkanlar

• Pierre Verin (1997–1999), Fransız Pasifik Üniversitesi başkanı
  • Sylvie André (2001–2005), 1999 ve 2000 yılları arasında geçici yönetici
  • Louise Peltzer (2005–2011)
  • Eric Conte (2011–2017)
  • Patrick Capolsini (2017–)

Organizasyon

Üniversite, tüm personel üzerinde yetkiye sahip olan Başkan tarafından yönetilir. Başkan, Yönetim Kurulu'nun yardımıyla kurumun politikasını belirler. Yürütme makamı olarak Başkan, Fransız Yüksek Öğrenim Bakanlığı ile çok yıllık sözleşmeyi hazırlar ve uygular ve üniversite adına anlaşmalar ve sözleşmeler yapar. Başkan, üniversite bütçesinin gelir ve giderlerinden sorumlu baş memurdur ve düzeni sağlamaktan sorumludur. Seçilen Yönetim Kurulu üyelerinin çoğunluğu tarafından dört yıllık bir süre için seçilir.

Profesör Eric Conte, 23 Haziran 2011'de Fransız Polinezyası Üniversitesi'nin başkanlığına seçildi.

Conte'ye dört başkan yardımcısı yardımcı oluyor:

1. Mütevelli Heyeti: Patrick Capolsini, Bilgisayar Bilimi Doçenti;
  2. Bilimsel Kurul: Alban Gabillon, Bilgisayar Bilimleri alanında tam profesör;
  3. Öğrenci Hayatı: Vincent Dropsy, ekonomi doçenti
  4. Öğrenci Başkan Yardımcısı: Andrew John; çeşitli komitelerdeki öğrenci temsilcilerinin sözcüsüdür.
Kurul (CA), kurumun politikasını belirler. Bu nedenle, mali politika tartışmasından sonra bütçeyi kabul eder. Başkan tarafından imzalanan anlaşmaları ve sözleşmeleri onaylar. Ayrıca, Başkanın önerisi üzerine üniversiteye tahsis edilen pozisyonları doldurur. Kuralları inceler ve kabul eder ve başkanın yıllık raporunu onaylar.

Kampüs

15.000 m2'den büyük tesisleri de içeren 12 hektardan büyük bir alanı kaplayan Outumaoro kampüsü şunları içerir:

• Öğretim binaları (derslikler, ders odaları, amfiler);
  • Araştırma laboratuvarları;
  • Toplantı odaları, video odaları, bilgisayar odaları, dil laboratuvarı;
  • Yaklaşık 45.000 kitap, 257 dergi aboneliği, video ve DVD'ler (800'den fazla başlık), CD-Rom ve çevrimiçi elektronik dokümantasyon (veritabanları, metinler, süreli yayınlar) içeren bir kütüphane;
  • Çoğunluğu uzak adalardan gelen öğrencilerin kaldığı 72 odalı bir yurt;
  • Öğrencilere öğle yemeği imkânı sağlayan öğrenci restoranı ve kafeteryası;
  • Kurs ve spor müsabakalarının yapıldığı spor salonu;
  • Fransız Polinezyası'nda benzersiz bir tesis: tırmanma duvarı.

Öğretim ve araştırma

Öğretim

Fransız Polinezyası Üniversitesi, Fransız Polinezyası'nın yerel işgücü piyasasına uyarlanmış, çeşitlendirilmiş ve geniş bir ders yelpazesine sahiptir. 2012 itibarıyla 3051 öğrenci ve 40 doktora adayı bulunmaktadır.

Hukuk, Ekonomi, Yönetim alanlarında eğitim

• Hukuk eğitimi sertifikası
  • Kamu Yönetimi Lisansı (L3)
  • Hukuk Lisansı
  • Ekonomi ve Yönetim Lisansı
  • Turizm ve Uluslararası Tatil Köyü Yönetimi Lisans Programı
  • Ekonomik Faaliyetler Hukuku Yüksek Lisansı
  • Yönetim Yüksek Lisansı
  • "Ombudsman" derecesi
  • Çevre Hukuku alanında üniversiteye özgü sertifika
  • Fransız Polinezyası'nda İş Hukuku alanında üniversite sertifikası
  • Devlet Memurluğu Sınavlarına Hazırlık
  • Hukuk Çalışmaları Enstitüsü
  • Fransız Polinezyası'nda Arazi Talepleri Eğitimi
  • Yerel meclis üyeleri ve belediye yetkilileri için kurslar: "Fransız Polinezyası kurumları", "Yerel yönetimlerin mali yönetimi", "Fransız Polinezyası'nda yerel yönetimlerin genel kodunun uygulanması", "Kamu Muhasebesi", "Yerel yönetim davaları", "Yerel mali davalar", "Sözleşmeler ve Satın Alma", "Kamu yetkilileri tarafından ekonomik ve sosyal faaliyetlerin kontrolü", "Seçilmiş ve belediye yetkililerinin cezai sorumluluğu", "Topluluklar arası"
  • Üniversite derecesi "Takım yöneticisi olmak"
  • İşletme Yaratma ve Yönetimi alanında üniversite derecesi
  • Üniversite derecesi "Muhasebeci Yardımcısı"
  • "SAGE yazılım uygulamasıyla özel ve kamu şirketlerinin muhasebeleştirilmesi" Üniversite sertifikası
  • "E-ticaret" alanında Üniversite Sertifikası
  • İnsan Kaynakları Yönetimi Eğitimi
Sanat, Dil ve Sosyal Bilimler Dersleri

• Tarih ve Coğrafya Lisans Programı
  • Uluslararası İşletmeye Uygulanan Yabancı Diller Lisansı (İngilizce-İspanyolca)
  • Sanat ve Fransız Edebiyatı alanında BA
  • İngiliz Dili Çalışmaları alanında lisans
  • Polinezya Çalışmaları alanında BA
  • Okyanusya'daki Diller, Kültürler ve Toplumlar alanında Yüksek Lisans
  • Üniversiteye özgü sertifika "İş İngilizcesi"
  • Tahiti dilinde konuşma - Seviye 1
  • Tahiti dilinde konuşma - Seviye 2
  • Tahiti dilinde konuşma - Seviye 3
  • İspanyolca konuşmak
  • "Eko-sorumluluğa Giriş" Eğitimi
Multidisipliner eğitim

• Üniversiteye giriş için derece, Seçenek A (Beşeri Bilimler)
  • Okyanus Ortamlarında BA
Fen dersleri

• Sağlık ve Tıp Öncesi Çalışmalar (1. yıl)
  • Matematik alanında lisans derecesi
  • Bilgisayar Bilimleri alanında BS
  • Fizik ve Kimya alanında Lisans
  • Biyoloji alanında lisans
  • Mesleki derece (L3) Enerji ve çevre mühendisliği, yenilenebilir enerji ve enerji yönetimi konusunda uzmanlaşmış (2013'te açılacak)
  • Mesleki derece (L3) Sistemler ve yazılım, bilgi teknolojisi ve iletişim konusunda uzmanlaşmış
  • Doğa Bilimleri, Çevre ve Ekoloji alanında Yüksek Lisans, çevre uzmanlığı (2012'de UPMC Paris VI'da M1, 2013'ten itibaren Tahiti'de M2)
  • Üniversite derecesi "İntihar Bakımı ve Önleme"
  • Üniversite derecesi "Spa Yöneticisi"
  • Üniversite derecesi "Sağlık ve Refah Uygulamaları"
  • Üniversite derecesi "Organik tarım"
  • BT ve İnternet Sertifikası (2i) Seviye 1'e Hazırlık

Uluslararası ilişkiler

Uluslararası İlişkiler ofisi, üniversitenin uluslararası işbirliği politikasını uygular. İç bilgi, organizasyon ve yönetimin yanı sıra karşılamayı da üstlenir. Ayrıca yabancı üniversiteler ve kuruluşlarla dış ilişkilerle ilgilenir. Üniversite başkanının sorumluluğu altında, uluslararası bir görevli olan Dr. Leopold Mu Si Yan, uluslararası ilişkiler eylemlerini koordine eder.

Ofisin faaliyetleri

• Yurt dışında eğitim görmek isteyen adaylara, UPF'deki değişim programlarıyla gelen ortak üniversitelerdeki yabancı öğrencilere bir veya iki dönem boyunca eğitim vermek ve destek sağlamak, akademisyenlerin uluslararası faaliyetler geliştirmelerine yardımcı olmak.
  • Mali yardımları yönetmek (2011-2012'de aylık 47.732 XPF uluslararası hareketlilik yardımı ve Erasmus hibeleri), ortak üniversitelerle iş birliği ilişkilerini izlemek ve geliştirmek.
  • Kampüsü ziyaret eden yabancı heyetlerin konaklama programlarını organize etmek, yabancı öğrenci ve akademisyenleri (Erasmus öğretim görevliliği kapsamında) karşılamak.
  • "Araştırma ve Uluslararası İlişkiler Mektubu" aracılığıyla üniversite topluluğunu UPF'nin uluslararası ilişkileri konusunda bilgilendirin ve Oryantasyon Günü veya Lisansüstü İşverenler Forumu gibi etkinliklere katılım ve dokümantasyon kaynaklarının sağlanması yoluyla kamuoyunu bilgilendirin.

Araştırma

Her üniversite, öğrencilerin gelecekteki kariyerlerini hazırladıkları bir öğrenme yeridir. Ayrıca, her üniversite bir araştırma yeridir. Bu nedenle uygun eğitimi sağlamalıdır. Öğretmenler de araştırmacılardır. Fakülte üyeleri, her biri bir uzmanlık alanına sahip olan doçentler ve tam profesörlerdir. Uzmanlık alanlarına bağlı olarak araştırma ekiplerinin bir parçasıdırlar. Fransız Polinezyası Üniversitesi'nin beş laboratuvarı vardır:

• Yönetim ve Ada Geliştirme (GDI),
  • Okyanusya'daki Geleneksel ve Çağdaş Topluluklar (Eastco)
  • Güney Pasifik Geopolü (GEPASUD)
  • Bilgi Teorisine Uygulamalı Cebirsel Geometri (GAATI)
  • IRD, Ifremer ve Louis Malardé Enstitüsü ortaklığıyla "Pasifik Ada Ekosistemleri" Ortak Araştırma Birimi (UMR-EIO).
Üniversitede 95 öğretim görevlisi bulunmaktadır:

• 65 öğretim üyesi (19 profesör ve 46 doçent),
  • 28 ortaokul öğretmeninden oluşan bir yardımcı öğretim görevlisi kadrosu
  • 2 geçici öğretim ve araştırma görevlisi.

Önemli fakülte

• Carole Atem - müzisyen ve Fransızca öğretmeni
  • Florent Atem - müzisyen ve İngilizce öğretmeni
  • Flora Devantine (1942 doğumlu) - yazar
  • Jean-Claude Teriierooiterai - dilbilimci
  • Jean-Marius Raapoto - dilbilimci ve politikacı
  • Bruno Saura - Polinezya kültürü profesörü
  • R. Keao NeSmith - Yerli Hawaiili dilbilimci, eğitimci ve çevirmen
  • Louise Peltzer - politikacı, hükümet bakanı, dilbilimci; üniversite başkanı

Önemli mezunlar

• Nicole Bouteau (1969 doğumlu) - politikacı
  • Ilaïsaane Lauouvéa (1970 doğumlu) - siyasetçi
  • Tearii Alpha (1971 doğumlu) - siyasetçi
  • Mireille Chinain - deniz bilimci
  • Steve Chailloux - politikacı
  • Nicole Sanquer (1972 doğumlu) - siyasetçi
  • Vaimalama Chaves (1994 doğumlu) - şarkıcı, güzellik yarışması birincisi ve 2019 Fransa Güzeli seçilen model.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri