kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cancan.1234 1
Cancan.1234
farkmt2official 1
farkmt2official
Hikaye Ekle

Altın Konu SQL Veritabanını Yeniden Adlandırma Nasıl Yapılır?

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

rename.png

SQL Veritabanını Yeniden Adlandırma Nasıl Yapılır?
Bir veritabanı adını yeniden adlandırmanın birkaç nedeni olabilir. Nedenlerden biri, adlandırma çakışmalarından kaçınmak veya farklı veri türlerini farklı veritabanlarına ayırmak olabilir. Başka bir neden de, bunları daha açıklayıcı ve yönetimi daha kolay hale getiren düzenli bir şekilde düzenlemek olabilir.

ALTER DATABASE...MODIFY İfadesi

SQL'deki ALTER DATABASE...MODIFY ifadesi, SQL Veritabanı Sunucusu'nda var olan bir veritabanı adının adını değiştirmek için kullanılır. Lütfen bu komutun MySQL veritabanında çalışmadığını unutmayın.

Sözdizimi

ALTER DATABASE...MODIFY komutunun sözdizimi aşağıdadır:
ALTER DATABASE OldDatabaseName MODIFY NAME = NewDatabaseName;

Örnek

Aşağıda, testDB veritabanının adını tutorialsDB olarak değiştirmek için SQL Server'da kullanılacak SQL komutu yer almaktadır:

ALTER DATABASE testDB MODIFY NAME = tutorialsDB ;

Dump ve Reimport kullanarak veritabanını yeniden adlandırın

MySQL'de bir veritabanı adını yeniden adlandırmak istiyorsanız , basit yol tüm veritabanını bir SQL dosyasına dökmek ve ardından yeni bir veritabanına yeniden içe aktarmaktır. Bu, bu eğitimde takip edeceğimiz üç adımlı bir işlemdir:

Adım 1 - Eski Veritabanını Boşaltın

testDB veritabanının adını tutorialsDB olarak değiştirmek istediğinizi düşünün . Bu yüzden önce MySQL mysqldump komutunu kullanarak basit bir SQL dosyasına dökeceğiz . Bu işlem komut satırından gerçekleştirilecek ve bir veritabanı kullanıcı adı ve parolası, tercihen yönetici ayrıcalığı gerektirecektir.

$ mysqldump -u username -p"password" -R testDB > testDB.sql

Veritabanına bağlanmak için -p bayrağını hemen ardından parolamızı kullanarak aralarına boşluk koymadan bağlanıyoruz. -R , mysqldump'a normal verilerle birlikte saklı prosedürleri ve fonksiyonları veritabanından kopyalamasını söylemek için gereklidir .

Adım 2 - Yeni Veritabanı Oluşturun

Bir sonraki adım, aşağıdaki gibi mysqladmin komut istemini kullanarak yeni bir veritabanı oluşturmaktır :

$ mysqladmin -u username -p"password" create tutorialsDB;

Adım 3 - Eski Veritabanını İçe Aktar

Son adım eski veritabanını yeni veritabanına aşağıdaki gibi aktarmaktır:

$ mysql -u username -p"password" tutorialsDB < testDB.sql;

Adım 4 - Doğrulama (İsteğe bağlı)

Artık tüm mevcut veritabanlarını listeleyerek değişiklikleri doğrulayabilirsiniz:

SHOW DATABASES;

Çıktısı:

Çıktı şu şekilde görüntülenecektir:

Veritabanı
performans_şeması
bilgi_şeması
mysql
testDB
öğreticilerDB

Adım 5 - Doğrulama (İsteğe bağlı)

Değişikliklerinizden memnun kaldığınızda eski veritabanınızı aşağıdaki şekilde silebilirsiniz:

DROP DATABASE testDB;

SQL'de RENAME DATABASE...TO (modası geçmiş) kullanarak veritabanını yeniden adlandırma

SQL, var olan bir veritabanını yeniden adlandırmak için basit bir RENAME DATABASE...TO ifadesi sağlar . Bir veritabanını yeniden adlandırmak istiyorsanız, devam eden etkin bir işlem olmadığından emin olun, aksi takdirde veritabanını yeniden adlandırdığınızda tüm işlem durabilir.

Not: RENAME DATABASE...TO artık kullanılmıyor.

Sözdizimi

RENAME DATABASE...TO ifadesinin sözdizimi aşağıdaki gibidir:

RENAME DATABASE OldDatabaseName TO NewDatabaseName;

Örnek

Bir veritabanının adını değiştirmeden önce, mevcut tüm veritabanlarını listeleyelim.

SHOW DATABASES;

Çıktı şu şekilde görüntülenecektir:

Veritabanı
performans_şeması
bilgi_şeması
mysql
testDB

Şimdi testDB veritabanının adını tutorialsDB olarak değiştirmek için aşağıdaki komutu verin :

RENAME DATABASE testDB TO tutorialsDB;

MySQL'in eski sürümlerinde veritabanını yeniden adlandırmak için kullanılan basit bir RENAME DATABASE komutu vardı ancak güvenlik risklerinden kaçınmak için RENAME DATABASE komutu tüm yeni sürümlerden kaldırıldı.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri