Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Batı Hint Adaları Üniversitesi Beş Adalar, Antigua ve Barbuda'daki Beş Adalar'da bulunan bir kamu araştırma üniversitesidir. Batı Hint Adaları Üniversitesi sistemindeki 5 genel kampüsün en yenisidir.
Tarih
Antigua ve Barbuda Başbakanı Gaston Browne, ülkede bir kampüs kurmak için UWI'ye yaklaştı. Aslında Başbakan, UWI'nin Antigua ve Barbuda'da bir üniversite kurmak için ortak olmaya istekli olmaması durumunda başka bir ortak arayacağını belirtti. UWI rektör yardımcısının da belirttiği gibi, OECS alt bölgesindeki öğrencilerin lise sonrası eğitim katılım oranı, yerleşik kampüsleri olan ülkelerin ve hatta yarımkürenin geri kalanının önemli ölçüde altındaydı. Veriler, Barbados, Jamaika ve Trinidad ve Tobago'nun ortalama üçüncül brüt kayıt oranlarının (GER), yerleşik kampüsü olmayan diğer katkıda bulunan ülkelerin GER'lerinden çok daha yüksek olduğunu destekliyor. Grenada'daki gibi UWI kampüsleri kurmaya yönelik diğer girişimler değerlendirildi ancak henüz yerine getirilmedi.
Bir öğrencinin kendi ülkesinde bir derecenin ilk bir veya iki yılını veya hatta tam bir dereceyi tamamlama yeteneği, öğrenci ve hükümet için önemli bir maliyet tasarrufudur; hükümet öğrencilere mali yardım sağlar. UWI kampüsünün halihazırda inşa edilmiş bir komplekse yerleştirilmesi, yeni inşaat ihtiyacını azaltır ve hükümete daha fazla para kazandırır. Ancak Başbakan, Çin'den olası 20 milyon ABD doları bağış da dahil olmak üzere kampüsü genişletmek için fon aramaya devam ediyor.
27 Mayıs 2019'da, UWI Sisteminin Üniversite Finans ve Genel Amaçlar Komitesi (UF&GPC), Five Islands kampüsünün kurulmasını onayladı. Kabul edilen 147 öğrenciden oluşan ilk grup 27 Eylül 2019'da kayıt yaptırdı ve şu anda Beşeri Bilimler ve Eğitim; Yönetim, Bilimler ve Teknoloji; ve Sağlık ve Davranış Bilimleri Okullarında eğitim görüyorlar.
Kampüs
UWI Five Islands kampüsü, başkent St. John's'a 7,5 km uzaklıkta, Antigua Eyalet Koleji kampüsüyle aynı yerde bulunmaktadır . Binanın kendisi başlangıçta bir Çin devlet inşaat firması tarafından hükümet değişikliği nedeniyle hiç açılmayan bir ortaokul için inşa edilmiştir. Bunun yerine, yeniden düzenlenerek Koleje devredilmiştir. 750 öğrenciye kadar kapasiteli olarak inşa edilen bina, 6.450 metrekarelik bir alandan oluşmaktadır ve çeşitli düzenli ve uzmanlaşmış öğrenme alanlarına sahiptir. Kolejin işletme, eğitim ve hemşirelik okulları şu anda komplekste yer almaktadır. Bu öğrencilerin birçoğu franchise UWI programlarının ilk iki yılına kayıtlı olduğundan, ülkeyi terk etmek zorunda kalmadan derece programlarını tamamlayabileceklerdir.
Küresel girişimler
Harvard Üniversitesi, Harvard Üniversitesi'nin kölelikle olan tarihi ilişkisini, özellikle geçmişteki adaletsizlikleri ve bunların miraslarını kabul ederek, Üniversite'ye fayda sağlayacak iş birliği düzenlemeleri yapmak için UWI Five Islands ile istekli olduğunu ifade etti. Harvard Hukuk Fakültesi, 1815'te Antigua'daki Isaac Royall Jr.'ın çiftliğinde kölelikten elde edilen gelirle finanse edilen bir bağış üzerine kuruldu.
Okullar ve programlar
UWI Beş Adalar'daki Lisans derecesi programlarının öğrenim ücreti, UWI Sistemi'nin tüm kara birimleri arasında en düşük olanıdır. Üniversiteyi daha çekici hale getirmek amacıyla, Antigua ve Barbuda Hükümeti , Doğu Karayip Devletleri Örgütü'nün (OECS) altı ülkesinden öğrencilere burslar sunacağını duyurdu.
UWI'nin fakülteleri olan diğer kara kampüslerinden farklı olarak, Beş Adalar kampüsü üç okuldan oluşmaktadır: