Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Windows 11'de Çalışmayan “ZIP Dosyasına Sıkıştır” Seçeneği için 4 Düzeltme

Karadayı ✓

Karadayı ✓
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Uzman
Ayın Üyesi
Konular
1,450
Çözüm
7
Online süresi
3mo 25d
Reaksiyon Skoru
2,564
Altın Konu
1,027
Başarım Puanı
274
MmoLira
36,853
DevLira
110
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Windows 11'de Çalışmayan “ZIP Dosyasına Sıkıştır” Seçeneği için 4 Düzeltme
  • Başka bir dosya veya klasörü deneyin: Başka bir dosya veya klasörü sıkıştırmak, bunun sistem çapında bir sorun olup olmadığını doğrulamanıza yardımcı olacaktır. Diğer dosyaları sorunsuz bir şekilde sıkıştırabiliyorsanız, sorun yaşadığınız orijinal dosya veya klasör bozulmuş olabilir.
  • Kötü amaçlı yazılım taraması yapın: Bu tür sorunlar, bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım bulaştığında da ortaya çıkabilir. Dolayısıyla, SFC ve DISM taramaları herhangi bir sorun bulamazsa sisteminizi kötü amaçlı yazılımlara karşı taramak için Windows Defender'ı kullanın. Taramada şüpheli bir şey tespit edilirse tehdidi ortadan kaldırmak için önerilen adımları uygulayın.

Düzeltme 1: Klasör Optimizasyon Ayarlarını Değiştirin

Windows 11, klasörlerinizi içeriklerine göre otomatik olarak optimize eden Otomatik Klasör Türü Bulma özelliğine sahiptir. Bu özellik bir klasörün içeriğini doğru şekilde belirleyemezse "ZIP dosyasına sıkıştır" seçeneği çalışmayabilir. İşte bunu düzeltmek için ne yapmanız gerektiği.

Adım 1: Dosya Gezgini'ni açmak ve sıkıştırmak istediğiniz klasörü bulmak için Windows tuşu + E'ye basın . Üzerine sağ tıklayın ve Özellikler'i seçin.

Windows 11'de Klasör Özelliklerini Açma

Adım 2: Özelleştir sekmesine geçin > Bu klasörü şunun için optimize et altındaki açılır menüye tıklayın > Genel öğeler'i seçin > Uygula > Tamam'a basın .

Windows 11'de Klasörü Optimize Etme

Düzeltme 2: ZIP Dosyaları için Varsayılan Uygulamayı Değiştirme

Bir dosyayı veya klasörü ZIP'e sıkıştıramamanızın bir başka nedeni de, varsayılan dosya ilişkilendirmesinin doğru şekilde ayarlanmamış olmasıdır. İşte bunu nasıl düzelteceğiniz.
Adım 1: Ayarlar uygulamasını açmak için Windows tuşu + I'ye basın > Uygulamalar > Varsayılan uygulamalar'a gidin .

Windows 11'deki Varsayılan Uygulamalar

Adım 2: Arama kutusuna .zip yazın ve ilk sonucu seçin.

Windows 11'deki ZIP Dosyaları için Varsayılan Uygulama

Adım 3: Dosya Gezgini'ni seçin > onaylamak için Varsayılanı ayarla düğmesine tıklayın .

Windows 11'de ZIP Dosyaları için Varsayılan Uygulamayı Ayarlama

Düzeltme 3: Dosya ve Klasör Sorun Gidericisini Çalıştırın

Microsoft, Windows'ta dosya ve klasör işlemleriyle ilgili çeşitli sorunları düzeltmek için kullanışlı bir sorun giderici sunmaktadır. Windows 11 PC'nizde "Zip Dosyasına Sıkıştır" seçeneğinin çalışıp çalışmadığını görmek için bu aracı çalıştırmayı deneyebilirsiniz.

Adım 1: Microsoft'un web sitesinden Dosya ve Klasör Sorun Gidericisini indirin .
Adım 2: İndirilen dosyaya çift tıklayın. Ardından sorun gidericiyi çalıştırmak için İleri'ye tıklayın.

Dosya ve Klasör Sorun Gidericisi

Adım 3: Dosyaları ve klasörleri yeniden adlandırma veya taşıma ve Diğerleri veya Bilmiyorum seçeneklerini içeren kutuyu işaretleyin > İleri'ye basın .

Dosya ve Klasör Sorun Gidericisini Çalıştırın

Sorun gidericinin sorunları tespit edip düzeltmesine izin verin ve dosyaları tekrar sıkıştırmayı deneyin.

Düzeltme 4: SFC ve DISM Taramalarını Çalıştırın

Bilgisayarınızdaki hasar görmüş veya bozulmuş sistem dosyaları da Windows 11'deki sistem işlemlerini bozabilir ve "Zip Dosyasına Sıkıştır" seçeneğinin çalışmayı durdurmasına neden olabilir. Neyse ki Windows, bozuk sistem dosyalarını onarmanıza yardımcı olabilecek SFC (Sistem Dosyası Denetleyicisi) ve DISM (Dağıtım Görüntüsü Hizmeti ve Yönetimi) gibi yararlı araçlar içerir.

Adım 1: Başlat simgesine sağ tıklayın > listeden Terminal (Yönetici) öğesini seçin.

Windows 11'de Terminali (Yönetici) açın

Adım 2: Konsola aşağıdaki komutu yazın ve Enter tuşuna basın .

Windows 11'de SFC Taraması

Adım 3: Aşağıdaki komutları tek tek çalıştırın ve DISM taramasını çalıştırmak için her birinin ardından Enter tuşuna basın.

DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Windows 11'de DISM Taraması

Bundan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorunun hala devam edip etmediğini kontrol edin.

paylaşım için teşekkürler eline emeğine sağlık

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri