- Konular
- 1,450
- Çözüm
- 7
- Online süresi
- 3mo 25d
- Reaksiyon Skoru
- 2,564
- Altın Konu
- 1,027
- Başarım Puanı
- 274
- MmoLira
- 36,853
- DevLira
- 110
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Windows 11'de Not Defterinin Açılmamasını Düzeltmenin 4 Yolu
Temel Düzeltmeler
- Bilgisayarı yeniden başlatın : Uzman Kullanıcı Menüsünü açmak için Windows + X kısayoluna basın. Kapatmayı veya oturumu kapatmayı seçin ve Yeniden Başlat'a tıklayın.
- Benzer Not Defteri uygulamalarını kapatın : Başka Not Defteri uygulaması alternatifleri (örneğin, Sublime Text, Notepad++ ) yüklediyseniz , çakışma yaratmamak için bunları kaldırın.
- Not Defteri'ni Komut İsteminden Başlatın : Windows Arama Menüsünü kullanarak Komut İstemi uygulamasını açın, terminal penceresine not defteri yazın ve başlatmak için Enter tuşuna basın.
- Temiz önyükleme gerçekleştirin : Üçüncü taraf yazılımlar, Not Defteri uygulamasını açarken sıklıkla çakışmalara neden olabilir. Temiz önyükleme gerçekleştirin , suçlu uygulamayı tanımlayın ve Windows 11'den kaldırın.
Düzeltme 1: Not Defteri'ni System32 veya SysWOW64 Klasöründen Başlatın
Not Defteri masaüstü kısayolundan açılmıyorsa , doğrudan kurulum kaynağından açmak için System32 (32 bit sistemde) veya SysWOW64 (64 bit sistemde) sistem dizinine erişin.Adım 1: Windows + E kısayolunu kullanarak Dosya Gezgini'ni açın ve Windows kurulumunu içeren sürücünüzü seçin.
Adım 2: Windows klasörünü açın > 32 bit sistem kullanıyorsanız System32'yi seçin. Alternatif olarak, 64 bit Windows 11 sistemi kullanıyorsanız SysWOW64 klasörünü açın .
Adım 3: Uygulamayı başlatmak için not defterini bulun ve çift tıklayın .
Düzeltme 2: Not Defteri Uygulamasını Onarın veya Sıfırlayın
Kurulum dosyaları bozuksa Not Defteri uygulaması Windows 11'de açılmayabilir. Sorunu çözmek için uygulamayı manuel olarak onarın veya sıfırlayın.Not: Not Defteri uygulamasının sıfırlanması tüm kullanıcı yapılandırmalarını kaldırır.
Adım 1: Ayarlar uygulamasını açmak için Windows + I kısayoluna basın > sol kenar çubuğundan Uygulamalar'ı seçin > Yüklü uygulamalar'ı tıklayın .
Adım 2: Listede Not Defteri'ni bulun, üç noktalı menüsüne tıklayın ve Gelişmiş seçenekler'i seçin .
Adım 3: Aşağıya doğru kaydırın ve Onar'a tıklayın . Çalışmazsa uygulamayı varsayılan değerlerine sıfırlamak için Sıfırla'yı seçin.
Düzeltme 3: Not Defteri Uygulamasını Yeniden Yükleme
Uygulamayı sıfırladıktan sonra Not Defteri hala arızalanıyorsa sistem ayarlarını kullanarak uygulamayı yeniden yükleyebilirsiniz.Adım 1: Windows tuşuna basın , İsteğe bağlı özellikler'i arayın ve açmak için tıklayın.
Adım 2: Eklenen özellikler bölümünün altındaki Not Defteri'ni (sistem) genişletin ve kaldırmak için Kaldır'a tıklayın.
Adım 3: Kaldırıldıktan sonra İsteğe bağlı bir özellik ekle seçeneğinin yanındaki Özellikleri görüntüle seçeneğini seçin.
Adım 4: Not Defteri'ni arayın, Not Defteri (sistem) kutusunu işaretleyin ve İleri'ye tıklayın .
Adım 5: Not Defteri uygulamasını Windows 11'e eklemek için Yükle'ye tıklayın .
Düzeltme 4: Bozuk Sistem Dosyalarını Onarın
Son olarak, işletim sisteminin bozulması nedeniyle Not Defteri açılmayabilir. SFC (Sistem Dosyası Denetleyicisi) taramasını çalıştırarak bozuk sistem dosyalarını bulabilir ve onarabilirsiniz .Adım 1: Windows tuşuna basın , Komut İstemi'ni arayın ve Yönetici olarak çalıştır'ı tıklayın.
Adım 2: Terminal'e sfc /scannow yazın ve Enter'a basın . Tarama tamamlandıktan sonra sisteminizi yeniden başlatın .
Adım 3: Daha sonra sistem görüntüsünü onarmak için aşağıdaki komutları sırayla yürütün.
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth