bikral 1
bikral
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
ShadowFon 1
ShadowFon
mavzermete 1
mavzermete
YazilimMühendisi 1
YazilimMühendisi
Fethi Polat 1
Fethi Polat
InfernoShade 1
InfernoShade
Hikaye Ekle

Harvest Hunt İnceleme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KERİM ERBAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 133

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

1723120738157.png

Mısır tarlalarının zamanlar ötesi bir korkusu var. Derinlikleri ve korkutucu yüksekliği, içine girenleri hızla yönlerini kaybettirip çıkış yolu arayışına sürükleyebilir, basit bir tahıl tarlasını korku öyküsünün merkezine dönüştürebilir. Villainous Games, bu evrensel gerçeği, folk korku oyunu Harvest Hunt'un merkezine yerleştirerek kullanıyor. Bir köyü yozlaştırma ve tüketme konusunda kararlı durmaksızın bir canavara karşı mücadele ederken, oyunun iç içe geçmiş sistemleri, yaratığın bazı yönleri tatmin edici olmasa da oyunun değerli kılınmasını sağlıyor.

Harvest Hunt'ta, beş gece süren koşularda köyünüzün acil geleceğini güvence altına almak için yeterince ambrosia toplamanız gerekiyor. Hasat sezonuna derinleştikçe, gereksinimler artar ve görevler zorlaşır. Oyun, birçok benzer tasarıma sahip oyunda olduğu gibi hafif bir kart destesi oluşturma unsurlarına sahip, ancak bu kartlar, yararlı ya da zararlı olsun, birkaç saatlik oyundan sonra bile ilginç kalacak kadar çeşitlidir.

Birinci şahıs bakış açısıyla oynanan ve Rare'nin düz çizgilere yer vermeyen yaklaşımını, rustik ama çizgi roman tarzı bir kaplamayla birleştiren stilize edilmiş görsellerle sunulan oyun, güçlü bir atmosfere sahiptir. Rasgele üretilmiş çiftlik arazilerini kaplayan kötü niyetli bir gece gökyüzü, mısır bitkileri, gıcırtılı köprüler ve hoş olmayan göletlerle birleşerek ilk başta ilgi çekici bir bütün oluşturur. Bu dünya, kendinizi istemediğiniz ve kafanızın karışmış hissettiren bir ortamda bulmanızı sağlar, bu da nispeten basit bir oyun döngüsüne sahip bir oyuna etkileyici bir korku katmanı ekler.

Keşke bu rasgele üretilmiş haritalarda daha değişken parçalar olsaydı. Mısır bitkileri ve göletler dışında, her haritada dev bir ağaç ve ay ışığının zarifçe kesildiği bir rüzgarlı değirmen gibi üç ana işaretleyici yer var. Ancak bu yerler, geceye göre hatırlanabilir küçük mekanlarla desteklenmemiş, bu da her seferinde gördüğüm şeyi tekrar görüyormuşum hissi yaratıyor, fakat aynı zamanda yolları kesin olarak haritalandıramıyorum. Bir şekilde hem sersemletici hem de fazla tanıdık geliyor.

Harvest Hunt'ı, eski viral ve basit korku oyunu Slender'a benzetiyorum. Slender, rastgele olarak dergi sayfaları yaydığı haritalarda sizi kovalayan bir canavarla doluydu. Harvest Hunt, bu temelin üzerine ilginç kart mekanikleri ekliyor, ancak temel öz, bazen daha kötü bir şekilde aynı; canavar sürekli hareket halinde, ancak Slender'daki gibi korkutucu değil.

Devourer, oyuncu karakterinden iki veya üç kat daha uzun, yuvarlak gövdeli, yeşil yaralarla kaplı ama pek bir özelliği olmayan bir varlık. Boyu nedeniyle bazen uzaktan görebiliyorsunuz ve göremediğinizde bile, bir hava tahmin okunu yerleştirerek canavarı gerçek zamanlı olarak bulmanın yolları var. Devourer'a çok yakın bir şekilde çömelerek yürüyebiliyor ve çoğu zaman onları fark etmelerini sağlamadan kaçabiliyordum. Fark ettiklerinde ise, kolayca kaçıp izlerini kaybettirebiliyordum. En kötüsü, yakalandığımda sağlığımın bir kısmını hemen tüketmesi ve basit bir düğme-masaj mini oyununa zorlaması. Kaçmayı başardıktan sonra, oyun bana bir tür bekleme süresi veriyormuş gibi görünüyor, böylece yeniden saklanıp canavarı uyanık olmayan durumuna geri döndürebiliyordum. Bu, Devourer'ın korkutucu olmadığı anlamına geliyor.

Canavarı atlatarak yeterli kaynağı toplama döngüsü, korkutucu ama komik Lethal Company gibi bir oyuna benzer, ancak Harvest Hunt tamamen yalnız oynanıyor ve ciddiyetle ilerliyor, bu farkı telafi eden korkulara sahip değil. Oyun ayrıca canavarı zarar vererek parçalarını ambrosia stoğuna dönüştürmeyi düşünmenizi istiyor, ama bu canavarı atlatarak oldukça kolay bir şekilde kaçtığım için hiç anlamını görmedim. Genelde gizli oynamayı ve hayati kaynağı parça parça toplamayı tercih ettim. Teorik olarak her yolla oynama yaklaşımını takdir ediyorum, ama bir yolun açıkça daha iyi olduğu bir durum buldum.
1723120754658.png

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri