emirhanHCL 1
emirhanHCL
farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Creatures Of Ava İncelemesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan KERİM ERBAY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 139

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

Kısa bir süre içinde hem sevimli hem de fantastik hayvanları bir güzel dünyada yönlendirdiğimiz iki oyunu inceleyeceğimi beklemiyordum, ama Flock'un ardından benzer bir oyun geldi. Ancak Creatures of Ava, daha büyük ve iddialı bir yapım olarak öne çıkıyor ve genellikle kendine koyduğu yüksek standartları başarıyla karşılıyor. İki nispeten bilinmeyen stüdyo tarafından geliştirilen bu açık dünya yaratık kurtarma oyunu, dokunaklı, göz alıcı ve yılın en iyi aile oyunlarından biri olarak kendini kanıtlıyor.

Creatures of Ava, Vic adında bir araştırmacıyı konu alıyor. Vic, Ava gezegenine, dünyadaki hayvanları yok olan bir gezegen çapında enfeksiyondan kurtarmak amacıyla yapılan bir Ark projesini tamamlamak için geliyor. Creatures of Ava'nın nasıl bir oyun olacağını bilmeden önce bile, ne kadar güzel olduğunu fark ettim. 2024’te oynadığım en etkileyici görünüme sahip oyunlardan biri; parlak turuncular, pembeler, maviler ve daha fazlasıyla oldukça dikkat çekici bir renk paleti sunuyor.

1723115029450.png

Ayrıca, oyunun dört farklı açık dünya bölümünü içeren ve her birinin kendine özgü biyomları ve estetikleri olan hikaye anlatımı, düzenli olarak yeni sürprizler ve manzaralar sunuyor. Her bölümün sonunda, oyunun bir sonraki şaşırtıcı manzaralarını görmek için gerçekten heyecanlanıyordum. Sadece güzel görünmekle kalmıyor, aynı zamanda canlı hissettiriyor. Vic sonsuzca koşabiliyor, ama bazen kendimi yavaşlatıp çevremi sindirmek için zaman ayırdım; magenta ormanlarından gelen hayvan çağrılarını dinledim veya bataklıklardaki dev sarı çiçeklerin üstünde durarak yerel fauna’yı uzaktan izledim.

Tabii ki bu kadar uzun süre yapamazdım. Görev, gezegenden büyük miktarda hayvanı çıkarmak ve onları çeşitli türlerin yaşamına ikinci bir şans verecek bir BioArk’a taşımak. Bu, Vic için ilginç ve hoş bir şekilde olgun bir içsel çatışma haline geliyor. Sadece birkaç hayvan mı kurtarmak yeterli? Yoksa gezegeni tamamen kurtarmak mümkün mü? Vic, şirketinin niyetleri ve kendi sınırlamalarıyla boğuşurken, yerel insana benzer varlıklar da onunla çeşitli şekillerde etkileşime geçiyor.

Başlangıçta oyunun hikayesi, "yerli" bir topluma gelip her şeyi düzeltme ya da hayvanları sömüren bir şekilde tasvir etme gibi problemli kalıplara düşme tehlikesi taşıyormuş gibi görünüyordu. Bu konuda ne kadar dikkatli olduklarını ve bu tuzaklardan nasıl kaçındıklarını görmek beni gerçekten etkiledi. Hikaye ve oyun mekaniğine bazı ilginç dokunuşlar ekleyerek bu sorunları yalnızca göz ardı etmekle kalmayıp aynı zamanda tatmin edici bir şekilde ele alıyorlar.

Creatures of Ava, ilk bakışta bir iklim değişikliği alegorisi gibi görünse de, oyun ilerledikçe bunun böyle olmadığını görüyoruz. Hatta tipik "rahatlatıcı" oyun kartları bile pek kullanılmamış; sadece oyundaki herhangi bir hayvanı okşama seçeneği sunulmuş. Creatures of Ava, güzel bir aile oyunu olmasının yanı sıra, final bölümünde sizi beklenmedik şekillerde gerçekten etkileyici bir şekilde vurmakta tereddüt etmiyor.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri