Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

"Atalarımızın İzinde: Hangi Tarihi Anı Yeniden Yaşamak İsterdiniz?"

memodalxxx

[CoMa].flex
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
TM Üye
Konular
49
Online süresi
6g 54289s
Reaksiyon Skoru
187
Altın Konu
2
Başarım Puanı
138
TM Yaşı
14 Yıl 4 Ay 3 Gün
MmoLira
141
DevLira
6

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

Soru:​

Eğer geçmişe yolculuk yapıp atalarımızın yaşadığı bir tarihi anı yeniden deneyimleme şansınız olsaydı, hangi anı seçerdiniz ve neden? Seçiminizin ardındaki hikayeyi ve bu olayın size ilham veren yönlerini paylaşın.

Örnek:​

Belki de Osmanlı İmparatorluğu'nun İstanbul'u fethettiği günü seçersiniz. Ya da Kurtuluş Savaşı'nın kritik anlarından birine tanıklık etmek istersiniz. Neden bu anı seçtiğinizi ve nasıl bir deneyim yaşamak istediğinizi bizimle paylaşın.

Çözüm
Bir tarih sever olarak bir sürü deneyim yaşamak isterdim. Cengiz Han ile yayılma fetihleri, Timur ile meydan ve kale savaşları, Osman Gazi ile beyliğin genişlemesini, Yıldırım Bayezid ile hızlı fetihler,
Fatih Sultan Mehmed ile İstanbulun fethi, Yavuz Sultan Selim ile 8 yılda 80 yıllık iş yapmak isterdim, Korkunç İvan ile Rusların tarih sahnesine çıkışını izlerdim, Kanuni Sultan Süleyman ile Mohaç meydan muharebesine ve Avrupa fetihlerine katılmak isterdim. Piri Reis ile dünyayı gezmek ve haritayı beraber çizmek isterdim, Kristof Kolomb ile Amerikayı keşfetmek isterdim. 2.Mahmud ile yeniçeri ocağının yıkılışını görmek isterdim, Sultan Abdülmecid ile reformların gelişmesini, Sultan 2.Abdülhamid Dönemi meşrûtiyet ilanını görmek isterdim...
Paylaşım için teşekkürler sanırım m.o yaşamak isterdim :D

Bir tarih sever olarak bir sürü deneyim yaşamak isterdim. Cengiz Han ile yayılma fetihleri, Timur ile meydan ve kale savaşları, Osman Gazi ile beyliğin genişlemesini, Yıldırım Bayezid ile hızlı fetihler,
Fatih Sultan Mehmed ile İstanbulun fethi, Yavuz Sultan Selim ile 8 yılda 80 yıllık iş yapmak isterdim, Korkunç İvan ile Rusların tarih sahnesine çıkışını izlerdim, Kanuni Sultan Süleyman ile Mohaç meydan muharebesine ve Avrupa fetihlerine katılmak isterdim. Piri Reis ile dünyayı gezmek ve haritayı beraber çizmek isterdim, Kristof Kolomb ile Amerikayı keşfetmek isterdim. 2.Mahmud ile yeniçeri ocağının yıkılışını görmek isterdim, Sultan Abdülmecid ile reformların gelişmesini, Sultan 2.Abdülhamid Dönemi meşrûtiyet ilanını görmek isterdim. 2.Meşrûtiyet ve İttihad Terakki dönemi 1. Dünya savaşı, Fahreddin Paşanın Medine savunması, İstanbulun işgali, Türk kurtuluş savaşında Mustafa Kemal Paşanın askeri olarak bu tarihi olaylara şahit olmak isterdim. Lenin ile Sovyet Rusyayı kurardım, Hitler ile Avrupanın fethini 2.Dünya savaşını ve Kıbrıs Barış Harekatı. Aklıma bunlar geldi şuanlık. :)

Çözüm

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri