kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
mavzermete 1
mavzermete
xranzei 1
xranzei
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Johan Cruyff

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan PvpAdresi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 75

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

“Bir oyuncu olarak futbolu bir sanata dönüştürdü. Johan geldi ve her şeyi kökten değiştirdi. Modern Barca onunla başladı. O bizim kimliğimizin ifadesi oldu. Bize sevdiğimiz bir futbol stili getirdi.” Joan Laporta

İlk takımdaki ilk maçına çıktıktan iki ay sonra Cruyff, eski beden eğitimi öğretmeni Rinus Michels ile tanıştı. Çift birlikte “Total Football”u icat etti. Kanatlar ve üst üste binen bek oyuncuları sahayı geniş tuttu, defans oyuncuları (bir orta saha oyuncusu alanı kapatmak için oyundan düşerse) topu arkadan çıkardı. Merkez forvet - genellikle Cruyff - Michels'in sahasında serbestçe dolaşabilirdi. O bir orkestra şefiydi.

İşe yaradı. Cruyff, bir tür oyuncu ayaklanması onu Barcelona'ya sürgün etmeden önce, 1971'den 1973'e kadar art arda üç Avrupa Kupası da dahil olmak üzere 20 büyük kupa kazandı. Bir kulüpte devrim yaratmakla yetinmeyen El Salvador (kurtarıcı) bunu bir kez daha yaptı ve 14 yıl sonra Katalanların ilk La Liga şampiyonluğunu kazandı. Hiç kimse onun hızına, vizyonuna ya da oyun görüşüne yetişemezdi.

Muhtemelen 1974'te tarihte Dünya Kupası'nı kazanamayan en iyi takımın bir parçasıyken zirveye ulaştı.

1978'de 31 yaşında emekli oldu ve o yaz Dünya Kupası'na gitmeyi reddetti. Ancak ertesi yıl, Katalonya'daki bir domuz çiftliği girişiminde servetinin büyük çoğunluğunu kaybetmiş olarak geri döndü. Los Angeles Aztecs ve Washington Diplomats için Amerika'da büyüsünü sergiledi. Ajax'a kupalarla dolu bir dönüş yaptı ve hatta onların ezeli rakipleri Feyenoord'da bir sezon geçirdi.

“Cruyff her zaman her şeyi kontrol altında tutuyordu.” Kendisi de Cruyff'un yakın arkadaşı olan büyük bale dansçısı Rudolf Nureyev'in uzun süredir yanında olan Rudi van Dantzig, "Onun hakkında çok dramatik bir şey vardı, bir Yunan draması gibiydi. Hollanda Ligi'nde sıradan maçlar oynasalar bile bunu ölüm kalım maçı gibi görüyordu."

Kariyer vurgusu: 1974 Dünya Kupası'nda İsveç'e karşı futbolu harika bir futbol sihirbazı olmaya devam ediyordu. Aynı zamanda bu Jan Olsson'un kariyerinin en önemli noktasıydı. İsveçli daha sonra, "Bu andaki her şeyi sevdim ve ünlü olacağını biliyordum" dedi. "Topu alacağımı sanıyordum. Hala anlayamıyorum. Her gün futbolu düşünüyorum, Johan Cruyff'u düşünüyorum."

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri