- Konular
- 50
- Çözüm
- 6
- Online süresi
- 26d 15h
- Reaksiyon Skoru
- 735
- Altın Konu
- 1
- Başarım Puanı
- 184
- MmoLira
- 8,746
- DevLira
- 123
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
GİRİŞ & PROBLEM
Merhaba, bir üyenin ricası ile clientlerin (.exe) görev çubuğunda üst üste binmesini engelleyip, tüm clientlerin ayrı ayrı açılmasıyla alakalı bir düzenleme yaptım, belki ihtiyacı olan vardır diye paylaşıyorum.
NELERİ DEĞİŞTİRDİK ?
Açılan her .exe için farklı bir ID oluşturarak işletim sisteminin bunları aynı uygulama olarak görmemesini sağlayacağız, bu benzersiz oluşturulan ID'ler sayesinde her .exe farklı olacak ve üst üste binmeyecek.
NASIL YAPILIR ?
Sadece tek bir dosyada değişiklik yapacağız, Client src/UserInterface içinden "UserInterface.cpp" dosyası açılır.
Merhaba, bir üyenin ricası ile clientlerin (.exe) görev çubuğunda üst üste binmesini engelleyip, tüm clientlerin ayrı ayrı açılmasıyla alakalı bir düzenleme yaptım, belki ihtiyacı olan vardır diye paylaşıyorum.
NELERİ DEĞİŞTİRDİK ?
Açılan her .exe için farklı bir ID oluşturarak işletim sisteminin bunları aynı uygulama olarak görmemesini sağlayacağız, bu benzersiz oluşturulan ID'ler sayesinde her .exe farklı olacak ve üst üste binmeyecek.
NASIL YAPILIR ?
Sadece tek bir dosyada değişiklik yapacağız, Client src/UserInterface içinden "UserInterface.cpp" dosyası açılır.
C++:
// In cludeların en sonuna eklenir;
// UNIQUE_CLIENT_ID
#include <shobjidl.h>
#include <sstream>
// END_OF_UNIQUE_CLIENT_ID
C++:
// BULUNUR;
int APIENTRY WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow)
// ÜSTÜNE EKLENİR; (Dikkat, fonksiyonun dışına!)
// UNIQUE_CLIENT_ID
std::wstring GenerateAppUserModelID()
{
std::wstringstream ss;
ss << L"Metin2_" << GetCurrentProcessId();
return ss.str();
}
// BULUNUR;
#ifdef _DEBUG
_CrtSetDbgFlag ( _CRTDBG_ALLOC_MEM_DF | _CRTDBG_CHECK_CRT_DF | _CRTDBG_LEAK_CHECK_DF );
#endif
// ALTINA EKLENİR;
// UNIQUE_CLIENT_ID
std::wstring appUserModelID = GenerateAppUserModelID();
SetCurrentProcessExplicitAppUserModelID (appUserModelID.c_str());
- Konular
- 1,281
- Çözüm
- 91
- Online süresi
- 3mo 26d
- Reaksiyon Skoru
- 4,057
- Altın Konu
- 566
- Başarım Puanı
- 274
- MmoLira
- 136,810
- DevLira
- 450
Kullanılır.
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 1,673
- Çözüm
- 48
- Online süresi
- 9mo 24d
- Reaksiyon Skoru
- 8,721
- Altın Konu
- 297
- Başarım Puanı
- 374
- MmoLira
- 41,550
- DevLira
- 753
Paylaşım için teşekkürler.GİRİŞ & PROBLEM
NELERİ DEĞİŞTİRDİK ?
NASIL YAPILIR ?
C++:// In cludeların en sonuna eklenir; // UNIQUE_CLIENT_ID #include <shobjidl.h> #include <sstream> // END_OF_UNIQUE_CLIENT_ID
C++:// BULUNUR; int APIENTRY WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow) // ÜSTÜNE EKLENİR; (Dikkat, fonksiyonun dışına!) // UNIQUE_CLIENT_ID std::wstring GenerateAppUserModelID() { std::wstringstream ss; ss << L"Metin2_" << GetCurrentProcessId(); return ss.str(); } // END_OF_UNIQUE_CLIENT_ID // BULUNUR; #ifdef _DEBUG _CrtSetDbgFlag ( _CRTDBG_ALLOC_MEM_DF | _CRTDBG_CHECK_CRT_DF | _CRTDBG_LEAK_CHECK_DF ); #endif // ALTINA EKLENİR; // UNIQUE_CLIENT_ID std::wstring appUserModelID = GenerateAppUserModelID(); SetCurrentProcessExplicitAppUserModelID (appUserModelID.c_str()); // END_OF_UNIQUE_CLIENT_ID
- Konular
- 82
- Çözüm
- 1
- Online süresi
- 22d 19h
- Reaksiyon Skoru
- 825
- Altın Konu
- 16
- Başarım Puanı
- 239
- MmoLira
- 4,606
- DevLira
- 12
GİRİŞ & PROBLEM
NELERİ DEĞİŞTİRDİK ?
NASIL YAPILIR ?
C++:// In cludeların en sonuna eklenir; // UNIQUE_CLIENT_ID #include <shobjidl.h> #include <sstream> // END_OF_UNIQUE_CLIENT_ID
C++:// BULUNUR; int APIENTRY WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow) // ÜSTÜNE EKLENİR; (Dikkat, fonksiyonun dışına!) // UNIQUE_CLIENT_ID std::wstring GenerateAppUserModelID() { std::wstringstream ss; ss << L"Metin2_" << GetCurrentProcessId(); return ss.str(); } // END_OF_UNIQUE_CLIENT_ID // BULUNUR; #ifdef _DEBUG _CrtSetDbgFlag ( _CRTDBG_ALLOC_MEM_DF | _CRTDBG_CHECK_CRT_DF | _CRTDBG_LEAK_CHECK_DF ); #endif // ALTINA EKLENİR; // UNIQUE_CLIENT_ID std::wstring appUserModelID = GenerateAppUserModelID(); SetCurrentProcessExplicitAppUserModelID (appUserModelID.c_str()); // END_OF_UNIQUE_CLIENT_ID