- Konular
- 75
- Online süresi
- 19g 49405s
- Reaksiyon Skoru
- 201
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 99
- TM Yaşı
- 2 Yıl 5 Ay 3 Gün
- MmoLira
- 1,746
- DevLira
- 18
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
FreeBSD, Unix benzeri bir işletim sistemidir ve Berkeley Software Distribution (BSD) kökenlidir. İşte FreeBSD hakkında bazı temel bilgiler:
- Tarihçe ve Kökeni: FreeBSD, 1993 yılında 386BSD projesinin gelişimini sürdüren bir grup tarafından oluşturulmuştur. BSD Unix'in Berkeley'deki Üniversite'den türemiştir.
- Açık Kaynak Kodlu: FreeBSD, açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Bu, kaynak kodunun genel olarak erişilebilir olması ve kullanıcıların işletim sistemini istedikleri gibi değiştirip uyarlayabilmeleri anlamına gelir.
- Mimari ve Platform Desteği: FreeBSD, x86, AMD64/x86-64, IA-64, PowerPC, ARM, MIPS, SPARC ve RISC-V gibi çeşitli platformları destekler. Özellikle sunucu ve gömülü sistemlerde kullanımı yaygındır.
- Gelişmiş Dosya Sistemi Desteği: FreeBSD, UFS (Unix File System) ve ZFS (Zettabyte File System) gibi gelişmiş dosya sistemlerini destekler. ZFS, veri bütünlüğü, yüksek performans ve gelişmiş depolama yönetimi özellikleri sunar.
- Ağ İşlevselliği: FreeBSD, TCP/IP protokol yığınını BSD kökenli ağ kodlarıyla sunar. Bu, güvenilir ağ performansı ve yönetim sağlar.
- Geliştirici ve Topluluk: FreeBSD Projesi, dünya çapında birçok geliştirici ve topluluk üyesi tarafından desteklenir. Topluluk, belgeler, rehberler ve yardımcı programlar gibi kaynakları sağlar.
- Güvenlik Odaklı: FreeBSD, güvenlik ve stabiliteye odaklanan bir işletim sistemidir. ZFS'in sunduğu veri bütünlüğü ve güvenlik özellikleriyle bilinir.
- Kullanım Alanları: FreeBSD, genellikle sunucu ortamlarında kullanılır. Web sunucuları, veri depolama sistemleri, ağ yönlendiricileri ve gömülü cihazlar gibi alanlarda yaygın olarak tercih edilir.
- Portlar ve Paket Yönetimi: FreeBSD, portlar koleksiyonu aracılığıyla uygulamaların kaynak kodlarını derlemeyi ve kurmayı sağlar. Ayrıca, pkg aracı ile binari paket yönetimini de destekler.
- Konular
- 936
- Online süresi
- 3ay 29g
- Reaksiyon Skoru
- 2,666
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- TM Yaşı
- 13 Yıl 3 Ay 27 Gün
- MmoLira
- 499
- DevLira
- 0
paylaşım için teşekkürler
- Konular
- 4,105
- Online süresi
- 6ay 12g
- Reaksiyon Skoru
- 6,508
- Altın Konu
- 550
- Başarım Puanı
- 439
- TM Yaşı
- 8 Yıl 8 Ay
- MmoLira
- 45,853
- DevLira
- 12
Paylaşım için teşekkürler.
- Konular
- 1,365
- Online süresi
- 4ay 12g
- Reaksiyon Skoru
- 2,620
- Altın Konu
- 59
- Başarım Puanı
- 339
- TM Yaşı
- 10 Yıl 12 Ay 4 Gün
- MmoLira
- 27,508
- DevLira
- 3
Paylaşım İçin Teşekürler İyi Forumlar.
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)