Hikayeler

Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Freebsd Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

khaizer

Level 3
Fahri Üye
Konular
75
Online süresi
19g 49405s
Reaksiyon Skoru
201
Altın Konu
0
Başarım Puanı
99
TM Yaşı
2 Yıl 5 Ay 3 Gün
MmoLira
1,746
DevLira
18

Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!

FreeBSD, Unix benzeri bir işletim sistemidir ve Berkeley Software Distribution (BSD) kökenlidir. İşte FreeBSD hakkında bazı temel bilgiler:
  1. Tarihçe ve Kökeni: FreeBSD, 1993 yılında 386BSD projesinin gelişimini sürdüren bir grup tarafından oluşturulmuştur. BSD Unix'in Berkeley'deki Üniversite'den türemiştir.
  2. Açık Kaynak Kodlu: FreeBSD, açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir. Bu, kaynak kodunun genel olarak erişilebilir olması ve kullanıcıların işletim sistemini istedikleri gibi değiştirip uyarlayabilmeleri anlamına gelir.
  3. Mimari ve Platform Desteği: FreeBSD, x86, AMD64/x86-64, IA-64, PowerPC, ARM, MIPS, SPARC ve RISC-V gibi çeşitli platformları destekler. Özellikle sunucu ve gömülü sistemlerde kullanımı yaygındır.
  4. Gelişmiş Dosya Sistemi Desteği: FreeBSD, UFS (Unix File System) ve ZFS (Zettabyte File System) gibi gelişmiş dosya sistemlerini destekler. ZFS, veri bütünlüğü, yüksek performans ve gelişmiş depolama yönetimi özellikleri sunar.
  5. Ağ İşlevselliği: FreeBSD, TCP/IP protokol yığınını BSD kökenli ağ kodlarıyla sunar. Bu, güvenilir ağ performansı ve yönetim sağlar.
  6. Geliştirici ve Topluluk: FreeBSD Projesi, dünya çapında birçok geliştirici ve topluluk üyesi tarafından desteklenir. Topluluk, belgeler, rehberler ve yardımcı programlar gibi kaynakları sağlar.
  7. Güvenlik Odaklı: FreeBSD, güvenlik ve stabiliteye odaklanan bir işletim sistemidir. ZFS'in sunduğu veri bütünlüğü ve güvenlik özellikleriyle bilinir.
  8. Kullanım Alanları: FreeBSD, genellikle sunucu ortamlarında kullanılır. Web sunucuları, veri depolama sistemleri, ağ yönlendiricileri ve gömülü cihazlar gibi alanlarda yaygın olarak tercih edilir.
  9. Portlar ve Paket Yönetimi: FreeBSD, portlar koleksiyonu aracılığıyla uygulamaların kaynak kodlarını derlemeyi ve kurmayı sağlar. Ayrıca, pkg aracı ile binari paket yönetimini de destekler.
FreeBSD, geniş platform desteği, güvenilirlik ve güvenlik odaklı yapısıyla öne çıkan bir Unix benzeri işletim sistemidir.

paylaşım için teşekkürler

Paylaşım için teşekkürler.

Paylaşım İçin Teşekürler İyi Forumlar.

paylaşım için teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)

Geri