Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu Plesk Panelde Posta listeleri

Karadayı ✓

Karadayı ✓
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Uzman
Ayın Üyesi
Konular
1,450
Çözüm
7
Online süresi
3mo 25d
Reaksiyon Skoru
2,565
Altın Konu
1,027
Başarım Puanı
274
MmoLira
36,889
DevLira
110
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Plesk Panelde Posta listeleri

Posta listesi, bir e-posta mesajını aynı anda birden fazla alıcıya göndermenin bir yoludur. Posta listeleri genellikle haber bültenleri göndermek ve e-posta tartışma forumları düzenlemek için kullanılır.Linux için Plesk'te posta listesi özelliği Mailman bileşeni tarafından, Windows için Plesk'te ise MailEnable Standard Edition bileşeni tarafından sağlanır.

(Linux için Plesk) Postacı Sınırlamaları

• Plesk'teki Mailman web arayüzü varsayılan olarak kendinden imzalı bir SSL/TLS sertifikasıyla korunur. Bağlantıyı korur ancak kendinden imzalı bir SSL/TLS sertifikası uyarısını tetikler. Mailman web arayüzüne eriştiğinizde uyarıyı güvenle göz ardı edebilirsiniz. Şu anda Mailman web arayüzünü geçerli bir SSL/TLS sertifikasıyla güvence altına almak mümkün değildir.
  • Şu anda ne Mailman 2 ne de Mailman 3 ARC başlıklarını desteklemiyor. Sonuç olarak Mailman aracılığıyla gönderilen e-postalar ARC kontrollerini geçemez. Bazı posta hizmetleri (örneğin Gmail) bu tür e-postaları kimliği doğrulanmamış olarak değerlendirebilir.
  • İşletim sistemi dağıtım yükseltmesi (örneğin, Debian 10'dan Debian 11'e) Mailman 2'yi Mailman 3'e yükseltmez.

(Linux için Plesk) Postacı Versiyonu

Plesk'inizin çalıştığı işletim sistemine bağlı olarak e-posta listesi özelliğiniz var veya yok. Ve eğer varsa, ya Mailman 2 ya da Mailman 3 tarafından sağlanabilir, bunların farklılıkları vardır.

Mailman Python'da yazılmıştır. Mailman 2, Python 2'ye bağımlıdır ve resmi olarak kullanımdan kaldırılmıştır . Mailman 2 eski işletim sistemleri üzerinde çalışmaya devam ediyor ancak modern işletim sistemleri üzerinde çalışmıyor. Mailman 3, Python 3'e bağlıdır ve modern işletim sistemlerinin bir parçasıdır (örneğin, Debian 11 ve Debian 12).

Mailman 2 ile karşılaştırıldığında Mailman 3 daha fazla RAM gerektirir ve ayrıca daha fazla paket ve bağımlılık yükler. Mailman 3 ile posta listesi oluşturmak da daha fazla zaman alıyor.

Plesk'inizin e-posta listeleri sağlayıp sağlamadığını ve hangi Mailman sürümünü kullandığını öğrenmek için aşağıdaki tabloya bakın.

İşletim sistemi Plesk çalışıyorPostacı versiyonuYorum
RHEL 7 ve RHEL 7 tabanlı2.1.15-30.el7_9.2CentOS 7 , 30 Haziran 2024'te kullanım ömrünün sonuna ulaşıyor. Mailman'i RHEL tabanlı bir işletim sistemi üzerinde kullanmaya devam etmek için dönüştürme aracını kullanarak AlmaLinux 8'e yükseltmenizi öneririz . AlmaLinux 8 , 2029'da işletim sistemi ömrünün sonuna kadar Mailman 2'yi destekler .
RHEL 8 ve RHEL 8 tabanlı2.1.29
RHEL 9 ve RHEL 9 tabanlıPostacı desteklenmiyor.Bu işletim sistemleri herhangi bir Mailman sürümünü desteklemez (ne Mailman 2 ne de Mailman 3).
Ubuntu 202.1.29
Ubuntu 22Postacı desteklenmiyor.Bu işletim sistemi herhangi bir Mailman sürümünü desteklemez (ne Mailman 2 ne de Mailman 3).
Ubuntu 24Postacı desteklenmiyor.Bu işletim sistemi şu anda herhangi bir Mailman sürümünü (Mailman 2 veya Mailman 3) desteklememektedir .
Debian 102.1.29
Debian 113.3.3
Debian 123.3.8

Posta Listesi Özelliğini Ayarlama

Posta listesi özelliğini ayarlamak için:

1. Plesk'inizin çalıştığı işletim sistemi e-posta listelerini destekliyorsa ancak bunlar sunucunuzda bulunmuyorsa Plesk Yükleyiciyi kullanarak özelliği ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için Araçlar ve Ayarlar > Güncellemeler (Plesk altında) > "Bileşen Ekle/Kaldır" seçeneğine gidin ve aşağıdakileri yükleyin:

• (Linux için Plesk) “Postacı” (“Posta barındırma” altında)
  • (Windows için Plesk) “MailEnable Standart Sürüm”
2. (Mailman 2 ile Linux için Plesk) Mailman bileşenini yapılandırın. Bunu yapmak için Araçlar ve Ayarlar > Posta Listeleri Sunucusunu Ayarla (“Posta” altında) seçeneğine gidin, posta listesi yöneticisinin e-postasını ve şifresini belirtin ve ardından Tamam'ı tıklayın .

Not: Mailman'i yapılandırdıktan sonra, Posta Listeleri Sunucusunu Ayarla artık Araçlar ve Ayarlar ekranında görüntülenmeyecektir . Daha sonra e-posta listesi yazılımını yapılandırabilir veya adresine göz atarak yönetici kullanıcı adınızı ve şifrenizi değiştirebilirsiniz .https://lists.<your Plesk server hostname>/mailman/admin/mailman

59438-configure-mailman2.png

Localhost'u posta sunucusunun beyaz listesine ekleyin. Bunu yapmak için Araçlar ve Ayarlar > Posta Sunucusu Ayarları (“Posta” altında) > “Beyaz Liste” sekmesine gidin . Ardından Ağ Ekle'ye (hiç girişiniz yoksa) veya simgeye
artı simgesi
, ekle'ye 127.0.0.0/8ve ::1/128ardından Tamam'a tıklayın .

59438-white-list.png

1. Dikkat: Aynı anda posta listelerini kullanmak ve giden e-posta mesajlarını sınırlamak mümkün değildir . Posta listelerini kullanmak için, posta sunucusunun beyaz listesinde localhost'un bulunması gerekir; bu, giden e-posta iletilerinde sınırlamaların etkinleştirilmesini imkansız hale getirir. Bir uzlaşma olarak, giden postalara sınırlar belirlediyseniz, posta listeleri yerine posta kutusunda posta iletmeyi kullanabilirsiniz.

Posta Listesi Oluşturma

Ön koşul olarak, posta listesi yöneticisinin ve alıcılarının posta hesaplarını zaten oluşturduğunuzu varsayıyoruz.
Bir posta listesi oluşturmak için:

1. Web Siteleri ve Etki Alanları > alan adına birden fazla e-posta gönderilecek > "Posta" sekmesi > Posta Listeleri seçeneğine gidin .
  2. Posta Listesi Oluştur'u tıklayın.
  3. Adresin yerel kısmını (karakterden önce @) belirterek posta listenizi adlandırın.
  4. “Açık” onay kutusunu seçili tutun.
  5. Posta listesi yöneticisinin e-posta adresini belirtin.
  6. (Postacı 2 ile Linux için Plesk) Posta listesi yöneticisinin şifresini belirtin.

Not: Posta listesi yöneticisinin şifresini kopyalayıp kaydedin. Daha sonra Mailman 2 web arayüzünde oturum açmak için buna ihtiyacınız olacak.
  7. "Aboneler" metin alanında posta listesi yöneticisinin ve alıcıların e-posta adreslerini belirtin.
  8. “Posta listesi oluşturulurken yöneticiye bilgi ver” onay kutusunu seçili tutun.
  9. Tamam'ı tıklayın.

59438-mailing-list.png

Bir e-posta listesi oluşturdunuz.

(Linux için Plesk) Posta Listelerini Yönetme

Posta listelerinizi yönetmek için Mailman web arayüzünde oturum açmanız gerekir. Web arayüzü ve oturum açma prosedürü Mailman 2 ve Mailman 3 arasında farklılık gösterir.

Mailman 2 web arayüzünde oturum açmak için:

1. Web Siteleri ve Etki Alanları > etki alanı > "Posta" sekmesi > Posta Listeleri'ne gidin .
  2. Yönetmek istediğiniz posta listesine karşılık gelen satırda "Listeyi yönet" seçeneğini tıklayın.
    Bu, Mailman 2 web arayüzünü yeni bir sekmede açacaktır.
  3. Daha önce kaydettiğiniz posta listesi yöneticisinin parolasını belirtin ve ardından Beni içeri al öğesine tıklayın.
Mailman 2 web arayüzünde oturum açtınız. Artık daha önce oluşturduğunuz posta listesini görebilir ve yönetebilirsiniz.
Mailman 3 web arayüzünde oturum açmak için:

1. Web Siteleri ve Etki Alanları > etki alanı > "Posta" sekmesi > Posta Listeleri'ne gidin .
  2. Yönetmek istediğiniz posta listesine karşılık gelen satırda "Listeyi yönet" seçeneğini tıklayın.
    Bu, Mailman 3 web arayüzünü yeni bir sekmede açacaktır.
  3. Ekranın sağ üst köşesinde Kaydol'u tıklayın.

59438-mailman3-step1.png

Posta listesi yöneticisi için bir hesap oluşturun. Bunu yapmak için e-posta adresini, kullanıcı adını ve şifresini belirtin ve ardından Kaydol'a tıklayın . Daha sonra Mailman web arayüzünde oturum açmak için bu e-posta adresini ve şifreyi kullanacaksınız.

Not: Mailman'deki hesabın e-posta adresinin Plesk'teki posta listesi yöneticisinin e-posta adresiyle eşleştiğinden emin olun.

59438-mailman3-step2.png

• Mailman, posta listesi yöneticisinin e-posta adresine bir onay e-postası gönderecektir.
  • Plesk'e dönün ve “E-posta Adresleri” sekmesine gidin.
  • web posta simgesi
    Posta listesi yöneticisinin e-posta adresine karşılık gelen simgeyi tıklayın.

59438-mailman3-step3.png

• Bu, web postasını yeni bir sekmede açacaktır.
  • Posta kutusunda Mailman'den gelen onay e-postasını bulun ve ardından bu e-postadaki bağlantıya tıklayın.

59438-mailman3-step4.png

• Bu, Mailman 3 web arayüzünü yeni bir sekmede açacaktır.
  • Onayla'yı tıklayın .
  • Mailman, posta listesi yöneticiniz için bir hesap oluşturdu. Artık Mailman 3 web arayüzünde oturum açmak için kimlik bilgilerini kullanabilirsiniz.
    Bunu yapmak için posta listesi yöneticisinin e-posta adresini ve parolasını belirtin ve ardından Oturum Aç 'a tıklayın.

59438-mailman3-step5.png

Mailman 3 web arayüzünde oturum açtınız. Artık daha önce oluşturduğunuz posta listesini görebilir ve yönetebilirsiniz.

59438-mailman3-step6.png

Paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık.

Paylaşım İçin Teşekkürler İyi Forumlar.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri