Bodyguardd 1
Bodyguardd
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Toplu md5 file checksum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TheHectoR.exe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K
5.00 yıldız(lar) 1 Değerlendirme Değerlendirenler
Merhaba,
ismi girilen klasörün içinde yer alan tüm dosyaların md5 checksum değerlerini out.txt olarak kaydeden bir sistem hazırladım.
Ne için kullanacağınız size kalmış.
Kaynak kodları üzerinden bu sistemi aynı mantık ile md5 yerine sha1, sha512 gibi herhangi başka yöntemlere de dönüştürebilirsiniz.

- -

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

24 Saat içerisin de 2 dosya içinde Vt ekleyiniz.

Bu kadar basit bir şey için ben visual studio açmaya bile üşenirdim.
Visual studio açılana kadar python da çoktan işini halletmiş olursun.
Virustotal da sunmak zorunda olmadığım için @KERİM ERBAY gibi tatlı bir insanı terslemezsin. Sadece kategorideki kurallar neticesinde görevini icra eden birisi neden dalga geçsin ki.
Dosya tarama sonucu zaten konuya eklenmiş. Çok zor değil dosyayı indirip virustotal'de taratmaya çalışmak. Zaten aynıysa direkt olarak aynı sonucu verecektir. Yani bunu uzatmanın anlamı yok. Kaldı ki @KERİM ERBAY 'ın dosyaları kontrol etmek görevi değil mi, ki kontrol etse zaten aynı dosya olduğunu anlayacaktır. Ve iki ayrı link için vt istemeyecektir. Lütfen bunun da değerlendirme altında incelenmesini talep ediyorum. Hatırlamanızı istediğim bir şey var. Bizler de bir zamanlar yönetimdeydik. Görev yaptık ve biliyoruz kuralları. Ona göre konu açıyoruz ve paylaşıyoruz.
Bu kadar basit bir şey için ben visual studio açmaya bile üşenirdim.
Visual studio açılana kadar python da çoktan işini halletmiş olursun.
Virustotal da sunmak zorunda olmadığım için @KERİM ERBAY gibi tatlı bir insanı terslemezsin. Sadece kategorideki kurallar neticesinde görevini icra eden birisi neden dalga geçsin ki.
Öğeyi görmek için üye olmalısınız.

[CODE lang="python" title="Python"]import os
import hashlib

def calculate_md5(file_path):
"""Calculate the MD5 checksum of a file."""
hash_md5 = hashlib.md5()
with open(file_path, "rb") as f:
for chunk in iter(lambda: f.read(4096), b""):
hash_md5.update(chunk)
return hash_md5.hexdigest()

def main(directory):
"""Calculate MD5 checksums for all files in the given directory and write them to a text file."""
with open("checksums.txt", "w") as checksum_file:
for root, _, files in os.walk(directory):
for filename in files:
file_path = os.path.join(root, filename)
md5_checksum = calculate_md5(file_path)
checksum_file.write(f"{file_path}: {md5_checksum}\n")

if __name__ == "__main__":
target_directory = "." # You can change this to any directory you want to scan
main(target_directory)[/CODE]

Öyleyse konuyu kapatalım Tunga. Bu tarz bir şeye ihtiyacı olan python ile yapsın o zaman ne diyeyim. Ben forum adına içimden geldiği için bişeyler paylaşmak istemiştim. Ona zaten üst üste 2 kez söylemişim. Yedek link olarak aynı dosyayı paylaştım. dosyaların içerikleri aynı. Aynı dosyaya 2 farklı virüs total nasıl ekliyeyim. O sanırsam virüstotalde dosya olarak değilde download link1 in virüstotali + download link 2 nin virüs totali şeklinde olarak taratmamı istiyor. Ama link olarak taratma yaptığımızda doğru sonuçları vermeyeceğini ikimizde biliyoruz. Bu yüzden zaten dosya taraması olarak ekledim konuya virüstotali. Neyse uzatmanın gereği yok. İçimden geldiği için forum için bir şey paylaşmak istemiştim heves kalmadı bu olaydan sonra.
Bakıyorumda 8 yıldır forum üyeliğin var, sen daha önceden yönetimde de bulunmuşsun senin millete örnek olacağın yerde "Dalgamı geçiyosun" "Umarım Anlatabilmişimdir" gibi karşındakini aptal yerine koyarcasına davranışının tek bir nedeni var. İnsanlara tepeden bakman. Senle 1 kere bile muhabbetim yoktur tanımam etmem.

Kimse senin kölen değil. Virüs Total kurallarda eklenecek yazıyorsa eklenecek. Son 1-2 aydır genellikle fahri üyelerin bazıları bu davranışlarda bulunuyor dikkatimden kaçmıyor. Aralarında çok sevdiğim ve saygı duyduğum insanlar var.

Eğlenmemiz gereken yerde saçma sapan davranışlarla uğraşıyoruz. Bişey uğraşmışsın yapmışsın eyvallah. Tebrik ederim lekeleme.

Kapanmış bitmiş bir muhabbeti hala daha ne diye uzatıyorsun? Benle muhabbetin yok ama özelden yarışma oylaması için oy istemeyi biliyorsun.

Ayrıca Virüs Total kurallarda eklenecek yazıyorsa eklenecek. demişsin. zaten ekli?? ekli olmasa zaten konuyu kapatırdınız. hala ne diye bir bir gelip uzatıyorsunuz?? bu forum için bir şeyler paylaşmak bile suç olmuş.

Valla kapatın konuyu sizde rahatlayın bende rahatlayayım. Paylaştığım şey çok basit bir şey bile olsa birilerine yardımcı olabilmek amacıyla paylaşmıştım ama paylaştığıma bin pişman oldum. Konuyu kökten kapatın ki bir daha birileri gelip yine virüstotal muhabbeti açmasın.

Valla benim nereden aklıma geldi de insanlar yararlansın diye paylaşım yapayım dedim. Bin pişman oldum gerçekten.
Öyleyse konuyu kapatalım Tunga. Bu tarz bir şeye ihtiyacı olan python ile yapsın o zaman ne diyeyim. Ben forum adına içimden geldiği için bişeyler paylaşmak istemiştim. Ona zaten üst üste 2 kez söylemişim. Yedek link olarak aynı dosyayı paylaştım. dosyaların içerikleri aynı. Aynı dosyaya 2 farklı virüs total nasıl ekliyeyim. O sanırsam virüstotalde dosya olarak değilde download link1 in virüstotali + download link 2 nin virüs totali şeklinde olarak taratmamı istiyor. Ama link olarak taratma yaptığımızda doğru sonuçları vermeyeceğini ikimizde biliyoruz. Bu yüzden zaten dosya taraması olarak ekledim konuya virüstotali. Neyse uzatmanın gereği yok. İçimden geldiği için forum için bir şey paylaşmak istemiştim heves kalmadı bu olaydan sonra.
Python kısmı benim aranızda olan konuşmalardan bağımsız olarak şahsi görüşüm.
Olayın özüne dönecek olursak;
Forum yönetimine karşı biraz daha nazik olmalısın. Sen çok nazik ve saygılı birisin. Bunu çok iyi biliyorum. 2 bağlantıda yazan boyutlar birbirinden farklı gözüküyor bu nedenle birbirinden farklı olduğunu düşünmüş olmalı. Karşımızdakinin de bir insan olduğunu ve hatalar yapabileceğini unutmamak gerek.

Dosya tarama sonucu zaten konuya eklenmiş. Çok zor değil dosyayı indirip virustotal'de taratmaya çalışmak. Zaten aynıysa direkt olarak aynı sonucu verecektir. Yani bunu uzatmanın anlamı yok. Kaldı ki @KERİM ERBAY 'ın dosyaları kontrol etmek görevi değil mi, ki kontrol etse zaten aynı dosya olduğunu anlayacaktır. Ve iki ayrı link için vt istemeyecektir. Lütfen bunun da değerlendirme altında incelenmesini talep ediyorum. Hatırlamanızı istediğim bir şey var. Bizler de bir zamanlar yönetimdeydik. Görev yaptık ve biliyoruz kuralları. Ona göre konu açıyoruz ve paylaşıyoruz.
Dosyayı taratmak hiç bir zaman görev olmadı. Tamamen moderatör inisiyatifine bağlı kaldı hep. Sizde hep görevinizin gerekliliğinin fazlasını yaparak bu insiyatifi aldınız. Bir şikayetiniz varsa özel olarak görüşebiliriz ama sizden ricam karşınızdakinin forumun bir yöneticisi olduğunu unutmadan size yapılmasını istemediğiniz bir eylemi görevini yapan bir forum yetkilisine yapmayın.
Konunuzu daha fazla bu tarz mesajlarla doldurmak istemiyorum bu nedenle tek seferde cevap vermek istedim.
Unutmadan @TheHectoR.exe eline sağlık.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri