Manwe Work 1
Manwe Work
noisiv 1
noisiv
berkmenoo 1
berkmenoo
Hikaye Ekle

Mullutu-Suurlaht Gölü

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Carissa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 118

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Surfilohed_nasval.jpg

Mullutu-Suurlaht ya da Mullutu Suurlaht, Estonya'nın dördüncü büyük gölüdür. Kuressaare kasabasının yaklaşık 2 kilometre (1,2 mi) batısındaki Saaremaa adasında bulunur. 1.440 hektar (3.600 akre) bir alana sahiptir ve maksimum derinliği 2.1 metredir (6.9 ft). Mullutu-Suurlaht iki parçadan oluşan bir acı su kütlesidir:

  • Suurlaht veya Kellamäe Körfezi (531 hektar (1.310 akre), doğu kısmı)
  • Mullutu Koyu veya Büyük Mullutu Koyu (4.124 hektar (10.190 akre), batı kısmı)
İlkbahardaki düzenli su taşkınları sırasında (normal yükseliş 0,75 metre (2 ft 16 in), en fazla 1.16 metre (3 ft 10 in) t Paadla, Vägara ve Kaalupea koyları yakındaki Mullutu-Suurlah ile birleşir ve 3,600 hektara kadar (8,900 akre) geçici su kütlesi oluşturur. Mullutu-Suurlaht 3 kilometre (1,9 mi) uzunluğundaki Nasva Nehri tarafından tahliye edilir. Nasva Nehri boyundaki denizle olan güçlü bağlantısı gölü zenginleştirir. Göldeki ana türlere kasvetli, tatlısu gelinciği, havuz balığı, yılan balığı, dere kaya balığı, levrek, turna, Trakya levreği, kızılgöz, kızılkanat ve kadife balığı dahildir.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst