Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Altın Konu CORSAIR PLATFORM:6 CREATOR EDITION İNCELEMESİ

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Mobilyalar pahalı değil mi? İyi bir kanepe istiyorsunuz ve bu bir bombaya mal olabilir. Peki Corsair'in Platform:6 oyun masasının inanılmaz miktarda paraya mal olmasına şaşırmalı mıyım? Muhtemelen değil. Ancak yine de, bu en üst düzey Creator Edition için 1.800 dolarlık etiket fiyatı çok düşük.

Platform:6, Corsair'in ilk oyun masasıdır ve en sevdiğimiz oyun sandalyelerinden bazılarını yarattıktan sonra bu masa için büyük umutlarım vardı. Ve motorlu oturma/ayakta çalışma masasını seviyorum.

1713734706096.png

Ve Corsair, Platform:6 ile gerçekten yüksekleri hedefliyor, ancak bu modelde üç farklı katman bulunuyor: Standard Elevate ve Creator Edition . Birincisi düz bir oturma masasıdır ancak yine de güç uzatmaları, kablo düzenlemesi, küçük delikler, modüler ray sistemi ve monitör kolları ile birlikte gelir. Bu 1.000 $'lık versiyon, ancak aynı zamanda oturma / ayakta durma işlevselliğini sağlamak için motorlu bacaklar getiren Elevate'i de 1.400 $ karşılığında alabilirsiniz.

Sonunda her şeyle birlikte gelen bu Creator Edition'a sahip oluyorsunuz. Bunlardan en belirgin olanı, masaya vidalanmış çoklu çerçeve sistemidir; bu sistem, size Elgato ekipmanları için ekstra raflar ve montaj noktalarının yanı sıra, kullanılmadıklarında çevre birimlerini asabileceğiniz bir askı tahtası sunar. Ayrıca masaüstünün yan tarafına cıvatalamak için ekstra genişletme kartlarınız veya daha fazla sabitleme kartınız var.

Tamamı oldukça ağır olan sekiz ayrı kutuda gelmesi nedeniyle, ilk başta kavramanın biraz zor olduğunu itiraf etmeliyim. Bu hızlı bir yapım olmayacaktı ve mükemmel bir kurulum elde etmek için birkaç ofis günümü inşa etmem, ayarlamam ve ince ayar yapmam gerekti.

Neyse ki talimatlar çoğunlukla oldukça açık, ancak sonunda Platform:6'nın üzerinde bulunan çoklu çerçeveyi takmak, çıkarmak ve yeniden takmak zorunda kaldım çünkü basılı kılavuz parçaların etiketlerine aykırı görünüyordu. Dürüst olmak gerekirse bu okuyucu hatasıydı ama yine de biraz sinir bozucuydu.

Corsair, kit içerisinde çok sayıda alet ve yedek parça sağlıyor; artık ne yapacağımı bildiğimden daha fazla alyan anahtarım ve çok kullanışlı bir mini mandalım var ve bunlar birkaç durumda işe yaradı.

Vidalar ve somunlar, büyük ölçüde yapım kılavuzunda bulunduğunuz yere karşılık gelen numaralı kağıt torbalarda (sürdürülebilirlik için bir puan) sağlanır, ancak bir noktada birkaç önemli vidayı ve tek kanatlı somunu kaçırdığımı fark ettim. Paketteki ekstralar sayesinde gerektiğinde ikame edebildim.

Biraz sinir bozucu bir şekilde, bu kadar yüksek fiyatlı bir masa için, işlemenin bazı elemanlarda pek mükemmel olmadığı ve bazı vidaların delikleriyle aynı hizada olacak şekilde her zaman rahatça sıkıştırılamadığı örnekler buldum. Metalin bazı noktalarda taşlandığını hissedebiliyorsunuz ve şahsen ben bir yapıda işleri çok fazla zorlamayı sevmiyorum.

1713734723415.png

Bu tür durumlar nadir olsa da, hala oradadırlar ve siz tüm kurulumu kurmaya çalışırken genel kalite duygularınızı etkilerler. Orada sert bir şekilde vuran başka bir şey de masaüstünün gerçek kalitesidir. Demek istediğim, çok geniş ve kalın ve kavisli kenarları dokunuşa hoş geliyor. Ancak yüzeyin laminat olduğu gerçeği, hepsini bir araya getirirken ne kadar dikkatli olmama rağmen yüzeyde bir sorun olduğunu fark ettiğimde hemen ortaya çıktı.

Laminatın bir parça gururla ayakta durmasına yol açan dairesel bir kesimdi. Tabii ki bu benim hatamdı, yeterince dikkatli değildim, gerçi nasıl olduğunu tam olarak bilmiyorum ama kuruluma 1.800 dolar harcasaydım bu kadar kolay ve bu kadar çabuk işaretlendiği için çok hayal kırıklığına uğrardım.

Ben bir PC oyuncusuyum ve kötü şöhretli bir bilgisayar tamircisiyim, ancak bunun bu kadar kolay işaretlenmesi gerçeği, sistemimi çalışmak için Platform:6'nın üzerine yan yana koyma konusunda kendimi hiç rahat hissetmeyeceğim anlamına gelir.

Cihazı monte etmek için ihtiyacım olan altıgen mandal aletini ararken yedek paneli bir süre üzerine koyarak ekstra yan panellerden birini masaüstüne yapıştırarak tekrar işaretlemeyi başardım. Hatta onu bir kez oyuk açtığımı bilerek, onu oraya çok nazik bir şekilde yerleştirdim, ancak yüzeyde başka bir işaret daha bulduğumu gördüm.

Tekrar ediyorum, evet, bu benim hatam ama aşırı derecede kaba davrandığımı hissetmedim.

1713734741090.png

Ama şimdi birlikteyiz ve bu çok güzel bir şey. Masamı bir dizi çevre birimi, kablo ve çeşitli kağıt parçalarıyla doldurma alışkanlığım var ve çoklu çerçeveli askı panosu çekici geliyor. Kulaklığımı oraya asmak, raflara birkaç hoparlör monte etmek, her iki tarafını da sabitledim, kontrol cihazımı oraya yerleştirmek, bunların hepsi masaüstünü temiz tutmakta zorluk çeken birine hitap ediyor.

Aynı zamanda çok sağlam. Bu motorlu bacaklar, yukarı ve aşağı rahatça kayarken ya da ben bir başka bitmek bilmeyen video toplantısının bitmesini dileyerek tembelce ona yaslandığımda neredeyse hiç sallanmıyor. Dirençle temas ettiğinde motoru tersine çeviren bir sensöre sahiptir. Altında bir kutu olduğundan oldukça hızlı tepki verdi, ancak Jacob'u insan kobayım olması için oraya ittiğimde, indirme mekanizmasının sırtına uyguladığı baskının, vazgeçene kadar oldukça agresif olduğunu düşündüğünü itiraf etti.

Ayrıca alanı takdir ediyorum. Şu anda çok küçük bir masaüstünde çalışıyorum; covid karantinaları sırasında evimin küçük bir köşesinin çalışmak üzere tahsis edilmesinden dolayı akşamdan kalmalık ve 72 inç x 30 inçlik masaüstü alanı içerisinde oturmak inanılmaz derecede keyifli.

Hızla dolduracağımdan eminim ama en azından onu arkalıktaki bir çiviye sıkıştırmanın bir yolunu bulabilirdim.

Kurulum aynı zamanda ekranlarla en iyi uyumluluğu sağlamak için standart VESA montajlarıyla birlikte standart olarak çift monitör kollarıyla birlikte gelir. Taktığım kol hızlı bir şekilde yerine oturdu, ancak ona taktığım 34 inçlik Asus OLED ekranın ağırlığıyla biraz zorlandı . Monitörü ilk monte ettiğimde ne yazık ki başını eğdi, ancak sabitlemelerin sıkılması kesinlikle yardımcı oldu.

1713734767120.png

Corsair serisinin bir parçası olduğundan ve bu Creator Edition olduğundan Elgato ürünleri için de pek çok düzeltme maddesi mevcuttur. İster Facecam web kamerasını takmak için çift monitör kolları arasına yerleştirilen bir montaj parçası olsun, ister modüler ray sistemi boyunca konumlandırılan bir montaj parçası olsun, ister Elgato tuş ışıklarının ne zaman takılacağını belirleyen çoklu çerçeve olsun.

Adından da anlaşılacağı gibi Creator Edition, oyun masanızı stüdyonuz gibi mükemmel bir şekilde kurmanıza olanak tanır.

Kesinlikle oldukça kapsamlı bir pakettir ve sabit masada bile, ilk masayı desteklemek için satın alabileceğiniz bir dizi montaj noktası ve isteğe bağlı ekstralar bulunur. Ama tavsiye edip etmeyeceğime karar vermekte zorlanıyorum.

Genel olarak en iyi oyun masası olarak şu anki seçimimiz Secretlab Magnus Pro XL'dir . Platform:6 ile aynı temel boyuttadır (biraz daha derinse) ve isteğe bağlı aksesuarlarıyla birlikte motorlu bir oturma/ayakta çalışma masasıdır. Bu kendi başına ucuz bir masa değil, eşdeğer güç ve monitör kolu aksesuarlarını da eklerseniz yaklaşık 1.100 dolar civarındadır ve biz bunu seviyoruz. Ve bunun nedeni sadece üzerinde LED aydınlatmanın çalıştırılabilmesi değil.

Ancak her ne kadar ahşap masaüstü deneyimi yerine suni deri sümen altlığını tercih etsek de, bu aslında uzun vadede daha iyi sonuç veriyor. Platform:6'nın ahşap laminatı kolayca işaretlenirken suni deri biraz daha dayanıklıdır. Ayrıca harika bir fare altlığı gibi hareket etme avantajı da var.

Secretlab'ın kesinlikle daha fazla 'oyuncu' estetiği var ki Corsair masası bunu hiç kabul etmiyor. Ve bu bir dereceye kadar alkışlanacak bir şey. Dave'in çizdiği yüzey olmadan, ahşap kaplama ve etrafındaki metal yapı Platform:6'da harika görünüyor ve estetiği çok seviyorum. Belki geri dönüştürülmüş yemek çubukları kullanan Chopvalue Revive ile aynı yüzeye sahip olsaydı , bu konuya daha da fazla ilgi duyardım.

Corsair'in Secretlab'dan daha fazla ağırlık taşıyabildiğini söyleyeceğim ve mekanizma, üzerinde bir PC bulunmasının masanın düzgün çalışmasını etkilememesini veya başa çıkılamayacak kadar fazla ağırlık vermemesini sağlıyor.

Ama her zaman fiyat noktasına geri döneceğim. Aşırı hissettiriyor. Elbette paket harika, ancak masaüstünün kalitesi ve bazı işlemeler hakkında sorularım var. Oldukça üst düzey bir oyun bilgisayarının fiyatı bir masa olduğunda , kalitesi konusunda herhangi bir soru sormak istemiyorum. Yapımından kullanımına kadar mükemmel bir deneyim istiyorum ama bunu tam olarak anlayamıyorum.

Bu Corsair'in bir oyun masasına ilk girişi ve hala etkileyici bir başlangıç. Buradaki adlandırma şeması göz önüne alındığında, gelecekte daha fazla Platform masasının ortaya çıktığını görmek beni şaşırtmaz ve Corsair'in TC100 Rahat oyun koltuğuna kattığı kaliteyi getiren ve bu özellikleri sunan daha değer odaklı bir versiyon görmeyi çok isterim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri